2020. december 20. 23:32 - Lord Picard

Jurassic World: Krétakori tábor - 2. évad - Új képkockák és elemzés

trailer2.jpg

Négy nappal ezelőtt váratlanul jelent meg a Netflix és a Universal közös animációs sorozatának, a Jurassic World: Krétakori tábor második évadának hosszabb előzetese és került leleplezésre a premierdátum. A tovább mögött az előzetesről lesz szó és néhány újabb képkocka is akad a kaland folytatásához.

Az előzetes alapján hőseink megpróbáltatásai az őslényekkel teli szigeten ott folytatódik, ahol az első évad véget ért: Darius, Kenji, Brooklynn, Yaz és Sammy az Indominus rex pusztítása nyomán kiürített Isla Nublaron próbál túlélni. Ugyan a főutcát hamar felfedezik, de azt is, hogy azt a rajongók által Rexy-nek elkeresztelt Tyrannosaurus rex uralja, ugyanis ott rakott odút. 

Így leírva is fura a szóhasználat, de az angol előzetesben Darius a "lair" szót használja, amit egyszerre fordíthatunk fészeknek (mint a magyar szinkronos előzetesben) és odúnak is (mint a magyar szinkronos ÉS feliratos előzetesben). A fészek szó hallatán egyből gondolhatnánk, hogy Rexy-nek tojásai vannak, de, fajának egyetlen képviselőjeként ez nem valószínű, sajnos. Mindenesetre hőseink a főutcán nem maradhatnak, ezért visszatérnek az általuk már jól ismert Krétakori tábor romjaihoz, és ott építenek maguknak "fészket". A kialakítás alapján nem egy napot lesznek kénytelenek a szigeten tölteni...

Az első évadban látott, nagy fenyegetést jelentő Indominus rex immáron elpusztult, Toro pedig súlyos sérülése után aligha merészkedik ismét a gyerek közelébe. Inkább az előbbi által hagyott űrt töltheti be majd RexyToro-t pedig három Baryonyx váltja: Grim, Limbo és Chaos. Az elnevezéseiket, akárcsak a Carnotaus esetében, a gyerekek fogják adni; egyenként és csapatba verődve is nagy veszélyt fognak jelenteni, de nem csak ők:

Visszatér az eddig csak a Jurassic Park ///-ban látott faj, a Ceratosaurus is, ráadásul míg az előző előzetesben csak vörös fejű példányt láthattuk (akiről már játékfigurát is kiadott a Mattel a sorozat kapcsán, Blue-val és Charlie-val együtt), de az előzetesben feltűnik egy teljesen szürke példány is. 

Természetesen rajuk kívül láthattunk olyan, már az első évadban is látott dinoszauruszokat, mint az AnkylosaurusBrachiosaurusCompsognathusParasaurolophus, Pteranodon, Sinoceratops, Stegosaurus és bár még mindig nem láthattuk Bumpy-t (Bütyök), ő és Ben is egész biztosan idővel csatlakozik a többi sráchoz.

A kedden kiadott előzeteshez képest azonban a Netflix oldalán, a műsor adatlapján egy pár képkockával hosszabb előzetes is megtalálható, magyar hanggal és felirattal egyszerre:

A legérdekesebb új képsorok egyikén a tábor területére immáron háborítatlanul betérő Stegosaurus pár, de egy másik képsoron az is látható, miképp kergeti meg Darius-székat a Baryonyx, valószínűleg Limbo, ami viszont még érdekesebb, az a háttér:

01_37.jpg

Két Stegosaurus ugyanis ketrecbe zárva látható, és aligha a park kiürítésekor hagyták őket így itt a gondozóik, valószínűleg napokkal az evakuáció után a Sammy történetéhez kapcsolódó MantaCorp máris megjelent, hogy dinoszauruszokat lopjon a szigetről (és ezzel talán a Jurassic World: Világuralom számára is megalapoznak, ha ott jóval több dinoszauruszt fogunk látni, mint azt a megmentett példányok által sejtettük volna). 

Az új előzeteshez új plakát is érkezetten kedden, és a magyar Netflix jóvoltából már a magyar nyelvű változat is megtekinthető:

hungarian.jpg

Az új évad összes része egyszerre, 2021. január 22-étől érhető el, kizárólag a Netflix műsorán, szinkronosan és eredeti nyelven, magyar felirattal. Legalább az év biztosan jól fog kezdődni a Jurassic-rajongók számára! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8216352482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2020.12.21. 21:30:40

Kiváncsi vagyok a LEGO mit fog kezdeni 2021-ben Jurassic World terén...Ha a Világuralomhoz kapcsolódó szettek nem jelennek meg, lesz-e valami?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.12.21. 22:53:06

@KyloRen22: Nem tudom mennyi idő, míg kifejlesztenek egy készletet, vélhetően azért nem kevés, de talán 2021 második félévére elő tudnak rukkolni némi Krétakori tábor szettel, vagy a saját animációs sorozatukból adnak ki még néhányat, esetleg most már nyúlhatnának Az elveszett világ / Jurassic Park /// témákhoz is, kíváncsian várom én is, mivel rukkolnak elő.
süti beállítások módosítása