2020. augusztus 05. 20:37 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Forgatási hírek #12

12.jpg

A Jurassic World: Világuralom forgatása rendben zajlik immáron egy hónapja Angliában, a héten pedig a kötelező, 10-14 napos karantént kitöltve két ismerős arc csatlakozott a forgatáshoz!

Sam Neill már a visszatérésének bejelentése óta aktívan foglalkozott a rajongókkal és számos interjút is adott a koronavírus járvány miatt felfüggesztett forgatást alatt a film kapcsán, legalább olyan izgatottan várta a munkát, mint a rajongók.

samneill.png

A színész hétfőn pedig végre a kamerák elé állhatott, közvetlen a forgatást megelőzően pedig még egy Jurassic Park ///-as képpel hangolt a forgatásra, az első napján pedig egy újabb visszatérőről rántotta le a leplet:

samneill2.png

Igen, Dr. Alan Grant alakjával nem csak az új-zélandi színész tér vissza a dinoszauruszok világába, de az elmaradhatatlan kalapja is, amelyet még Billy Brennan (Alessandro Nivola) az „életét kockáztatva” mentett meg a Jurassic Park ///-ban! Az új trilógia harmadik részében pedig a paleontológus még mindig hordja kalapját, már-már Indiana Jones-t idéző makacssággal.

laurainsta.jpg

Laura Dern az első napját saját maga plasztik mását magával hurcolva várta ki, mint az a fentebbi képen is látható, a kötelező karantén leteltével pedig immáron , amely a héten le is telt, ő is csatlakozhatott a forgatáshoz.

Első forgatási napján az Oscar-díjas színésznő az alábbi fotóval jelentkezett be az instagramján, üdvözölve egy régi barátot:

laurafirstday.jpg

Az előző két film sztárja, Bryce Dallas Howard és Chris Pratt már egy ideje forgatnak, immáron nem csak a Pinewood Studios falai között, de a képek tanulsága szerint egy londoni külső helyszínen is kamera elé álltak (azaz ez esetben ültek), amelyről lesifotók is készültek, Ellis J. Alia osztotta meg őket:

forgatas2.jpg

Egy másik felvételen pedig a velük szemben ülő alak is látszódik:

forgatas2b.jpg

Ha pedig ez a férfi ismerősnek tűnik, az nem véletlen, minden bizonnyal ő nem más, mint Justice Smith azaz Franklin Webb megformálója!

jwd1_1.jpg

Remélhetőleg hamarosan Jeff Goldblum is csatlakozik a forgatáshoz, és esetleg egy hivatalos fotót is láthatunk majd a régi és az új trilógia főszereplőiről a díszletben, ahogy a két korszak találkozik. Ráadásul Dern, Neill és Goldblum 1992 nyara óta nem dolgozott együtt! 

jeffs.jpg

Mint ismert, Laura Dern és Jeff Goldblum a Jurassic Park forgatását követően összejött és két éven alkottak egy párt, sőt, jegyben is jártak! Közös filmben azóta nem szerepeltek, Dern ezt követően Sam Neill-lel is csak a Jurassic Park ///-at forgatta. 

thor3.jpg

Goldblum és Neill sem szerepelt még együtt 1993 óta, azaz, ez így nem teljesen igaz: a Thor: Ragnarok közös pont a filmográfiájukban, de közös jelenetben nem szerepeltek - Sam Neill csak egy kisebb cameo szerepben bukkant fel a film elején, Goldblum viszont nagyobb szerepet kapott később.

Visszatérve a forgatásra, a Jurassic Outpost adott hírt arról, hogy a máltai filmbiztos, Johann Grech bejelentette, augusztus végén érkezik a Jurassic World: Világuralom stábja a szigetországba, ezek szerint a korábban Szokotra szigetén felvett részekkel nem a máltai helyszínt váltották ki!

malta_1.jpg

Mr. Grech szerint a stábbal együtt Chris Pratt, Bryce Dallas Howard és Sam Neill is várhatóan ott lesznek a forgatáson, amely egy a kilenc hollywoodi film közül, amelyet még idén forgatnak Máltán.

Iparági jelentések szerint, bár ezeket a Universal még nem kommentálta, a film költségvetése máris 225 millió dollárra rúg, ezzel magasan a legnagyobb befektetést kapó Jurassic-filmmé válik a produkció, a Jurassic World költségvetése 150 millió dollár volt, a Bukott birodalomra már 170 millió dollár jutott! Igaz, a produkció számára már 5 millió dollárt különítettek el a forgatási költségen felül az egészségügyi előírások szigorú betartatására. Nem spórolnak semmin!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr916105904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása