2020. július 13. 20:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Forgatási hírek #10

forg10.jpg

A múlt héten végre folytatódott a Jurassic World: Világuralom forgatása Angliában, a Pinewood Studios-ban, és folynak az előkészületek is a stúdió melletti erdőségben a forgatásra. Eközben egy brit napilap tévesnek bizonyuló információja is borzolta a kedélyeket.

A Jurassic World: Világuralom forgatását még február végén kezdték el Kanadában, ezt követően márciusban pedig már Angliában is elkezdődtek a forgatások, ahol viszont egy hét után a Covid-19 járvány miatt fel kellett függeszteni a forgatást. A folytatásra egészen múlt hétfőig kellett várni, július 06-án azonban folytatódhatott a munka a Pinewood Studios-ban, komoly biztonsági előírások mellett, Colin Trevorrow pedig az újrakezdés kapcsán pedig az Empire magazinnak adott interjújában így beszélt:

colin_3.jpg

„Sokunk számára a Dominion volt eddig is életünk legnagyobb kreatív kihívása, még a lezárások előtt. A forgatási ütemtervünk pedig nekünk kedvezett – az első négy hétben, amit leforgattunk, többnyire olyan jelenetek vettünk fel, amelyekben dinoszauruszok szerepeltek. Ez lehetővé tette számunkra, hogy elkezdhettünk dolgozni a vizuális effekteken (a leállás alatt) a közelgő határidő nyomása nélkül.”

Vagyis a Kanadában és még március elején, Angliában felvett jelenetek utómunkálatain a leállás alatt is tudott dolgozni a trükkcsapat, így nem majd egyszerre, a most forgatandó jelenetekkel együtt kell ezeket is kidolgozni, valószínűleg emiatt is tudja tartani egyelőre a film a jövő júniusi premierdátumot.

Minthogy szigorúan korlátozva és felügyelve van, kik léphetnek a stúdió területére, jóval kevesebb is a lehetőség az információk kiszivárogtatására, de a The Sun bulvárlapot ez nem akadályozta meg, hogy légi felvételeket készítsen a stúdió külső színpadán felállított díszletről:

aerial2.jpg

Láthattuk már ezt a területet korábban, akkor a helyszín kidolgozását a leállás miatt hagytak félbe, most már azonban nem csak, hogy befejezték a helyszínt, már forgatás közben sikerült lencsevégre kapni azt. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk, az itt forgatott jelenetek a Kanadában, havas körülmények közt felvett jelenetekhez kapcsolódik.

aircraft.jpg

A Jurassic Outpost instagram posztban osztotta meg az alábbi képeket, amelyek többségén Ahmed Kardous látható: ő a film ún. second unit stábjának az operatőre. Nem készül manapság film második stáb nélkül, rendszerint vágóképeket, tömegjeleneteket rögzítenek, külön second unit rendezővel és általában a főbb szereplők közreműködése nélkül, de a párhuzamos forgatásnak hála jelentősen lerövidítik így egy-egy produkció munkálatait.

Kardous egyiptomi operatőr, és más egyiptomi filmes is osztott meg ezen képek közül párat, de a helyszín alapján is egyértelmű, valahol az Arab-félsziget környékén forgathatott a második stáb. Ahogyan pedig arra egy barátom is felhívta a figyelmet, a képeken szerepel sárkányfa (Dracaena), amely csak Afrika és Ázsia egyes területein őshonos, és később ezt a felfedezést követően az instagram posztban is megjelölésre került a helyszín: Szokotra, ahol uralkodó fa fajta a sárkányfa és a palacktörzsű fa, amelyből szintén látható a képeken.

soco.jpg

A Jemenhez tartozó szigetcsoporton dolgozott tehát a second unit stáb, még az is elképzelhető, hogy már hetekkel ezelőtt. Az egyiptomi filmes az egyik poszt mellett megjegyezte, a film első 5 percét rögzítették sivatagi körülmények között, lehetséges, hogy a korábban belengetett máltai helyszínt váltották ki az új helyszínnel?

A Pinewood Studios nevét a komplexumot körbeölelő fenyőerdőről kapta, amely külön kapóra jött mindig is az amerikai filmesek számára, hiszen Kaliforniában is ilyen erdők jellemzőek, ezért gond nélkül lehet egy-egy filmhez mindkét helyszínen jeleneteket rögzíteni. Többek között itt, ezen angliai erdőben forgatták a Star Wars: A jedi visszatér egyes jeleneteit is 1982-ben. Most viszont egészen más produkció kapcsán öltöztetik fel az erdőt:

Az erdőség nagy fokú hasonlóságot mutat a kanadai helyszínnel is, valószínűleg épp ezért kezdték el az ottani helyszínhez hasonlóan kialakítani egy szakaszt, hogy utána a kanadai felvételekhez illeszthessék a leforgatandó jeleneteket, megkímélve ezzel a stábot egy újabb kanadai utaztatástól. A fotók nem lezárt területről, publikus útvonalról készültek, amelyet azonban most le is fognak zárni majdnem három hétig, a forgatás idejére!

A végére pedig ismét a The Sun: a brit lap, amelynek itthoni megfelelője a B-betűs, jól ismert napi lapok, szellőztette meg, hogy alig kezdődött el a forgatás, máris számos stábtag produkált pozitív tesztet koronavírusra. A Universal nem tétlenkedett sokáig, pár óra múlva hivatalos közleményben tagadták, hogy történt volna megbetegedés a stábban, a forgatások a tervek szerint zajlanak.

Reméljük hamarosan a film szereplői is felbukkannak a stúdió környékén, régi karaktereiket megidéző jelmezekben, izgalmas hetek következnek ismét! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7716001134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása