2021. április 22. 20:04 - Lord Picard

Jurassic World: Krétakori tábor - 3. évad: Az új előzetes

Egy hónap múlva érkezik a Netflix kínálatába a nagy sikert arató, díjnyertes Jurassic World: Krétakori tábor 3. évada. Közeledve a premierhez pedig előbb koreai, de most már angol nyelven is elérhetővé vált egy hosszabb előzetes, amelyben régi ismerősöket is üdvözölhetünk. Némileg spoileres előzetes után a részletekről a tovább mögött.

És nem csak előzetes, új plakát is érkezett:

poster_2.jpg

Hőseink, Darius, Ben, Kenji, Brooklyn, Yaz és Sammy megpróbáltatásai tovább folytatódnak Isla Nublar szigetén, ahol továbbra is csak magukra számíthatnak, és kétségbeesetten próbálnak kijutni a veszélyekkel teli szigetről.

Az új előzetes alapján nem csak újabb, még filmen se látott helyszíneket járnak be a srácok, de új veszedelmekkel is szembesülnek. Legtöbbjük először találkozik majd Blue-val, a Raptor Csapat egyetlen életben maradt tagjával, de egy csapatnyi Dimorphodon is megkeseríti az életüket (akikről kissé elfeledkeztek eddig a 2015-ös Jurassic World óta). 

Az akciófigurák jogait birtokló Mattel eddig is számos változatban prezentálta a Monolophosaurus-szt, amelyet filmen még nem láthattunk, eddig: végre hivatalosan is beemelésbe került a faj a Jurassic-univerzumba. 

És természetesen a készítők nem feledkeztek meg az E750-es egyedről sem, amely a második évad végén elszabadult: az alighanem az Indominus rex és az Indoraptor közötti átmenetet képező hibridet végre szemügyre vehetjük, képek a galériában:

Eddig négy szereplő saját akciófigurájáról rántották le a leplet, és az eddig értelmetlennek tűnő ember-dinoszaurusz párosítások most értelmet is nyertek, Darius-t egy korábbi videóban láthattuk egy csapatnyi Gallimimus-szt figyelve, míg Kenji egész biztosan testközelből élheti át a Monolophosaurus-szal való találkozást. Az előzetes képkockái alapján pedig két erős női karakter is "összecsap", Yaz és Blue. Ben természetesen nem is kaphatott más párt, mint Bumpy-t, amely figurája valószínűleg nem teljesen megegyező a korábbi, önálló kiadással.

Már csak Sammy és Brooklyn a kérdéses, kit kap maga mellé, bár előbbi esetében én egy Dimorphodon-ra tippelnék.

A napokban még az alábbi kép került bemutatásra, amely szintén értelmet ad az idei évre tervezett kölyök Brachiosaurus figura létjogosultságának is:

babybrachi.jpg

Egy hete, immáron 46. alkalommal tartották meg az Annie Awards díjátadót, ahol az animációs szakma legjobbjait díjazzák már közel fél évszázada. A díjakat többnyire animációs film, sorozat és rövidfilm kategóriában osztják, de a speciális effekteket tartalmazó filmek számára is van külön kategória. A Krétakori tábor egy jelöléssel bírt - a Kiemelkedő animációs effektek egy animációs műsorban kategóriában. A DreamWorks Animation csapata pedig teljesen megérdemelten nyerte el a díjat olyan jelöltek előtt végezve, mint a Toy Story második és negyedik része között játszódó Lamp Life, a szintén Netflix-DreamWorks közös produkciójában készült Halálos iramban - Kémfutam, a Varázslók: Arcadia meséi vagy a Transformers: Háború Kibertron bolygójáért trilógia, szóval elég impozáns címeket sikerült legyűrni. Gratulálunk az animációs csapat kiemelkedő munkájáért!

annie.jpg

A teljes harmadik évad pedig május 21-étől lesz elérhető a Netflix kínálatában! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7716509932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2021.04.26. 21:21:27

Szerinted a Spinosaurus-nak mi lesz a sosa? Tényleg 2005-ben átvitték volna Nublar-ról Sorná-ra, aztán ott meghalt...én kétlem. Talán a Krétakori táborból vagy a Világuralomból kiderül remélem.

KyloRen22 2021.04.27. 19:12:34

@KyloRen22: Bocsi, fordítva. Sorná-ról Nublar-ra.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.04.27. 21:24:01

@KyloRen22: Jó lenne tényleg valami hivatalos magyarázattal szolgálni a filmben, nem csak róla, a Sorna-szigetről is, de a Spinosaurus talán felbukkanhat a Világuralomban, de nem valószínű, hogy ugyanaz a példány, akit már láttunk.

KyloRen22 2021.04.27. 21:30:11

@Lord Picard: Az egész Sorna egy rejtély...2001 óta alig tudunk róla valamit. Remélem a Világuralomban szerepe lesz, és nem csak két szót ejtenek a szigetről, aztán le van tudva.

Ser Davos 2021.05.22. 14:36:16

@KyloRen22: Háttér anyagok szerint vagy lenapalmozták vagy sérült az ökoszisztéma és minden is meghalt (DPG), vagy valóban átszállították a lényeket.
Szerintem ezt a Krétakori tábort is a Sorna irányába fogják vinni, mert a pénz nagyúr.

KyloRen22 2021.05.22. 22:23:50

@Ser Davos: Olvastam, hogy a 4. évadban lehet ott kötnek ki.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.05.24. 17:50:44

@Ser Davos, @KyloRen22: Viszont a Jurassic World és a Bukott birodalom kapcsán megjelent kiadványokban már kerek-perec benne van, hogy a Sorna-ról szállítottak át állatokat, vélelmezhetően az összes, még életben lévőt. A Sorna sziget felbukkanása a sorozatban már kissé erőltetettnek hatna, szerintem.

Zookai 2021.05.30. 17:23:22

@Lord Picard: Ser davos vagyok csak valamiért nem enged be a másik profilomba :D.
Szerintem a Sorna nem lenne erőltetettebb, mint a sokadik hybrid cucc, vagy a hirtelen felbukkan valamilyen új faj (khm Ourano.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.05.30. 18:09:53

@Zookai: Az igaz, hogy a Sorna korábban is a kísérleti telep volt inkább, lásd a Spinosaurus-szt. Azt mondjuk elképzelhetőnek tartanám, ha beadnak egy olyan történetet, hogy a Masrani-InGen hazudott a közvéleménynek a Sorna-szigetről, de akkor Wu is ott kísérletezgetett volna inkább.

Zookai 2021.05.30. 18:12:47

@Lord Picard: Ebben van ráció, igen. Remélem hogy a kiszovárgott Giga förmedvényt is Wu kísérletezgetéseinek fogjuk megismerni.
Mert nem venné ki magát jól az, ha a BioSyn-t az igazi őslények elhozójának akarják, és a Pyroraptor tollas is lesz, de a Giga olyan ocsmány.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.05.30. 18:26:01

@Zookai: Egy barátom ötlete, nem a sajátom sajnos, mi van, ha az nem is Giga? Oké, maga Sam Neill is bemondta ezt a nevet, hogy lesz a filmben, de lehetne éppenséggel akár Carcharodontosaurus is! Vagy a kettő keveréke :D Jó, elég kicsi az esély arra, hogy nem Giga, de nekem nincs nagy problémám vele, legalább több Rexy szurkoló marad :D

Zookai 2021.05.30. 18:31:09

Értem én, hogy János szeret a többség ellen beszélni (szinte biztos vagyok benne, hogy ez is az ő nagyon "okos" fejéből pattant ki) De ha egyszer Neil is bemondta, és a szivárgás is azt említi, akkor az márpedig giga, és annak borzasztó.
Keverék fixen nem lehet, mert Colin hybridmentes filmet ígért (tehát a békamutáns puccosszauruszoknak is vége kell legyen).
Rexy-Roberta meg már így is túl sok és túl idős. Mindenütt csak őt istenítik, minden csak belőle van ki és Deus ex machina-ként működik. Ideje meghalni, engem az se zavar, ha hősies, csak zárják már le, mert az egyszerűen borzalom, hogy növekedés gyorsítás van, de már vagy ezer éve él az a dög (tudom az ezer túlzó szám :D)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.05.30. 20:53:33

@Zookai: Olvastam más rajongótól is már ezt a fejtegetést, de megnézve a Giganotosaurus ábrázolásokat, nem lóg ki nagyon a sorból az a modell sem, amit mutattak, már ha egyáltalán az a Dominion forgatásáról szivárgott ki :D

Én szívesen szurkolok (mellette) más Rex-nek is, de ő egyelőre fajtája utolsó képviselője, számomra ő a Jurassic-filmek eszenciája, a koherens összekötő elem. Én még most a Monolophosaurus-okat látnám szívesen filmen is :)
süti beállítások módosítása