2018. május 11. 21:46 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Baryonyx

baryonyx.jpg

A Mattel, mint azt már eddig is tudtuk, rengeteg dinoszaurusz figurát készített a frissen szerzett jogok birtokában. Volt is miből meríteni, mivel rengeteg, valószínűleg a legtöbb fajt felvonultató filmként kerül a mozikba 27 nap múlva a Jurassic World: Bukott birodalom. A tovább mögött a hangot adó Baryonyx figurát van szerencsém bemutatni.

A Baryonyx az eddigi részekben nem bukkant fel, habár ez nem mindig volt így. A Jurassic Park /// előkészületei során eredetileg őt szánták volna az új ragadozó főszerepre, végül nagyobb rokonát, a Spinosaurus-t tették meg a film szereplőjének. A Baryo, amelynek neve jelentése "nehéz karom", valamennyi előzetesben felbukkan, mint a T. rex helyett a csatornából támadó dinoszaurusz. 

A csomagolás a már megszokott jellegzetességekkel bír, a doboz hosszának minimalizálása miatt a farok rész külön csomagolt, de ha egyszer a helyére pattant, onnantól szinte nem is látszik, hogy nem együtt vannak. 

baryo05.jpg
A Baryo szája alaphelyzetben nyitott, de a hátán elhelyezett gomb segítségével csattogtatható a szája és ekkor hallatja a hangját is, amely ordítás, morgás és lépegetős hangokat is hallat. A figura színe barna és kékes szürke, a koponyán meg-megcsillanó, fényes kék festéssel, amely élőben még szebbnek hat. A figura az egyik legszebb véleményem szerint a játékvonalról.

baryo07.jpg

A dinoszaurusz talpán a Jurassic márkajelzés mellett természetesen a QR kód is megtalálható, és várhatunk majd még egy Baryonyx-et, valószínűleg majd csak a harmadik hullámban, de hogy csak festésében lesz más, vagy esetleg a Battle Damage vonalra érkezik, még nincs információ. A karok és lábak ismét csak több irányban mozgathatóak, a mancsok és a lábak kidolgozottsága is kiváló. 

baryo08.jpg

A figura, bár emberi figura mellett szembetűnőbb lenne, kisebb, mint az Indoraptor, de biztosan sok gondot fog még okozni a szereplők számára. 

A figura a Mosasaurus-hoz hasonlóan a JátékShop-tól érkezett, ahonnan sok más figura mellett megvásárolható! A hétvégén még egy bemutató érkezik, utána pedig remélhetőleg csak egy egészen kicsi szünet, és addig is vághatjuk a centiket, már csak 27 nap...

jatekshop.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2113908768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.12. 08:39:48

Hú ezt a lényt nagyon szeretném. Első körben a Baryonyx, Carnotaurus, Stegosaurus és Triceratops négyest gondoltam beszerezni.

Újabb kérdés tőlem: Gondolom egyszerre több lényt rendeltél te is a webes játékáruházból, mekkora csomagban küldték a több lényt? Vele lehet bírni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.14. 18:34:56

@Anak: Igazán szépen kidolgozott, filmszerű figura, már amennyire látszott az előzetesekből :)

Igen, többen érkeztek egy csomagban, és mindkét játékbolt nagy dobozba, gondosan csomagolva küldte őket. Futár hozta őket, így lényegesen egyszerűbb volt velük közlekedni utána :)

Anak 2018.07.26. 22:07:05

Hozzám is megérkezett a tegnapi napom, és hozta magával a cimbijeit Metriachantot és Allo-t is. A 3 közül tényleg a Baryonyx a legjobb, mert ő a legstabilabb. A M. már nem annyira ám A. állandóan fel akar borulni. azt hiszem a hátsó pózba öntött lába (jobb) kicsit lazább, mint kellene és nem nagyon tudja megtartani a játék súlyát.

A mai napon megérkeztt még a Stego és a kisebb figurák: barna raptor, Dimorphodon, Gallimimus, Dilophosaurus. Sajnos Blue-t nem találtam figura nélkül. Lehet ő már nem is lesz meg.
A Dilo sajnos kicsit csalódás, mert bár megcsinálták, hogy a fejének mindkét oldalán található taraját mozgatni lehessen, olyan pózba van öntve a figura teste, hogy az egyik lebernyeget csak minimálisan lehet mozgatni, a test akadályozza.

Így, hogy már összegyűlt egy parkra való állatom elmondhatom, hogy a két legjobban sikerült figura a Carnotaurus és az Indoraptor.

Anak 2018.07.26. 22:10:19

Ja és még valami, a dínók bömbölését hosszú távon elég idegőrlő hallgatni, gyűjtőknél ez nem annyira lényeges pont, de a gyermekesek készüljenek fel, hogy ezek is olyanok, mint minden csipogó, daloló, ugató játék. Előbb vagy utóbb elég belőlük. (Ha előbb, ki kell szerelni az elemet.)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.26. 22:30:50

@Anak: Na, szépen gyarapodik az állomány :) Ha egyszer elkap a gépszíj... Sajnos én most nem ugorhattam fejest a figurákba bizonyos okokból, de természetesen én is szeretném bővíteni az állományt, a legfontosabbak azért megvannak már. Nálam egyértelműen a Tyrannosaurus-ok viszik a pálmát, de Blue, az Indoraptor és a Mosasaurus is szenzációs, és most fel is sorolhatnám az összeset, amit tulajdonlok.

A Dilophosaurus-t sajnálattal hallom, nekem még nincs meg. Talán ezúttal a Kenner példáját is lehetett volna követni, és levehető gallérral kiadni a figurát, máris olyan pózba lehetne vágni, ahogyan csak a vásárló szeretné.

Anak 2018.07.26. 22:59:06

Azért én is vakarom a fejem, vajon jó ötlet volt beleállni ezeknek a gyűjtésébe? Asszem 70E-re jön majd ki a telljes cehh eddig a Matchboxokat is beleszámolva, ami azért játékokra nem kevés pénz.
Ámbár szabadságon vagyok és a nyaralás elmaradt és ismerem magam annyira, hogy tudjam bánnám később, ha most nem vettem volna őket meg.
Legfeljebb elpasszolom őket vaterán később.
Ha a Wave 2. nem jön, talán még jó is. Megálljt parancsol nekem is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.27. 20:28:44

@Anak: Semminek a gyűjtése sem olcsó :) Én is sokat invesztáltam már bele, de természetesen később sem adnám el őket, semmi pénzért. A Mattel figurái előtt a Kenner-Hasbro vonalról túl sok figurám nem volt, csak tényleg azok, amelyeket a legszebbnek, jobbnak tartottam, de ezúttal bármelyik figurát örömmel veszem, mert mind nagyon szép.

Anak 2018.07.27. 22:21:26

Én alapvetően LEGO készleteket gyűjtök, ami még ennél is drágább. Főképp SW vonalon mozgok, de a Jurassic World legók is megvannak.

A 3 évvel ezelőtti vonalról mi van meg? Ankylosaurus, az egész jól néz ki.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.28. 22:08:57

@Anak: Uhh, a LEGO nem lehet könnyű... Nekem hivatalos verzióban csak egy német magazin kis szettje van meg, bébi Velociraptorral és fészekkel együtt.

A három évvel ezelőtt szériában én is pont az Ankylosaurus-t találom a legszebbnek, de nincs meg, csak egy kisebb Tyrannosaurus rex-em van, akit ajándékba kaptam. Most lehetnek igazán csak zabosak a Hasbro-nál, látva a Mattel mit kezdett az alapanyaggal...
süti beállítások módosítása