2023. július 21. 22:50 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: San Diego Comic Con '23 - A Jurassic-bejelentések

sdcc_6.jpg

Jelenleg is zajlik a 2023-as San Diego Comic Con, a képregény- és szórakoztatóipar legnagyobb eseménye. Habár filmes fronton túlságosan eddig sem volt érdekelt a Jurassic-franchise, hiszen az elmúlt 8 évben mindig az esemény előtt egy hónappal jelent meg új film, nem volt értelme reklámozni, de az idei évben a teljes film- és sorozatipar távol marad az eseményről. Természetesen a Mattel és más gyártók azonban jelen vannak, így van miről beszámolni.

Kezdjük is számomra a talán legnagyobb hírrel - a Jada Toys, amely nemrégiben adta ki 1:24-es méretarányban a legendás Ford Explorer-t a Jurassic Park kapcsán, most a Comic Con-onra is készült egy meglepetéssel: érkezik az 1:18-as változat is!

Szemmel is jól látható a különbség a Mattel változathoz képest: a gallytörő rács is vékonyabb - így filmesebb, de a fényszórók is átlátszó műanyagból készültek, és jóval több a finom részlet is: a Jurassic Park feliratok az ajtókon, kamerák a kormány felett, a belsőtér is teljesen bézsszínű, de a csomagtartóban ott látható egy táska és az éjjellátó készülék is, de a visszapillantókon is ott vannak az antennák és természetesen az ablakok körül ott a fekete festés. Minden ízében tökéletes, ráadásul a mérete alapján a Mattel figurákhoz lesz majd párosítható. És azt hiszem külön ezt talán nem is kellene kiemelnem: a teljes karosszéria fém.

Az ára viszont ennek megfelelően kicsit magasabb, mint a Mattel-es verzió: 120 dollárra lőtték be az árát, de a megjelenés még odébb van, csak 2024 tavaszára várható a modell.

A prémium szobrok világában mozgó Elite Creatures is jelen van a rendezvényen, és kiállították az eredeti Stan Winston-féle Velociraptor makett pontos mását is, múzeumi minőségben.

De kétféle méretű Velociraptor csontvázzal, egy hadrosaurus embrióval, a T. rex lábkarmával és a szemének másolatával is előrukkoltak (a Velociraptor szeme és szemegödre is elérhető lesz).

És egy újabb jelenet elevenedik meg szobor formátumban: az Iron Studios új kompozíciójában a Velociraptor fióka kikelésének lehetünk tanúi John Hammond, Dr. Alan Grant és Dr. Ellie Sattler társaságában, igazán aprólékosan kidolgozott szobornak tűnik - személy szerint talán Alan kicsit fiatalosra sikerült.

Természetesen a Mattel is jelen van, számos sorozatával - a most mozikba került Barbie filmnek köszönhetően most különösen szép időszakot él meg a cég, de számos, a pankráció rajongóinak szóló különleges figurával készült a cég. Persze a Jurassic-franchise-nak is megadták a módját, igen látványosra sikerült a bemutatótér, amelyet a Jurassic Park kapuja és egy Brachiosaurus őriz, és külön kiállítva csodálhatók meg az eddig kiadott Hammond Collection figurák többsége, valamint a 93 Classic Collection és a Legacy Collection legújabb darabjai.

Külön vitrinben csodálható meg a Hammond Collection Brachiosaurus is, és természetesen a közösségi finanszírozás keretein belül kiadni kívánt kapu a kerítés elemekkel, a Ford Explorer és a teljesen új hím T. rex figurával.

Hat nappal a projekt céldátuma előtt még mindig csupán 1458 támogatója van a projektnek, így az egész elúszni látszik - azért arra fogadni mernék, hogy a T. rex-szet csak ki fogják adni 1-2 éven belül, de a kaput aligha fogják a továbbiakban erőltetni.

Magyar idő szerint este 8-tól pedig egy egyórás panelbeszélgetésen vehettek részt a rajongók, de túlzás lenne azt állítani, hogy megerőltették magukat a Mattel-nél, néhány csendes bejelentésre futotta csak.

dimi_1.jpg

Alighanem a legtöbbünknek a Hammond Collection sorozat egy újabb darabja, a Dimetrodon figurája a legizgalmasabb darab, de kaptunk ízelítőt a jövő évi játékvonalról is, amely az Epic Evolution elnevezéssel bír majd.

Az új vonalon természetesen számos új faj bukkan majd fel, de kapunk egy új, Tundra Triceratops-ot. Az idei koncepciót tehát folytatja a Mattel, miszerint a fajokat különböző tájegységekre osztotta. A jeges tundrán élő Triceratops figurája már csak azért is lesz különleges, mert nem az új Habitat Triceratops-szot festették át, de át is alakították az állat gallérját és a testét is, mintha alkalmazkodott volna a jeges világ szélsőségeihez.

Egy új alvonal is bejelentésre került, a Bite Club:

biteclub.png

A Snap Squad figurákat idézi az új vonal T. rex figurája, csak sokkal hatalmasabb fejjel és elnagyolt részletekkel, láthatóan ezzel a figurával a Funko! Pop figurák babérjaira kíván törni a Mattel

Továbbá a vezető játéktervező megerősítette, hogy folytatódik a 93 Classic Collection is, tehát további klasszikus Kenner figurák újragondolásával találkozhatunk még, és bizonyosan folytatódik a Legacy Collection is.

Eredetileg úgy volt, hogy szombaton a Jurassic Park 30. évfordulója alkalmából Sam Neill és Laura Dern is tiszteletét teszi a Comic Con-on egy panelbeszélgetés keretein belül és talán ekkor kaptunk volna információt arról is, hogy merre tart a franchise, sőt, sokan várták a rejtélyes új animációs sorozat bejelentését is.

Azóta viszont sok víz lefolyt a Mississippi-n: a május óta tart az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja (a lejáró kollektív szerződésük után az új kontraktusba a streaming tartalmak után is részesedést kívánnak kiharcolni, valamint tiltakoznak a mesterséges intelligencia bevezetése ellen is), amihez múlt hét csütörtökön csatlakozott a színészszakszervezet is, így mostanra minden hollywoodi film és sorozat forgatása nagyjából leállt, maximum a színészeket nélkülöző akciójelenetekkel lehet foglalkozni. A sztrájk azonban azt is magával hozza, hogy a színészek még a Comic Con-hoz vagy filmbemutatókhoz kapcsolódó rendezvényekre sem mennek el, a hírek szerint így viszont a nagy hollywoodi-i stúdiók máris számos elkészült film premierjét fogják csúsztatni, hiszen érdemleges marketinget a színészek nélkül nem lehet folytatni.

Így nincs jelen a Comic Con-on egy nagy stúdió sem, így a Universal sem, csak bízni lehet abban, hogy a hétvégén legalább egy előzetes előkerülhet az új sorozatról. Természetesen ha érkeznek további hírek, leleplezések, az a blogon is nyomon követhető lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8818175329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása