2022. február 15. 20:22 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb Világuralom Mattel figurák

mattelnews_1.jpg

A mai napon a Mattel-lel és a Universal szoros együttműködésben álló JurassicOutpost közösségi oldalain számos új akciófigura került leleplezésre, részletek a tovább mögött, ahol exkluzív, vadonatúj fotók láthatók a filmben felbukkanó dinoszauruszokról, hála a Dr. Pepper termékeknek.

mattel_1.png

Ferocious Pack 

A kisebb dinoszauruszokat felvonultató Attack Pack vonalat felváltó sorozat első figurái között csupa újdonságot találunk:

Atrociraptor "Red"

red.jpg

Az InGen rivális BioSyn által kitenyésztett Atrociraptor csapat egyik tagja lesz a Red nevezetű példány, amelynek festése igen filmszerűnek tűnik - már amennyit láthattunk a dinóból, de a Mattel-től nem csak egy átfestett Velociraptort kapunk, teljes egészében új a figura: más a fejforma és a nyak is vastagabb, robosztusabb.

Baby Nasutoceratops

babynasuto.jpg

A Battle at Big Rock rövidfilmben látott kölyök Nasutoceratops figurája első látásra igencsak cuki, bár a fej kissé nagynak tűnik a testhez képest.

Dimetrodon

dimetrodon.jpg

Az ígéretek szerint a filmben is felbukkanó, valójában az emlősökhöz inkább közelebb álló ősállat nem először jelenik meg a Mattel-től, de a Dino Rivals változathoz képest teljesen újradolgozott figurának tűnik ez a Dimetrodon, mind a textúrákat, mind a színeket beleértve.
dimi.jpg

Rugops?
rugops.jpg

Még a JurassicOutpost sem nevezte meg ezt az állatot, de korábbi listák alapján feltehetően a Rugops-szról lehet szó, mindenesetre a tollas test és fej és szépen kidolgozott. A Rugops ellen szól, hogy az abelisaurida családba tartozó faj, amelynek legközelebbi rokona a Carnotaurus, mellső végtagjai annál is jobban elcsökevényesedtek, mint ennél a figuránál látható (sajnos a fajból a koponyáján kívül nem ismert más ősmaradvány). Biztosat csak akkor tudunk meg, ha csomagolásban láthatjuk a figurát.

Sound Slashin' Therizinosaurus

sstheri2.jpeg

A korábban publikált változathoz képest új színekben pompázó Therizinosaurus-szt, habár a fejét nem annyira, de már az előzetesben is láthattuk. A tollakkal borított dinoszaurusz feje és csőrszerű szája (bár festetlenül), és persze legfőbb jellemzője, a hatalmas karmai is elég jól kidolgozottnak tűnnek, sőt, az Outpost publikálása óta már egy dobozos kép is előkerült a hangot adó figuráról, amelyen jobban látszódik az előzetesben is látott, vörös tollakban bővelkedő hát:

sstheri.png

Thrash 'N Devour Tyrannosaurus rex

rexy.jpeg

A filmekhez kapcsolódó figurák sorából természetesen Rexy sem maradhat ki, de vajon ez a figura tényleg őt ábrázolja? Tudjuk már, korábbi szivárgásból, hogy a Super Colossal változat is ezt a festést fogja megkapni, ami engem jobban emlékeztet akár Az elveszett világ: Jurassic Park hímjére, akár a Krétakori tábor negyedik évadában látott Nagy Hamira, de egy valami nem is kérdés: a gyűjteményem tagja lesz ez, a Therizino-hoz hasonlóan hangot kiadó figura.

Super Colossal Giganotosaurus

scindo.png

Habár az előzetesben rejtegették, az Előszóban már jól szemügyre vehettük a faj egy őskori példányát, amely először teszi tiszteletét a Jurassic-franchise-ban. A rajongókat eléggé megosztja a hatalmas dinoszaurusz megjelenítése, sem a bőrlebenyek, lemezek, sem a púpos hát nem nyerték el sokak tetszését, a figura mindazonáltal jól kidolgozottnak tűnik. Ráadásul, napokkal ezelőtt, Olaszországban már egy bolt polcaira is kikerült a figura, így ez a példány már egy rajongóhoz is került:

scindo2.png

Capture 'N Crush Truck

vehicle1.jpeg

A film ismerete nélkül természetesen nem tudható, hogy az alábbi jármű mennyire filmszerű, benne lesz-e egyáltalán a filmben, a BioSyn színvilága köszön vissza a modellről, amelyhez egy új festésű Velociraptor is jár.

BioSyn Remote Control Jeep Gladiator

vehicle2.png

Az már a forgatásról kiszivárgott fotókon is jól szemügyre vehető volt, a BioSyn is a Jeep-re esküszik, annak is legújabb, nagy teherbírású és gazdag felszereltségű Gladiator típusára, amelynek egy egyszerűsített, dinoszaurusz befogásra is alkalmas, távirányítós változatát adja ki a Mattel (egy Stygimoloch figurával együtt) - remélhetőleg azért egy jobban kidolgozott, hagyományos jármű is később a palettára kerül. 

gladiator.jpg

Hammond Collection Velociraptor

hcraptor.jpeg

A korábbi, Amber Collection Velociraptor színeit, formáit kapó, de az alap játékvonalhoz kicsinyített változatában kerül kiadásra a Jurassic Park-os raptor az új gyűjtői, Hammond Collection sorozatba. 

Hammond Collection Ian Malcolm

hcian.jpg

Ahogyan Malcolm figurája is a korábbi Amber változaton alapszik, csak immár a hagyományos (és Legacy-s) méretben, 3.75 inches méretben. A többi emberfigurától láthatóan az különbözteti meg, hogy sokkal több ponton lesz mozgatható, mint a hagyományos, kisebb változatok. 

pepperlogo.png

A sajnos idehaza nem túl gyakran látható Dr. Pepper üdítőital márka április végén - május elején forgalomba kerülő, 7 különböző dinoszauruszt felvonultató dobozos üdítőjének a reklámfotója került ma nyilvánosságra, rajta pedig nem csak Rexy, Blue és Beta, de a visszatérő Dilophosaurus, és az újonc Giganotosaurus, Pyroraptor, Atrociraptor (Ghost) és a Therizinosaurus csodás renderje is megcsodálható:

pepper_1.png

További leleplezésekről természetesen azonnal beszámol a blog is, játékkiállítások híján úgy fest, ilyen módon kerülnek bemutatásra a Jurassic World: Világuralom legújabb figuráinak prezentálása. Ami azt illeti, holnap, azaz szerdán a JurassicOutpost és Target összefogásából született Jurassic World Beyond The Gates videó tárgya egy új Legacy figura lesz...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6317538936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2022.02.15. 20:54:50

Szerinted lesz esély a Dr. Pepper-re idehaza?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.02.15. 22:35:29

@KyloRen22: Sajnos nem hiszem, négy éve sem jöttek be, de szerintem egész Európába se, pedig akkor is remek grafikákat kaptak a Dr. Pepper italok.
süti beállítások módosítása