2023. május 10. 23:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Filmes & Egyéb megjelenések a 30. évfordulóhoz

filmes.jpg

Végre a Universal illetve partnerei is többet mutatnak a Jurassic Park 30. évfordulója kapcsán készült filmes kiadásokról, de a bejegyzésben szó lesz egy új könyvről és régi-új videójátékokról is.

Ahogy az várható volt, a Universal a 30. évforduló kapcsán új Blu-ray és immáron 4K megjelenéssel készül a Jurassic Park kapcsán - úgy fest, jelenlegi ismereteink szerint, hogy DVD formátumban új kiadást nem ér meg a film, bár ez még változhat. 

Viszont az első, kissé alacsonyabb felbontású, pixeles kép alapján is rengeteg Jurassic-rajongóban keltett vegyes érzelmeket a gyűjtői darabnak szánt Universal Essentials Collection sorozat(?) keretein belül megjelenő 4K UHD - Blu-ray kiadás:

jp30.jpg

A film információk szerint egy papírtokos, úgynevezett slipcase kiadást kap, amelyből majd kicsúsztatható a film steelbook kiadása, valamint 4 db képeslap, egy filmjelenetet ábrázoló képkocka és egy ismeretlen oldalszámú kiskönyv, booklet illetve egy hitelességi tanúsítvány az exklúzív kiadványról. 

jp4k2.jpeg

Sok bírálatot kapott a slipcase, amelynek designja minden korábbi kiadástól elütő, a filmhez is kissé idegen, ömlesztett grafikát kapott. Az emberi szereplők arcai többé-kevésbé jól sikerültek, ahogy a dinoszauruszok is, csak épp a Dilophosaurus egész konkrétan az Iron Studios egyik szobrát idézi egy-az-egyben. Ami viszont még látványosabb és még inkább a frászt hozta sok rajongóra, az a steelbook címlapja:

jp4k.jpeg

Amelyen Rexy kapott fókuszt, csak épp ez a grafika még kevésbé tagadhatná le eredetét, ugyanis egészen konkrétan az Iron Studios egyik, ha nem a legszebb T. rex szobrát vették alapul, elrajzosítva.

rexy_9.png

Az én személyes véleményem szerint - minthogy az alapul vett figura is hivatalos licensz termék, ez nekem kevésbé zavaró egyezés, mert az összhatás így is jól néz ki. A slipcase stílusa inkább távolabb áll tőlem és a franchise-tól, de a legnagyobb grafikai bakikat a 4 képeslappal követték el:

cards_1.jpg

Adva van egy 30 éves film, rengeteg merch termékkel az elmúlt három évtizedből, és ezt csak a lustaságnak tudom be, de a Dilophosaurus, a Triceratops és a Brachiosaurus ezen ábrázolásai konkrétan a Jurassic World-filmekhez készültek, de Rexy ezen grafikája is csak 1-2 éves... Ennél azért már a múltban sokkal többre volt képes a Universal

Amint az a képeken is látható, egy német Blu-ray kiadásokra specializálódott oldal hozta le őket, és azért fenntartják ők is a jogot - és persze a Universal is, hogy a végső változat eltérő lehet. 

jp4kger.jpg

Annál is inkább, mert egy újabb másik német nyelvű képen a steelbook-ot egy hagyományos fekete UHD tokos változat váltotta le. Ugyanakkor viszont lehet, hogy ez az eltérés csak a német piacra fog korlátozódni, ugyanis külön a slipcase-s változat (nem ismert mit rejt a papírtok alatta) és a steelbook-os változat is felbukkant már a többi limitált kiegészítő nélkül holland vagy francia oldalakon, tehát a steelbook várhatóan ténylegesen a Rexy-s változat lesz.

Az árakat illetően a sima steelbook kiadást 25-30 Euró, a gyűjtői változat pedig 40-45 Euró között várható - természetesen nem a magyar piacon, ahol nem jelenik meg. Egyelőre nincs hír arról, hogy az évforduló kapcsán kapunk-e mind a hat filmet magába foglaló díszdobozt, de tekintve, hogy a Világuralom kapcsán tavaly ősszel jelent már meg ilyen kiadás többféle változatban is szerte a világban, ezt nem tartom valószínűnek.

Újabb, különleges könyvkiadással bővülhet a rajongók könyvespolca is, ugyanis a kerek évforduló alkalmából, angol nyelven első alkalommal kerül kiadásra a Jurassic Park forgatókönyve, nem is akármilyen formában!

script_book.png
A könyvet az a James Mottram szerkeszti, akinek a Visual History Jurassic Park és Jurassic World könyveket is köszönhetjük. A szerkesztésre pedig azért volt szükség, mert bár a Michael Crichton és David Koepp jegyezte végső forgatókönyv szövege adott, de a könyv kiegészül jelenetfotókkal, forgatási képekkel és látványtervekkel, valamint kommentárral is találkozhatunk majd.

A könyv várhatóan október 31-én jelenik meg, 252 oldalas, keménytáblás kiadásban. A fentebbi borítókép viszont még csak látványterv, a végső változat ettől valószínűleg eltérő lesz, de ha ismert lesz a végleges változat, az természetesen a blogon is feltűntetésre kerül. Az árat 20-25 dollárra taksálják.

Az amerikai Limited Run Games videójáték-forgalmazó jelentette be a napokban, hogy az évforduló alkalmából újra kiadják az olyan klasszikus NES, Super Nintendo és GameBoy játékokat, mint a Jurassic Park és a Jurassic Park Part 2: The Chaos Continues, de nem lenne meglepő, ha a The Lost World: Jurassic Park Nintendo-s játékaival is újra találkoznánk.

nintendo.jpg

Bővebb információt nem árultak el, de a cég jellemzően a Nintendo Switch konzolra fókuszál, de PlayStation kiadásokat is megéltek már az általuk forgalmazott játékok, így izgatottan várhatjuk, mivel rukkolnak elő, részleteket majd júniusban közöl a cég, amely a fentebbi képpel jelentette be a címeket. 

Remélhetőleg hamarosan pedig idehaza is egyre több ruházati és egyéb termék vonatkozásában találkozhatunk a Jurassic Park-kal, én még számítanék azért a Panini-re is az évforduló kapcsán. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5618121156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása