2022. március 29. 20:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Scorpios Set with Kenji

scorkenji.jpg

Folytatom az itthon is megjelent Krétakori tábor szereplőket tartalmazó Mattel kiadások bemutatóját ezzel a lenyűgöző Scorpios Rex szettel, amelyhez egy pörgőgömb és Kenji figurája társul.

Míg Darius esetében csak egy Gallimimus és Yaz esetében Blue és két Compy volt a srácok társa, ahogy azokat legutóbb bemutattam, addig Kenji a 3. évadban szereplő, vérfagyasztó Scorpios Rex-szel (is) kapott közös készletet. Idehaza nem jelent meg, de kapható volt egy Monolophosaurus-szal és rollerrel megtoldott kiadás is a fiúhoz.

kenjimono.jpg

A hagyományos módon, a dinoszauruszt szabadon hagyó, Kenji-t és a gömböt lezáró csomagolásban került a boltok polcaira a szett, amelyet most három szakaszban mutatok be.

Kenji így a harmadik a Krétakori tábor lakói közül, akit a gyűjteményemben tudhatok, természetesen szerelésében pontosan megidézve a sorozatbéli megjelenését a kissé öntelt, de jószívű srácnak. Az arc a szokott módon pontos, és a figura mozgathatósága is megegyezik a korábbiakéval: a fontosabb, nagyobb ízületek mentén és törzsben is artikulálható.

Kisebb kiegészítő helyett egy egészen nagy darabbal rukkoltak elő a Mattel-nél: a pörgőgömbbel. Pontosabban annak egy leegyszerűsített változatával, ez a gömb ugyanis ezúttal csupán egyszemélyes, méretben is kisebb a korábban megjelent, filmhű kétszemélyes változathoz képest. Természetesen a gömb lényege, a giroszkópikus felfüggesztést ennél a változatnál is megkaptuk.

Kenji mellett a szett igazán nagy dobása a Scorpios Rex:

sco01_1.jpg

Az agresszív megjelenésű, és viselkedésében is vad hibrid dinoszaurusz figurája egészen gyönyörűen kidolgozott, tökéletesen adja vissza a vészjóslóan rövid pofát, a tüskés farkat is.

A testszerte jelentkező osteodermák, a gerincen végig futó páncélszelvények is bámulatosan mutatnak, és a karmok és a láb is egészen jól kidolgozottak, az ölőkarom vagy a lábak sarkánál látható karmok is megtalálhatóak.

A mellső végtagok több ponton mozgathatók, váll és könyök ízület mentén is, a láb viszont csak csípőből mozgatható. Teljesen pontosan azért nem adja vissza a figura a CGI modellt, hiszen a vékony tüskéket nehezen lehetne, biztonságosan megjeleníteni.

scoscream2.jpg

De annál pontosabb, és félelmetesebb a fej, a csorba fogak és számomra is talán az egyik leginkább visszataszító és egyben lenyűgöző jellemzője az állatnak a rövid koponya. 

Minthogy a blogon korábban bemutatásra került a hangot is adó Slash N' Battle Scorpios Rex, rögtön szembeötlő, hogy ez a változat jóval kisebb is, és színében is eltérő, sorozathűbben szürke színű.

scorpios_4.jpg

A korábbi kiadás farka visszacsapódó mechanizmust is kapott, és gombnyomásra üvöltethető és a karok is csapás mozgást végeztek, de épp emiatt, a karok külön nem voltak artikulálhatók, nem úgy mint a kisebb példány esetében és az állkapocs is tetszés szerint nyitható, csukható.

És ezeknek a jellemzőknek köszönhető a sorozatbéli szereplésének egyik legparább jelenete is újraalkotható, a zavarbaejtően emberszerű kézmozdulattal:

scoscream.jpg

Annak köszönhetően tehát, hogy kidolgozottságban nem adtak alább, de kisebb és jobban artikulálható a figura, talán még jobban is sikerült mint az elektronikus változat.

Idehaza a szett, gyakorlatilag amennyire tudom, egyetlen forrásból szerezhető be, a GyerekZsibi oldaláról, ahol sok más, máshol már vagy soha nem kapható figura található készleten, de már az olyan lenyűgöző, új Világuralomhoz készült figura is előrendelhető, mint a Quetzalcoatlus! Az új figurákért pedig érdemes lesz minél gyakrabban ellátogatni a GyerekZsibire, ahol máris kaphatóak a mini figurák valamint az új T. rex maszk változat!

legacy_8_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1317792665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása