2020. augusztus 07. 19:48 - Lord Picard

Jurassic World: Világuralom - Izgalmas fotó a díszletből!

ingen.jpg

Azok után, hogy Laura Dern és Sam Neill is posztolt a napokban az első forgatási napjáról egy-egy képet, ezúttal maga a rendező, Colin Trevorrow osztott meg egy fotót a JurassicOutpost oldallal az egyik díszletből, amely egy nagyon is ismerős helyszínre utal! 

image4-986x1024.jpeg

Gondolatmenetem a tovább mögött...

A Jurassic Park három főszereplője és Lewis Dodgson karakterének visszatérte után ezúttal a 2-3. részben látott Isla Sorna szigetre való masszív utalást kaptunk a képnek hála. A laboratóriumi helyszín fókuszában ugyanis, eltéveszthetetlenül, egy mindenbizonnyal lefagyasztott embriók tárolására szolgáló ládát láthatunk, egész konkrétan a Site B - Isla Sorna felirattal, és persze az InGen logójával. A rajongók természetesen azonnal találgatásba kezdtek a kép láttán: vajon ismét ellátogatunk a Sorna-szigetre? Esetleg a Dodgson vezette BioSyn tett szert még korábban Dr. Wu kutatási anyagaira?

What's Going on With Dr. Wu in 'Jurassic World: Fallen Kingdom ...

Valószínűbbnek tartom ez utóbbit, ugyanis a Jurassic World és a Jurassic World: Bukott birodalom vírusmarketing kampánya során már fény derült a B helyszín sorsára: Dr. Grant és a Kirby család 2001-es kalandjai után a szigeten háborítatlanul élő dinoszauruszok ökoszisztémája felborult az új csúcsragadozó, a Spinosaurus megjelenésének hála, és mivel új fajokat nem hozhattak létre (lásd lentebb), számos állatot átmenekítettek a Nublar-szigeten épülő Jurassic World-be, mielőtt kipusztultak volna ezen a helyszínen.

The Spinosaurus from Jurassic Park III | CunardWhiteStar | Flickr

Azt is tudjuk ezen vírusmarketinges anyagokból, hogy a Jurassic Park pusztulása után, de a 2001-es események előtt az Ingen és Dr. Wu a tulajdonos, John Hammond 1997 végén bekövetkezett halála után, már Simon Masrani irányítása alatt titkos kísérleteket végzett a szigeten, megalkotva többek között a Spinosaurus-szt (ugyanis az 1997-es san diego-i incidens után megtiltották új fajok létrehozását, ezért törvényt szegve, titokban kezdtek bele újabb fajok feltámasztásába a Sorna-szigeten). A Jurassic World: Világuralomban az én véleményem szerint Wu korábbi kutatási anyagaira tett szert a BioSyn, erre utal az a korábbi szivárogtatás is, amelyben a Spinosaurus visszatérése mellett a Deinonychus vagy a Pyroraptor megjelenésére utalt, és legalább egy fajt tollasan fognak ábrázolni a filmben - valószínűleg ők mind a BioSyn teremtményei lesznek és ebben kulcsszerepet fog játszani a Sorna-szigetről származó láda! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3216118386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása