2019. október 06. 09:30 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #3

hircsemege3.jpg

Az elmúlt hetekben a rövidfilm megjelenésén, a Jurassic World 3-ban visszatérő eredeti szereplőgárda bejelentésén, illetve az új figurákon túl megkezdődött a Jurassic World: Live Tour turnéja is. A héten pedig kezdetét vette a New York Comic Con, ahol a jelek szerint idén nincs Jurassic World témában kiállító, de talán épp ezért időzítették a prémium kategóriás 6 inches Jurassic Park figurák előrendelésének kezdetét erre a hétre. A részletekről a tovább mögött.

A Jurassic World 3 kapcsán a múlt héten robbant a casting hír: a Jurassic Park eredeti szereplőgárdájából visszatér Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum is korábbi szerepeikben, a héten pedig a John Hammond unokáit, a Lex-szet alakító Ariana Richards-ról és a Tim-et alakító Joseph Mazello-ról szóltak a hírek. Mind Richards mind pedig Mazello nyitott lenne arra, hogy visszatérjenek a Jurassic World 3-ban.

ariana.jpg
Ariana a Jurassic Park előtt foglalkoztatott gyerekszínész volt, és Az elveszett világ: Jurassic Park-ban már visszatért egyszer Lex szerepébe, utána viszont fokozatosan hagyta el a színészi pályát, hogy a festőművészetnek szentelje az életét. Utolsó jelentősebb szerepe is egy régi alakítás folytatása volt: a Tremors - Ahová lépek szörny terem 1989-es első része után a 2001-es harmadik részben visszatért a föld alatti szörnyek világába. 

joseph.jpg

Joseph Mazello is hasonlóan, gyerekszínészként kezdte karrierjét, és a Jurassic Park illetve Az elveszett világ után is a pályán maradt, évente egy-egy filmmel vagy sorozatepizóddal, de olyan jelentős szerepekben, mint a 2010-es HBO mini sorozat, a The Pacific - A hős alakulat egyik főszerepe, de ugyanebben az évben a nagy sikerű Social Network - A közösségi hálóban is játszott. Sokan meglepődtek, amikor a tavalyi évben hangos sikert arató Queen-fimben, a Bohém rapszódiában is felbukkant, de csak nehezen csapódott le a nézőkben a felismerés, hogy ő Tim Murphy a Jurassic Park-ból! Nem kérdés, a rajongók mindkettejüket szívesen viszontlátnák, kérdés, van-e még elég szerep és hely számukra a filmben?

Itt a blogon is a régóta figyelemmel követtem a Jurassic World: Live Tour arénashow alakulását, amely nemrégiben meg is kezdte turnéját, a jelek szerint pedig nagy sikerrel, telt házzal futnak az előadások. A mai világban, a jól ismert videómegosztó oldalon rengeteg videót, sőt, a teljes show-t meg lehet már tekintetni amatőr felvételeken, ami alapján a hangulat remek, de nyilván nem ér fel egy ilyen megtekintés azzal, hogyha az ember a közönség soraiban foglal helyet. Néhány különösen jól sikerült fotót azért kiválasztottam a rengetegből, melyen látható, milyen színvonalas az előadás, a lehetőségekhez és a technológiához mérten nagyon szépre sikeredtek a dinoszauruszok: 

Mivel a show a Jurassic World alatt és után játszódik, és a filmkészítőkkel összefogva, kánonnak számító történetet mesél el, ezért mindenképp ínyenc csemegének ígérkezik a rajongók számára. Remélhetőleg előbb-utóbb hazánkba is eljut a show.

A New York Comic Con október 3-án nyitotta meg kapuit képregény rajongók ezrei előtt (hiszen ezek a Con-ok elsősorban még mindig nekik szólnak), és úgy fest, nincs most kint Jurassic Park vagy World témájú kiállító, épp ezért időzíthette a Chronicle Collectibles erre a hétre két, prémium kategóriás figurájának bemutatását. A cég, amely sok más gyártó termékeit is forgalmazza, a pop kultúra számos kultikus alakjáról mintázott szobrairól ismert, most viszont saját, 1:4-es méretarányú szobrai alapján, több ponton mozgatható műanyag figurákkal lepi meg a Jurassic Park rajongókat.

Dr. Alan Grant alakja az első és harmadik film után a hatodik Jurassic-filmben is felbukkan, ez a figura azonban természetesen a Jurassic Park-béli megjelenésében ábrázolja Alan-t azaz Sam Neill-t. Sokan megpróbálkoztak már az új-zélandi színészt megformázni, a Mattel is, de ők az apró méretből kihozták a lehető legtöbbet. A 6 inches (15 cm-es) figurán a Chronicle viszont szintet lépve, rettentő jól megformázta Neill arcvonásait, és a műanyag részeken túl a jelmezt is szépen kialakították a stock fotók alapján, valódi anyagokból. A figurát 2020 utolsó negyedévében tervezik megjelentetni, de már most elő lehet rendelni, 10 hónapos részletfizetési opcióval, amire szükség is lehet, mivel 230 dollárt (~70.000 Ft) kérnek el a figuráért. A figura mellé néhány kiegészítő is jár, azaz nem is igazi kiegészítő, hanem cserélhető testrészek: Alan feje kalap nélkül, egy kéz amely a raptor karmot tartja, míg egy másikban a fényfáklyát. A gumikesztyűs kézpárban viszont az apró Velociraptor figura igazán remekül fest!

A másik most már előrendelhető figura szintén 6 inches, méretarányos Dr. Grant figurájával, ő pedig nem más, mint a klasszikus Jurassic Park-os megjelenésű Velociraptor. A 12 ponton mozgatható raptor szinte már teljes egészében olyan, mintha csak film készítése során használt bábú lenne, rettentő pontosan adja vissza Stan Winston modelljének a vonásait, színeit.

Kiegészítésül a raptor kézfejei cserélhetőek, attól függően, milyen tartásban szeretné a vásárló az ujjakat megjeleníteni, ahogyan a lábfejek is, az ölőkarmok állásától függően, de egy Jurassic Park-os védősisak és az elektromos sokkoló is szép darabok, a film nyitányát idézik meg.

rpt2.jpg

Ez a figura egyértelműen párhuzamba állítható a Mattel Amber Collection sorozatában megjelent, szintén 6 inches Velociraptor figurájával, mivel a lépték ugyanaz, és látszólag a mozgatási pontok is, ugyanakkor a játékfigura, már csak kialakítása miatt is egy tömeggyártásra tervezett, 30 dolláros (~9000 Ft) játékfigura, viszont a Chronicle dinoszaurusza ára nem tévedés, 450 dollár azaz kb. 135 ezer forint! 

rpt1.jpg

A súlyos árcédulák tehát tesznek róla, hogy limitált kiadásúak, és így aprólékosan, nagy odafigyeléssel készült figurák kerüljenek a gyűjtőkhöz, és a 10 hónapos fizetési terv révén nem csak a szuper gazdagok számára legyenek elérhetőek - arra azért nem kell számítani, hogy jövőre első kézből mutatom be őket, de a lehetőségnek, hogy mások megvehessék, így is örülök. 

Ha már szóba került az Amber Collection... Az Egyesült Államokban a gyűjtők körében most kitört a Brachiosaurus-láz, hivatalosan a holnapi naptól kerülhetnek ki a boltok polcaira a figurák, de már egész héten vadászták őket és vásároltak meg a hamarabb kikerülő példányokat a rajongók. Remélhetőleg így előbb-utóbb hozzánk is eljut ez a nagyszerű figura.

A Brachiosaurus érkezése előtt azonban az Amber Collection figuráira összpontosítottak az amerikai rajongók: egyenlőre ugyanis csak a Gamestop játékbolt-lánc kínálatában szerepelhet Dr. Ian Malcolm és a Jurassic Park-os Velociraptor 6 inches figurája. Már tavaly bemutatták őket egy rendezvényen, idén pedig a San Diego Comic Con-on már nem csak Ian és a raptor, de Owen Grady és Blue figurája is bemutatásra, kiállításra került. 

Nem saját fotók

És most már Ian és a raptor meg is vásárolható, olyannyira csak az amerikai piacra szánva őket, hogy európai IP címről (de vélhetően ázsiairól sem) nem is elérhető a Gamestop oldala. Dr. Malcolm figurája 25 dollárt (~ 7500 Ft), a Velociraptor pedig 30 dollárt kóstál (~9000 Ft), de sajnos a kufárok máris megjelentek az eBay oldalán, dupla, tripla áron is hirdetve a figurákat. Egyenlőre csak annyi információ van, hogy az angol Amazon-on jövő nyáron várható a két (vagy talán már négy) figura megjelenése. Azért a rajongók által készített fotók és bemutatók alapján már kijelenthető, a Mattel, főleg a Velociraptor esetében, rendkívül színvonalas munkát végzett, lehetőségeihez mérten.

Ezeket a figurákat terveim szerint majd én is bemutatom a blogon, de egy remek bemutató videó miatt gondoltam megosztom a hírt: úgy fest, a Velociraptor (és vélhetően Ian is), méretarányokat tekintve szinte tökéletesen passzol a Colossal Tyrannosaurus rex figurához!

jprex.jpg

Ez pedig máris egy olyan elgondolásra vezetett engem és sok más rajongót is, hogy esetleg a későbbiekben a Colossal figurát átdolgozva egy szintén több ponton mozgatható T. rex-szel is bővül az Amber gyűjtemény, főleg mert a pletykák szerint pl. Triceratops lesz ezen a vonalon (és csomagolási tervek alapján Dilophosaurus és Stygimoloch is). 

És egészen friss hír, hogy mégis volt egy kis előzetes Jirassic Park bejelentés a Comic Con-on, ahol az alábbi, kivetítőn megjelenő képpel harangozták be az egyik jövő évi figurát az Entertainment Earth webáruház paneljén:

fb_img_15703446057656608.jpg

Dennis Nedry és a Dilophosaurus is megjelenik 6 inches változatban, ráadásul, a bottal együtt! Úgy fest, az Amber Collection figurák más-más boltokban lesz kapható? Hamarosan kiderül...


Addig is, maradnak a pletykák és a rajongói képzelgések, és akár készülhetnek a pénzügyi tervek is a jövő évre... És a jövő hétre is marad csemege, egy kicsit másfajta játék bemutató, mint az eddigiek. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8815200734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Davos 2019.10.07. 18:31:29

Kanon?? Na ez meglepett.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.10.07. 20:31:19

@Ser Davos: Igen, erről korábban írtam is ebben a bejegyzésben:
jphungary.blog.hu/2019/04/06/jurassic_newsworld_live_tour_reszletek

Gondolom itt leginkább arra számíthatunk, hogyha nem is konkrét karakterek köszönnek vissza a Jurassic World 3-ban, de lehetséges, hogy lesz az arénashowra valamilyen utalás.
süti beállítások módosítása