2020. október 27. 20:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A 2021-es Mattel játékvonalról

dinoescape.jpg

A Világuralom 2021-es premierjének egy évvel való elhalasztása ahogyan az sejthető, magával rántja a Universal partnereit is, hiszen így sem a Mattel, sem a Lego nem dobhatja piacra a harmadik Jurassic World filmhez készített játékait, hiszen nem spoilerezhetnek a filmről, az abban felbukkanó új fajokról. Valószínűleg mindkét gyártónak bőven van még ötlet a tarsolyában, hiszen az elmúlt két évet is kihúzták új film nélkül. A Collect Jurassic cikke nyomán pedig most betekintést kaptunk a jövő évi Mattel produktumokról.

2018-ban még simán a Jurassic World cím alatt jelentek meg a Mattel figurái, de 2019-ben film híján már saját alcímet adtak a figura-sorozatnak, ez lett a Dino Rivals, kártyákkal feldobva a figurákat. Ezeket sajnos az idei évben elhagyták, de a 2020-as Primal Attacks játékvonal számos új figurával és régi figura újragondolásával vitte tovább a szériát, az év második felében pedig már a Camp Cretaceous vagyis a Krétakori tábor animációs sorozathoz kapcsolódóan is jelentek meg figurák (de többjüknél megmaradt a Primal Attack jelzés is).

A jövő évi figurákat pedig

Dino Escape

alcím alatt kell majd keresniük a rajongóknak. Az új elnevezést nemrég védette le a Universal, és nem csak játékfigurákra, sok egyéb más termékköre is, tehát pl. tanszereken is visszaköszönhet az elnevezés és az arculati elemek. A design-ról persze nem tudunk semmit, de ismertek lettek a játékvonal alap termékismertetői és az új kategóriák elnevezései is, valamint fontos megjegyezni, hogy minden leírás a Krétakori táborra utal, ami nem csak az első évadot, de a jövőre érkező második évadot is magába foglalja!

Wild Pack

Eddig minden vonalon az Attack Pack kategóriában jelentek meg a kisebb testű, csak korlátozott mozgási képességű játékfigurák, ezt a kategóriát váltja a vadon élő állatok(?) sorozata. A hírek szerint a Savage Strike figurákhoz közelebbi lesz az árkategória de a dinoszauruszok képességei is, tehát összevonják a két kategóriát.

A hivatalos leírás:
Készülj fel további izgalmakra és kalandokra a Jurassic World Dino Escape-el! A Krétakori tábor animációs sorozat által inspirált Wild Pack-ban olyan dinoszauruszok találhatóak, amelyek csapatban mozognak, vadásznak és támadnak! Minden Wild Pack dinoszaurusz figurának van egy jellegzetes támadási módja, artikulációja, reális ábrázolással és autentikus festéssel.

Konkrét figurákat nem neveztek meg, a Jurassic Toys korábbi információ alapján viszont ők várhatóak ezen a vonalon, bár akkor még Attack Pack játékvonalról volt szó - ha idén nem jelennek meg ezek a figurák, akkor valószínűleg már az új játékvonalon kell keresnünk őket is:

2020. október 28-i frissítés: teljesen váratlanul tűnt fel Germany-ban az alábbi két figura. Szándékosan írtam így, ugyanis eltérő információk láttak napvilágot, hogy Németországról vagy az amerikai Germany városáról van szó, mint helyszín. Úgy látszik viszont, hogy a Mattel akkor még az Attack Pack vonalon szórja ki a két figurát, érdekes, hogy a klasszikus Kenner figurát idéző Gallimimus a Camp vonalában kapott helyet. 

gallimimus2.jpg
troodon2.jpg

És korábbi szivárogtatásból ismertek az alábbi figura elnevezések is:

Baby Nasutoceratops
Herrerasaurus
Moros Intrepidus
Velociraptor
Dimetrodon
Zuniceratops
"Speed Dino #1"
"Speed Dino #2"

A kölyök Nasutoceratops egyértelműen a Battle at Big Rock kisfilmben látott kis dinoszauruszt hozza el nekünk, míg a Moros Intrepidus és a Zuniceratops teljesen új fajok. Két dinoszaurusz elnevezését viszont még mindig titkolják, valószínűleg ők már a filmhez kapcsolódóan jelentek volna meg.

Human Pack

A tavalyi és idei esztendőben látványosan hanyagolták az emberfigurákat, a jelek szerint a Mattel most ismét elhozza őket, a leírás alapján szintén az animációs sorozat nyomán, vagyis valószínűleg minden srác kap egy-egy figurát és dinoszauruszt maga mellé.

A hivatalos leírás:
Készülj fel további izgalmakra és kalandokra a Jurassic World Dino Escape-el! A Krétakori tábor animációs sorozat által inspirált ember és dinoszaurusz csomagokban egy-egy ember és dinoszaurusz figura is megtalálható valamint egy kiegészítő, amit a sorozat inspirált. Mind az emberek, mind a dinoszaurusz figurák ízületeinél mozgathatóak, reális ábrázolással és autentikus festéssel.

A leírás alapján valószínűsíthető, hogy ezek a dinoszauruszok inkább a Wild Pack kategóriába tartozó állatokat fognak tartalmazni, méretben legalábbis szinte biztosan. 

Roar Attack

Folytatódik a Roarivores / Sound Strike figurák öröksége, további új figurákkal, természetesen megújulva.

A hivatalos leírás:
Készülj fel további izgalmakra és kalandokra a Jurassic World Dino Escape-el! A Krétakori tábor animációs sorozat által inspirált dinoszauruszok harcra készek! Aktiváld a csapás funkciót és hallgasd az agresszív támadás hangok három szintjét, amelyek hatalmas ordításig terjednek (és mindegyik saját fajának ikonikus hangeffektje). Reális ábrázolással, mozgatható végtagokkal és autentikus festéssel.

A Savage Strike vonalra vártuk eddig az alábbi dinoszauruszokat, de valószínűleg ők is átcsúsznak a jövő évi új termékvonalra:

És ehhez az alvonalhoz az alábbi elnevezések láttak napvilágot eddig:

Ceratosaurus
Parasaurolophus
Ankylosaurus
"Dino 4"
"Dino 5"
Nasutoceratops
Ceratosaurus 2
Baryonyx redeco ("Chaos"?)

Itt többnyire valószínűleg csak átcsomagolt figurákat fogunk első körben kapni, a 4-es és 5-ös dinoszaurusz nélkül. A Chaos névre hallgató Baryonyx valószínűleg egy az egyben a 2018-as figura lesz, aki két társával, Limbo-val és Grim-mel együtt a gyerekeket fogja sanyargatni a Krétakori tábor 2 évadában. 

Mega Destroyer

Az idei Massive Biters sorozat folytatódik új cím alatt, a legnagyobb méretű dinoszauruszok figuráival, a pletykák szerint ráadásul izgalmas kiegészítőkkel: a Mattel tovább mélyíti a régi Kenner figurák iránti tiszteletadást és állítólag bevezeti a saját játékvonalára is az ún. „capture gear” azaz rögzítő eszközöket, amelyekkel lefoghatóak az állatok!

A hivatalos leírás:
Készülj fel további izgalmakra és kalandokra a Jurassic World Dino Escape-el! A Krétakori tábor animációs sorozat által inspirált mega pusztítók fejlett támadási funkciókkal, reális ábrázolással, mozgatható végtagokkal és autentikus festéssel rendelkeznek.

Ide a korábban már termékfotóval is prezentált alábbi két fajt várják a JPToys szerkesztői, valószínűleg új csomagolással, ha csak az idei évben nem jelennek meg:

massives.jpg

A Kenner régi figuráinál ilyen eszközöket kaptak a dinoszaurusz figurák:

tlw_1.jpg

Egyelőre ennyi, mi tudható, de valószínűleg jócskán át kell terveznie a Mattel-nek a jövő évi kínálatát, a hírek szerint nem csak egy Super Colossal figura fog megjelenni, az egyikük a hírek szerint maga Toro lesz, a Krétakori táborból megismert Carnotaurus, de a Giganotosaurus neve is felmerült. A Mosasaurus (amelynek nálunk meg se jelent az idei újracsomagolása) és természetesen, mint minden évben, a Tyrannosaurus rex is visszatér, megújulva.

Az Amber Collection sorozat sem marad ki 2021-ből, bár a korábban belengetett Alan Grant, Ellie Sattler és egy új Ian Malcolm is figura, ha a harmadik részhez készültek, akkor valószínűleg 2022-re tolódnak. 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7416257638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.10.27. 21:40:52

És egy friss helyzetjelentés. Úgy néz ki idén az Auchan karácsonyi játékkínálatába is belefértek a Mattel termékei, igaz eléggé alul prezentáltan. Ma a helyi hiperben 2 Parasaurolophust, 2 Pteranodont és 1 Sinoceratopsot láttam, 8990 Ft-os darabárért. Ennyi.

A cikkhez: LEGO frontról nincs hír? Gondolom ott szimplán nem jelennek meg a jövőre tervezett készletek, pótolni viszont nemigen tudják őket. Hacsak nem terveztek eleve olyan készletet, ami nem a legújabb filmhez kapcsolódott volna.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.28. 18:19:59

@Anak: Köszi a jelzést! Sajnos Auchan sincs a lakóhelyemen, de meglepő, hogy most a multiknál is fel-feltűnnek a figurák.

Semmi mozgolódást nem láttam Lego részéről, de talán ők is készültek eleve Camp-es szettekkel és akkor azokat ki tudnák adni (de ha folytatnák a sorozatot sem sértődnék meg :D ), de konkrétumot nem tudni. Ugye idén elmaradtak a Toy Fair-ek, Con-ok, nem nagyon készültek a gyártók sem.

KyloRen22 2020.10.28. 21:37:56

@Lord Picard: A LEGO-ról is vannak infók, hogy csúsznak a szettek?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.28. 23:20:13

@KyloRen22: Hivatalos hírt nem olvastam róla, nem kommunikáltak, de evidens, hogy a Universal nem örülne, ha idő előtt kiderülne néhány jelenet egy-egy szettből. Egy T. rex szállítós szett 2015-ből például ugye nem volt spoileres, mert olyan nem volt a filmben, az ilyen szettek jöhetnek, de egy olyan szett, mint pl. bármelyik pörgőgömbös, már aligha. Illetve nyilván az új dinókat tartalmazó szettek sem jöhetnek a filmig, hiszen azzal lelőnék a meglepetést.

KyloRen22 2020.10.29. 13:44:09

@Lord Picard: Igazából a Bukott birodalom szettek is kijöttek, már 2018 tavaszán a film pedig csak nyáron volt, szóval akkor is spoiler volt.
Bár akkor csak 2 hónappal előbb jött ki, most meg több mint 1 évről lenne szó...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.10.29. 19:16:07

@KyloRen22: Igen, kijöttek, de akkor már láttunk termékfotókat korábban, előzeteseket, nem volt olyan váratlan, de most ha kijönne márciusban Dominion-os csomagolásban egy Icthyosaurus (hasra ütöttem), akkor az azért elég nagy spoiler lenne. Egyrészt, másrészt pedig nyilván a film körüli felhajtásra érdemes időzíteni ezeket a megjelenéseket.

Most ugye kaphatóak Godzilla vs. Kong figurák, pedig ugye végül azt is jócskán eltolták, de akkorra már beindult a forgalmazás, nem tudták őket visszahívni - arról nem beszélve, hogy igazából maguk a figurák nem is annyira spoileresek, mert lehetett számítani rájuk a filmben (mondjuk csomagoláson feltüntetett, későbbi figurákat és így szereplőket azért elspoilereztek).
süti beállítások módosítása