2023. január 05. 20:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Cuki Captivz dinó-kölykök és az új Mattel figurák

captivzmattel.jpg

Az idei első posztomba került említésre, hogy új, a Jurassic Park 30. évfordulója előtt tisztelgő figurasorozatot dobott piacra a Captivz, de egy másik szériával is készültek: a Hatchling Dinos keretein belül ugyanis rendkívül cuki dinoszaurusz-kölyköket gyűjthetünk össze. Róluk, valamint a korábban már 1-2 fotón látott új Mattel figurákról és még új Matchbox megjelenésekről a tovább mögött számolok be.

Sajnos idehaza nem igazán terjedtek el a Captivz Jurassic World tojásai - slime-al és dinoszaurusz figurákkal felvértezve -, csak a Müller látott eddig bennük fantáziát, de ők is csak egy szériát hoztak el belőle. Emiatt is nagy kár, hogy jó eséllyel az az új széria sem éri el hazánk polcait, amelynek első termékfotói most kerültek nyilvánosságra: ez a Jurassic World Hatchling Dinos!

A gyártó korábbi szériáihoz hasonlóan ezúttal is egy tojást kapunk, amelyen belül megtalálható lesz egy kis adag slime és a figura maga is. A slime-ról annyit, aki nem ismerné a terméket, hogy azt külön tasakban csomagolják, szóval a dinoszaurusz nem érintkezik vele. Nagyon ötletesen a tojások tárolódoboza egy inkubátor körvonalait kapta meg:

hatch3.jpg

A gyűjtői képen is látszik, hogy összesen 14-féle dinó-bébi lesz összegyűjthető, de ezen a képen meg is lehet nézni a figurákat:

hatch7_1.jpg

Nem meglepő módon a figurák a figurák a Jurassic World-filmekből jól ismert színárnyalatokat kapták, Velociraptorból pedig rögtön négy is megjelenik, a teljes Raptor Squad: Blue-val, Charlie-val, Delta-val és Echo-val (utóbbinál végre sikerült egy gyártónak igazán jól eltalálni a színeket), de személy szerint a kedvencem a kis Carnotaurus.

Tojásból kikelő kölykökkel a Mattel is előrukkolt korábban, de a kétféle T. rex, Blue, egy Triceratops, Stygimoloch és Stegosaurus figura után ez a széria abba is maradt, sajnos. Ami igazán szembetűnő viszont a Captivz új szériájával kapcsolatban, az a nagyfokú hasonlóság a kölyök Triceratops és a Kenner által 1993-ban kiadott, szintén tojásból kikelő kicsi Trike figurája között (sajnos azonban a Captivz figurák azért nem ilyen nagy méretben készülnek):

babytrike.jpg

A Világuralom kapcsán megjelent Matchbox kisautókról még lesz szó külön a blogon, de a Toyopolis angol webáruháznak köszönhetően a jóval nagyobb méretarányú, 1:24-es járművekről érkeztek képek, a bumfordi óriás kerekeikkel együtt, amiért nagy kár, mert a járművek karosszériája viszont szépre sikerült.

Jeep Gladiator

Jeep Wrangler

Mercedes-Benz G 550

Armored Action Truck

Tavaly már számos termékfotót kaptunk az év egyik legjobban várt megjelenéséről, Az elveszett világból megismert kölyök Tyrannosaurus rex és a Pachycephalosaurus megújult, immáron hangot és fényt kiadó változatáról, a csomagolásról viszont csak most hullt le a lepel:

epic_1.jpg

Amelyről az is kiderül, hogy az Epic Attack alvonalon találkozhatunk majd a figurákkal (valószínűleg az Extreme Damage vonalat váltva), de ugye az igazi különlegesség az, hogy ilyen kisebb méretű figurák is kapnak végre hangeffekteket. Ugyancsak a múlt évben láthattunk termékfotókat például egy Jurassic Park ///-as hím Velociraptor-ról, amely szintén fény- és hangeffektekkel megtámogatva érkezik idén!

Közeledve az évvégéhez, már elszórtan találkozhattunk az idei új, Dino Tracker vonal első figuráinak fotóival, többnyire csak a csomagolásról, de ahogy közeledik a megjelenési dátum (és szokás szerint az USA-ban már többségük kapható is), több fotón gyönyörködhetünk a többnyire teljesen új fajokról készült figurákban.

Austroraptor

Baby Brachiosaurus

Elaphrosaurus

Nothosaurus

Piatnitzkysaurus

Tupandactylus

Xuanhanosaurus

Személy szerint ezen figurák közül ami biztosan beszerzésre kerül, az a Nothosaurus, hiszen ő a Krétakori tábor 5. évadában már tiszteletét tette a franchise-ban, míg a Brachiosaurus kölyöknek sem ez az első megjelenése (természetesen a megújult, a figurába süllyesztett kódtábla újdonság az ő esetében is), de személy szerint a Xuanhanosaurus figuráját tartom ezen megjelenések közül a leglenyűgözőbbnek. Remélhetőleg a január még sok-sok felfedezni való újdonságot tartogat számunkra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1018019234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása