2018. augusztus 18. 08:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Pteranodon

pteranodon.jpg

A mai bejegyzésben egy újabb, Wave 2-es figurát van szerencsém bemutatni: a Roarivores Pteranodon-t! A Mattel repülő őshüllő figurái közül a legnagyobb figura bemutatója a tovább mögött.

A Pteranodon először Az elveszett világ: Jurassic Park-ban bukkant fel, a film végén, igaz nem a megszokott ábrázolásában, sokkal inkább a Geosternbergia-t vették akkor alapul, amely máig vitatott, hogy önálló faj, vagy a Pteranodon alosztályába tartozik-e. A Jurassic Park harmadik részében már a megszokott Pteranodon bukkant fel, igaz, a valóságosnál nagyobb ábrázolásban, ezt még a Jurassic Park /// részéhez kiadott matricás albumban is kiemelik, mint tudatos genetikai módosítás a fajon. A Jurassic World-ben már nem változtattak a faj megjelenésén, csak a színsémáján.

A Mattel a jelen bejegyzésben bemutatott, hangot adó Roarivores Pteranodon figuráját fogom most bemutatni, de fontos megemlíteni, az idehaza nem jelentkező, Legacy széria keretein belül is kijött egy Pteranodon, amelynek festése a harmadik rész őslényét idézi, de a négy rotoros drón tetején is egy Pteranodon csapkodja szárnyait. Az elmaradhatatlan plüss figura mellett a Destruct-A-Saurs szérián belül is egy feltűnő, arany színűre festett példány kapható, tőlünk nyugatabbra.

Ami viszont több, mint örvendetes, az az, hogy a Játékbox online játékbolt látott fantáziát a második hullám figuráiban, és nem csak a Pteranodon-t, de az Ankylosaurus-t vagy a Ceratosaurus-t is behozták a hazai piacra. A csomagolás a megszokott, nyitott dobozú kialakítás. A masszív, 40 centiméter szárny fesztávolságú figurának a szélessége miatt behajlíthatóak a szárnyai, így tehát nem is kell összeállítani a figurát, könnyedén kihajthatóak a szárnyai, de egyáltalán nem laza az illesztés, tökéletesen megtartja a formáját.

ptera01.jpg

A Mattel korábbi figuráihoz hasonlatosan jó minőségű anyagokból készült Pteranodon a Jurassic World-ben látott, sötét szürke/kék és vörös szín összeállításban pompázik, a csőre pedig nyitható, de a feje is mozgatható némileg a figurának. 

pt04.jpg

A hang effekteket a hüllő hátára elhelyezett gombbal aktiválhatjuk, és természetesen több üvöltés, gargalizálás is előhívható, és nem maradhat el a szárnycsapkodás hangeffektje sem, ahogyan az sem, hogy minden egyes gombnyomásnál a szárnyaival is csapkod a figura. 

pt05.jpg

A Pteranodon figurája már csak méretei miatt is, impozáns darab, és szerencsére a Játékbox árképzése is baráti, és így egy igen különleges darabja lehet a rajongók gyűjteményének. Ha negatívot kellene mondani, akkor egyetlen lenne, de ez sem tragédia: a szárnyak nem helyezhetők olyan állásba, mintha egy leszállt példány nézne vissza a polcról, mint mondjuk a Jurassic Park ///-ban.

A bannerre kattintva a Játékbox aktuális kínálata tekinthető meg, és látható, hogy érdemes rögtön lecsapni a kiszemelt figurákra, mert máris több nem is kapható, például a Roarivores Ceratosaurus is alig került be a kínálatba, már el is fogyott a készlet, érdemes tehát rögtön rányomni a megrendelésre!
jatekbox.jpg
Újabb Mattel termékbemutatóra nem is kell olyan sokat várni, érdemes lesz megtekintetni azt is! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3514187521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.08.19. 09:49:28

Érdekes, hogy a -cikkben s megemlített- Legacy sorozatos változatú modellnek a szárnyai nem behajthatóak, hanem alapból egybeöntött, nyitott szárnyállással kerül forgalomba. Vajh miért van ez kétféle gyártási/csomagolás mód?
Nekem borzasztóan tetszik ez a figura és nem bántam meg, hogy beszereztem, viszont az milyen már, hogy idehaza csak egyetlen kereskedés árulja?
Az meg pláne, hogy nincs egyetlen hazai webáruház, ahol elérhető lenne jelenleg a teljes állatfigurás kínálat. Mostanában az Indoraptort láttam visszakúszni néhány boltba, viszont ragadozó Roarivores fajok mindenhonnan kihaltak.

Danijurassic 2018.08.19. 18:59:31

Nagyon jo figura, En is megvettem. Panini kartyakat gyujti valaki? Lehetne cserelni egy-kettobol tobb is van Nekem

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.19. 20:34:50

@Anak: Valóban érdekes, talán azért is a különbség, mert a Legacyt az amerikai piacra szánták, kevesebb példányban és kevésbé bajlódtak a csomagolással? A jó ég tudja.

Érdekes valóban, hogy csak a Játékbox lát még fantáziát bennük, vagy, ennyivel hamarabb kezdték meg az árusítást, a többi játékbolt pedig később kezdené? Az azért elég árulkodó, hogy elég hamar elfogynak bizonyos figurák, tehát igenis van rájuk kereslet.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.19. 20:35:37

@Danijurassic: Én gyűjtöttem, de a héten megérkezett a Paninitől a hiányzó 3 kártya, így kigyűlt az album :) Sok cserém maradt.

Danijurassic 2018.08.20. 19:18:11

@Lord Picard: lehet, hogy keresni foglak miattuk
süti beállítások módosítása