2021. augusztus 11. 21:46 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #16 - Tovább folytatódik a figura dömping

jw16.jpg

A Mattel nem csügged, és már a 2021-22 fordulójára tervezett újabb figurahullám figuráiról közöltek képeket a CollectJurassic.com oldalon keresztül. Néhány fotó ugyan nem a tényleges figurát, hanem annak digitális változatát mutatja, és túl sok újdonság nincs is, de legalább az eddig hanyagolt két táborozó is megkapja a maga figuráját.

A Jurassic World: Krétakori tábor premierjére lassan egy évvel ezelőtt került sor, és ahogy arra számítani is lehetett, a Mattel elég komoly mennyiségű figurával rukkolt elő az animációs sorozat mentén, a végére hagyva a legfontosabbakat: a hat főszereplő srácot. Darius, Kenji, Ben, Yaz már korábban is megjelentek - sajnos nem idehaza, de Darius már nem is az első alkalommal jelenik meg, ez lesz már a 4. megjelenése. Az ő új társa a kölyök Brachiosaurus lesz valamint egy éjjellátó távcső, viszont Sammy és Brooklynn eddig semmilyen formában nem jelent meg!

Sammy esetében egy Velociraptor és két Compy is jár a megjelenéshez, míg Brooklynn a jelek szerint egy rollert és egy újabb Monolophosaurus-szt kap maga mellé - ugyanilyen kiegészítőt és dinót kap tehát, amilyet Kenji is egy korábbi megjelenés alkalmával. 

Folytatódik a Wild Pack névre keresztelt, kisebb méretű dinoszauruszokat felvonultató széria is: a Rhamphorhynchus, a Mononykus és Delta, a Velociraptor figurái nem újdonságok, csak a festésük (igaz Delta nem sokban tér el a korábbiaktól). Újdonság lesz viszont a Shringasaurus. Nem, nem a Mattel tervezői találták ki sem az állat nevét, sem a megjelenését természetesen, de nem véletlenül emlékeztette egyből a rajongókat a lény figurája a Szellemirtók legendás, kapuőrző Terror Kutyáira.

shringasaurus.jpg

Érdekes választás, egy ennyire nem közismert faj megjelenítése, de a Jurassic-rajongók és gyűjtők örvendezve fogadják az eddigi reakciók alapján.

A Fierce Force játékvonal egy kicsivel nagyobb méretű dinoszauruszokat jelenít meg, és itt is hárman újráznak: a Styracosaurus, a Monolophosaurus és a Masiakasaurus sem először jelenik meg, de új színekben pompáznak. Új figura ezen a vonalon most a Tanystropheus lesz: a vízi (vagy a vízpartok közvetlen közelében élő) őshüllővel bővül legalább az ilyen életmódot folytató ősállatok sora. Bár maga a figura megjelenése eléggé sárkányosra lett véve, és ebben a Mattel tervezői kaptak szabad kezet, mert a tudományos ábrázolások kevésbé ilyen brutálisak erről a fajról (amelynek részleges maradványaira Magyarországon is bukkantak 2020-ban). 

A hangot adó Roar Attack sorozat is folytatódik két repaint-elt és egy vadonatúj figurával: a Ceratosaurus egy drasztikus szín-összeállítással képviselteti magát, míg az Allosaurus a Battle at Big Rock rövidfilmből ismert színkombinációkat kapja - de az idén, még megjelenés előtt álló változat formájára igazítva. Új belépő ezen a vonalon a Kentrosaurus gyönyörű, bár kissé fantáziátlan színű figurája lesz, de őt is régóta várták már a rajongók.

Idehaza továbbra sem mutatkoznak új figurák sajnos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne figurabemutató, mert már most összejött egy pár újdonság nálam is. Addig is érdemes továbbra is a GyerekZsibi oldalát követni, az új megjelenésekre várva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1816657082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása