2021. október 04. 20:52 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Slash N' Battle Scorpios Rex

scorpios_2.jpg

Végre idehaza is felbukkant a Krétakori tábor 3. évadában felbukkanó hibrid szörnyeteg, a Scorpios Rex elektronikus figurája. A békésnek semmiképp sem nevezhető ragadozóról bővebben a tovább mögött.

A 2015-ös Jurassic World egyik főattrakciója volt a genetikailag összeeszkábált hibrid, az Indominus Rex. A várakozásokon túltevően intelligens és agresszív állat okozta végül a park bukását, de hibáiból nem tanulva a 2018-as Bukott birodalomban láthattuk Dr. Henry Wu újabb teremtményét, az Indoraptort. A tavaly indult Krétakori táborból aztán kiderült, Dr. Wu már korábban is alkotott egy hibrid dinoszauruszt, amely azonban túl veszélyesnek bizonyult, emiatt pedig szó szerint jegelték az egyetlen elkészült példányt, amely végül elszabadul és jókora felfordulást okoz még a parkban…

indok.jpg

A Scorpios Rex a két, filmben látott állathoz képest jóval félelmetesebb, rondább külsőt kapott, de agresszivitásban sem marad el két társától. A sorozatban látott Scorpios végül annyira brutális lett, hogy úgy tűnik, még a Mattel is jobbnak látta finomítani az állat vonásait, de nézzük is meg közelebbről a Slash ’N Battle Scorpios Rex-szet.

scorpios_rex_full.jpg

A figura az idén debütált Dino Escape játékvonalon jelent meg, így annak igencsak hangulatos csomagolását is kapta meg, amelyen Darius és Toro kap hangsúlyos szerepet, de két oldalt a többi Krétakori táborozó is megtalálható. A figura nyitott dobozt kapott, így akár ki sem kell venni a dobozból, hogy a rajongók közelebbről is megcsodálják – de nem ezen sorok írója.

A gyors kiszabadítást követően jól szemügyre is vehető a fekete és bézs színben pompázó figura. A sorozatban persze a szürke különböző árnyalatai is is felbukkantak az állaton, de nagyjából így is elég pontosan másolták le az ott látott hibridet.

Az állat már a sorozatban is félelmet keltő volt, nagyrészt a rövid pofa miatt, ami miatt még kevésbé tűnt természetesnek az állat megjelenése, de fokozta a félelmetes hangulatot a csorbán álló fogsor is, amely természetesen nem olyan hegyes a játékfigurán, biztonsági okokból. Az egyik, a háton elhelyezett gombbal aktiválható az ordító és más hangeffektek, és ennek megfelelően tátja a száját az állat.

A hosszú karok is hangsúlyosak, amelyeknek köszönhetően, ahogy láthattuk is a sorozatban, négy lábra is ereszthető a figura, de a fára mászásnál is nagy hasznát vette hosszú, mellső végtagjainak. Ezen figura esetében egy másik akciógombbal a karok mozgathatóak vízszintes irányban: afféle csikiző mozdulatokra képesek így a karok, kaszaboló hangeffekt kíséretében – emiatt viszont, akárcsak az Indominus Rex figura esetében, a karok nem mozgathatóak külön, a mechanika miatt.

arms_1.jpg

A Scorpios Rex egyik legbizarrabb és leglátványosabb testi adottsága azonban inkább a lábak, amelyek groteszk módon hosszúak és vékonyak, és nem csak a lábfejen elhelyezkedő ölőkarmok miatt, de még egy afféle sarkantyú-szerű karmok is láthatóak mindkét lábon. A Mattel-nél törekedtek ezen hangsúlyos jegyek megtartására, de valószínűleg a stabilitás oltárán feláldozva kicsit rövidítettek a lábszárakon és nem is annyira vékonyak, mint azt ahogy az animátorok megálmodták, de még így is igen látványos és tekintélyt parancsoló a figura megjelenése. A láb csak csípőből mozgatható, valószínűleg a nagyobb test miatt sem tudták az Indoraptorhoz hasonlóan hajlítható térdízülettel ellátni a figurát.

És ennek a ragadozónak nincs olyan része, amely ne lenne életveszélyes: a skorpió elnevezés is igen beszédes, bár megtévesztő, hiszen nem a skorpióra hanem a hazai elnevezésben skorpióhalfélékre utal az elnevezés. Az ezen halak családjába tartozó egyedek ugyanis a világ egyik legveszélyesebb mérgével rendelkeznek, amelyet tüskék útján juttatnak áldozatukba és ezt a jellemzőt a hibridben is átültették sikeresen a Jurassic World genetikusai. A Scorpios Rex mérgező tüskéi pedig így még hatékonyabbá teszik a hibridet, arról nem is szólva, hogy a tüskéket akár kilőni is képes az állat. Szerencsére a Mattel nem mártogatta méregbe a tüskéket, ellenben a farokrészt úgy alakították ki, hogy azt oldalra húzva erősen visszacsapjon - mivel a tüskék maguk gumiból készültek, nem törnek le - és persze nem is hagyja benne áldozatában.

A mérgező tüskék nem csak itt találhatóak meg az állaton: az alkaron, valamint a nyaki részen is felfedezhetőek. A nyaki tüskéket viszont a Mattel-nél nem túl bölcs módon elhagyták, talán már úgy találták, hogy így sem éppen barátságos a figura megjelenése, bár az Indoraptor esetében nem voltak ilyen "elnézőek".

Az egész figurán megfigyelhető a gerincvonalon látható lemezek, amelyek védelmet nyújtanak az állat gerincének is. Összességében eléggé groteszk, csúnya az állat, emiatt is állíttatta le a történet szerint Simon Masrani az állattal kapcsolatos kísérleteket – és ekkor még nem is ismerték a tudósok a hibrid legveszélyesebb jellemzőjét, az ivartalan szaporodást…

humans_1.jpg

A sorozatban túl sokat nem láthattuk felnőttek társaságában, sőt, egyáltalán nem, így csak a tinédzser szereplőkhöz mérhető a figura mérete is, ami talán egy leheletnyivel robosztusabb is mint a sorozatban, de ettől eltekintve eléggé szépen sikerült lemodellezni a csak a Krétakori táborban felbukkanó állatot a Mattel tervezőinek.

Egyelőre a táborozókkal nálam még nem, de másokkal már összefutott a Scorpios Rex:

A Scorpios Rex kisebb volt, mint az Indominus Rex, de nagyobb, mint az Indoraptor:

Természetes fényben pedig fény derül, hogy maga a figura inkább kékes-fekete, mint koromfekete színt kapott:

A figurát még egy nagyszerű barátomnak köszönhetően szereztem be külföldről, de azóta hazánkban is mind több játékbolt kínálatában találkozhatunk a figurával, így gyorsan beszerezhető a harmadik évad gonosztevőjének elektronikus figurája.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7316708374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2021.10.04. 21:54:54

Köszönjük szépen a bemutatót!

Szegény kéknek minden hibriddel meg kellett küzdenie. :)
Sajnos én a mai napig nem tudtam megbarátkozni a Scorpios Rex-szel, inkàbbb illene az Alien univerzumba, mint a Jurassic Worldbe. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.10.04. 22:20:16

@PikeB: Én köszönöm, hogy követed/követitek a blogot ^^

Hát igen, szegény Blue mindig pont arra téblából :D Érdekes, hogy Rexy-vel nem akadtak össze, de valószínűleg tőle azért tartottak is.

Nekem tetszett ez az agresszív, horrorisztikus dizájn, meg is lep, hogy egy gyerekeknek (is) szánt animációs sorozatban ilyen teremtmény bukkanhatott fel. Ám, ha a Jurassic World 3-ban tényleg nem lesz hibrid, én azt se bánom.

PikeB 2021.10.04. 22:40:59

@Lord Picard: Örülök, hogy itthon is van egy Jurassic World témával foglalkozó blog. Az írásaidban nagyon részletesen bemutatod a dinókat és szépek a fotók is.

Ezen már én is gondolkodtam hogy nem akadtak vele össze.

Nekem az indominus rex nagyon tetszett, és jó ötletnek tartottam a megjelenését, az indoraptor már kevésbé tetszett, a scorpios màr egyáltalan nem, de ez legyen az én problémám. :) Ahogy Dr. Wu is mondta: ez a Jurassic World, itt semmi se természetes. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.10.05. 18:09:22

@PikeB: Köszönöm szépen, igyekszem ^^ Épp emiatt hívtam életre a blogot, lassan 5 éve, hogy hírt tudjak adni ^^ Remélem lassan jönnek újabb hírek, anyagok már a Világuralomról is.

Hát igen, Dr. Wu eléggé feszegette a határokat, sőt, átlépte azokat - és gondolom benne lesz valamiképp a keze abban is, hogy Maisie-t is klónozták...

PikeB 2021.10.05. 22:06:29

@Lord Picard: A Világuralom várós és remélem Jeff Goldblum is több szerepet kap Sam Neillel. :) Várjuk a híreket. A csöpögtetett jelenetek elég bíztatóak voltak, nem tudom, hogy benne lesznek-e a filmben.

Igen, valószínű volt köze Maisie klónozásához. A Jurassic Worldben már átment negatív hősbe, titokban katonai célokra fejlesztett hibridet. Nem gondolnám, hogy tiltakozott volna ellene, mint Hammond.

Most néztem, hogy Lidl-ben lesznek Jurassic World figurák, ki hitte volna. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.10.06. 19:42:31

@PikeB: Korábban Colin azt mondta, hogy egyenrangú szereplők lesznek a régiek, az újakkal, vagyis közel azonos játékidőt is kapnak. Amiket láthattunk az IMAX anyagban, az tán csak benne lesz a filmben is, és remélem mindazok is, amelyeket bemutattak a CinemaCon-on. Olvastam már olyat is, de ez még csak pletyka, hogy akár 150 perc hosszú is lehet a film, az már biztató (én szeretem, ha egy film hosszú).

Igen, azt én is láttam, kíváncsi leszek, milyen figurák is jönnek ott egész pontosan, de azért úgy látom, lassan minden elérhető lesz itthon is :)

PikeB 2021.11.06. 18:30:11

@Lord Picard: Volt szerencsém boltban élőben látni a Scorpios-t, és elég jó áron lehetett most hozzájutni, így a család meggyőzött, hogy kell ez is nekünk. :)
A figura képességeit tekintve nem lehet rà panasz. Amit a bemutatóben Te is leírtál az tetszik benne, hogy az Indominushoz hasonlóan két gomb van rajta, az egyik ordítás kíséretében az álkapcsát mozgatja, a másik szintén hang kíséretében a karját, illetve még a farokrésszel is tud csapni.

...és úton van még az új Rexy is. Jól indul ez a hónap. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.11.06. 19:01:36

@PikeB: Helyes, szerintem eléggé jól eltalált figura, nekem nagyon tetszik, hogy a feje is ennyire mozgatható.

A Rexy-nek is örülök, nálam most az a Legjobb T. rex figura cím büszke tulajdonosa :D

PikeB 2021.11.06. 19:28:16

@Lord Picard: Köszönöm! :)
Ahogy láttam a bemutatókban könnyen elképzelhető, hogy felülmúlja az Epic Roar változatot (nekem ez eddig a személyes kedvencem). :)

Találkoztam a boltban egy új Krétakori kiadású Mosasaurus-szal is, ami szintén egy mutatós darab volt, szép sötétebb kék színnel a korábiakhoz képest. Bár egyikkel se találkoztam előtte élőben, így nincs viszonyítási alap, de bemutatók alapján mintha a korábbi halványkék változatok élethűbb megjelenésűek lettek volna, talán annak is köszönhetően, hogy azoknak sárga színű volt a szemük és nem kék, mint az újnak. Te rendelkezel valamelyikkel, esetleg ha mindegyik megvan, szerinted melyik a szebb?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.11.06. 19:41:44

@PikeB: Az újat én is csak képeken láttam, és ráadásul a lakóhelyem környékén értékelhető játékbolt, játék kínálattal levő áruház sincs, így nem is nagyon fogok... Nekem a régi nagyon tetszik, és valóban filmszerűbbnek tartom én is.

Az tetszik az újban, hogy úgy látom, ez most jól elérhető, nem olyan kevés van belőle mint az elsőből, az árcímke is megfelelő, figyelembe véve a figura méreteit. A másik, ami nagyon tetszik, az a színére vezethető vissza: óceánokból kihalászott, újrahasznosított műanyagot tartalmaznak ezek a Mosa-k, és ez szerintem egy nagyon dicséretes törekvés.

A régiről írtam is anno, ebben a bejegyzésben: jphungary.blog.hu/2018/05/10/jurassic_newsworld_termekbemutato_mosasaurus

PikeB 2021.11.06. 20:16:28

@Lord Picard: Köszi a linket, elolvastam. :P

Az óceánból kihalászott műanyag újrahasznosítása tényleg jó ötlet volt a gyártótól.
Nem lepne meg, ha a Mosasaurusból is jönne még egy kiadás, amennyiben az új filmben is újra felbukkan ez a csendes fenevad. :)
süti beállítások módosítása