2020. február 29. 20:08 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World: Dominion - Forgatási hírek #1

fnews1.jpg

A héten megkezdődött a Jurassic World 3 forgatása, immáron pedig az alcím is ismert: Jurassic World: Dominion. Colin Trevorrow legújabb képei, valamint a helyszínen készült felvételek is kikerültek már.

Szerencsére az író-rendező előszeretettel használja a közösségi médiát, így mind Twitter-en, mind Instagram-on tartja a kapcsolatot a rajongókkal és megoszt információkat. A kedden megosztott csapóról készült fényképpel a film alcíme is lelepleződött, ami a Dominion (uralom) lett. Azóta Colin Trevorrow az alábbi két fotót osztotta meg Instán:

insta2.jpg

Itt a produkció associate producere (aki egy producer meghatározott feladatait veszi át) és egy asszisztens pózolt a kamerának. Amint az látható, a kép készültekor egy hatalmas nyílt terepen dolgozott a stáb, téli időjárásban, a háttérben havas hegygerinc figyelhető meg.

insta1.jpg

Ezt követte az alábbi felvétel, amelyen egy hagyományos, összecsukható szék látható, rajta a Jurassic Park klasszikus logójával, de név nem látható rajta:

„We took the names off the chairs. Everyone matters the most.” - Colin Trevorrow

azaz Trevorrow magyarázata szerint "Levettük a neveket a székekről, mert mindenki ugyanolyan fontos."

A csapón is ezt a hagyományos, sárga körvonalú, vörös-fekete logót láthattuk, de ott még nem volt látható a dzsungelt szimbolizáló alsó rész. A Jurassic World előző két részénél a logók kék illetve szürke-sziklás alapon jelentek meg, de ez, az első két Jurassic Park filmre hajazó logó (a harmadik rész esetében a T. rex-szet a Spinosaurus-szra cserélték) is valószínűleg arra utal, hogy a régi szereplők visszatérésével szorosabbra húzzák a két trilógia között a kapcsolatot.

A forgatás megkezdése előtt láthattuk már Bryce Dallas Howard megújult külsejét, most pedig Isabella Sermon-t, Maisie Lockwood megformálóját kapták lencsevégre a forgatási helyszín közelében:

maisie_2.jpg

A lány egy katonai dzsekit visel, amelynek karján egy ismerős jelvény körvonalazódik: még aJurassic World-ben az InGen által felügyelt biztonsági egység, az ACU (Asset Containment Unit) tagjai viseltek hasonló felvarrót, de azokhoz képest az Isabella kabátján látható pajzs tükrözve van – ez vagy a kép tükrözése miatt van így, vagy egyszerűen nincs is jelentősége, nem tudni, hogy egyáltalán a forgatáson készült-e a fotó, vagy civilben láthatjuk a lányt, aki köré szerveződik majd állítólag a cselekmény.

A bejegyzés végére pedig egy kicsit időzzünk a kanadai helyszínen. 

A stáb a népszerű Cathedral Grove területét is elfoglalta már a kanadai Vancouver-szigeten. A hatalmas fenyves, amely Kanada egyik legnagyobb, egybefüggő duglászfenyő erdeje, nem először ad otthont egy hollywoodi film stábjának: itt forgatták például 1982-ben a klasszikus Star Wars trilógia harmadik epizódjának, A jedi visszatérnek az Endor bolygón játszódó jeleneteit birodalmi rohamosztagosokkal és ewokokkal.

A fentebbi galériában látható néhány korábbi felvétel a parkról. A helyszín, bár még egyetlen Jurassic-film stábja sem járt még erre, mégis ismerős lehet: a kaliforniai Praire Creek Redwoods állami parkra emlékeztet, amely a tengerparti mamutfenyő angol elnevezéséről (redwood) kapta a nevét és ahol Az elveszett világ: Jurassic Park számos jelenetét is rögzítették, és mondanom sem kell, a második rész Isla Sorna szigetén játszódott! Emlékeztetőül, néhány kép a kaliforniai parkról, zavarba ejtő a hasonlóság:

A kanadai helyszínen készült friss fotók: 

Habár a kifüggesztett tájékoztató szerint jó egy héttel a tényleges forgatás megkezdése előtt forgattak a parkban, nem számít kuriózumnak, hogy egy második stáb már a hivatalos forgatás kezdete előtt felvesz vágóképeket. Vagy talán a pletykált, élőszereplő sorozathoz rögzítettek képanyagot? 

Ugyanakkor a kanadai helyszín élővilága nem csak a Sorna-szigetet "alakító" kaliforniai helyszínére emlékeztet, hanem a tavaly bemutatott Battle at Big Rock rövidfilm helyszínére is, amelyet kifejezetten azért forgattak egy írországi erdőben, mert az ott található élővilág a kaliforniai park élővilágához hasonlatos! A kanadai helyszín mellett szólt viszont minden bizonnyal a hatalmas adókedvezmény, amelyet az ott forgató produkciók kapnak, népszerű is az ország az amerikai filmesek körében. Bizonyára a továbbiakban is előszeretettel fogja használni a közösségi médiát Colin Trevorrow, de a szemfüles rajongók is résen lesznek, hivatalosan is megkezdődött a "Jurassic vadász idény". 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1415497856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása