2017. március 14. 18:40 - Lord Picard

Itt az első, hivatalos fotó a filmből!

Végre kikerült az első, hivatalos fotó a filmről! Az előző rész rendezője, a folytatás egyik írója és producere, Colin Trevorrow osztotta meg elsőként a hivatalos fotót. A képről azonban, amely vagy egy múzeumban, vagy egy magánházban készült a filmből, már ha egyáltalán benne lesz, és nem promóciós céllal készült, máris több dolog is leolvasható.

c6bbzzjwcaalc9z.jpg

Az első, és legfontosabb, hogy ismét lesz gyerekszereplőnk (ez már hagyomány a Jurassic filmeknél): a casting felhívásokban Lucy névre keresztelt karaktert láthatjuk a képen, akiről sokkal többet még nem tudni. A dinoszauruszokról annál inkább: bal szélen egy Tyrannnosauroidea látható, azt azonban, hogy a család névadó példánya, nehéz megmondani. A kislány alapján, már ha nem egy extrém magas 9-10 év körüli kislányról van szó, semmiképp sem lehet kifejlett Tyrannosaurus rex, így vagy egy fiatalabb példány, vagy a család egy másik képviselője. Mögötte egy Ornithopoda rendbe tartozó dinoszaurusz, feltehetőleg egy Iguanodon látható. Jobb szélen, hátul, egy kevésbé ismert faj, a Kosmoceratops egy példányának csontváza látható. Előtte pedig egy Ankylosaurus. Az igazán érdekes a központi elem: első, sőt, második nézésre is Triceratops-nak lenne mondható a koponya, de nem olyan egyértelműen az! A szem feletti szarvak feltűnően hosszúak, hosszabbak, mint a faj ismert tagjaié. Az orrszarv jellegzetesnek mondható, hosszabb és rövidebb is lehet az ismert Triceratops lelelek alapján, ugyanakkor a nyakfodra (vagy ismert megnevezésén, gallérja) igen robusztus, erőteljes, ami nem mondható el a fajról. A fodor mentén elhelyezkedő szarvak pedig túl nagyok, hogy Triceratops-hoz tartozzanak, főleg, hogy jellegzetesen a fiatalabb példányoknál jelentkeztek ezek a szarvak, a felnőtt példányoknál már nem. Az ehhez hasonló szarvak inkább a Ceratopsia faj más családjánál, a Chasmo- és Centrosaurinae család tagjainál figyelhető meg. Persze, mérlegelni kell azt a lehetőséget is, hogy a kép csupán egy hangulatfotó, hiszen még alig kezdték el forgatni a filmet, és ez lehet csak egy PR kép, így semmilyen jelentéstartalommal nem bír. Egy év múlva ilyenkor többet fogunk tudni...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr712338387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása