2019. április 06. 20:19 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Live Tour részletek

livetourb.jpg

Most, hogy a Jurassic World: Live Tour aréna show-ra már a szerencsés amerikai rajongók a jegyeiket is megvásárolhatják, nyílt napot tartott a show mögött álló csapat new york-i stúdiójában. A Jurassic Outpost szerkesztői is meghívást kaptak az eseményre, az ő bejegyzésük alapján, illetve a kiadott, hivatalos Making of… videó alapján ebben a bejegyzésben beleshetünk a kulisszák mögé, és remélhetőleg jövőre, akár mi magunk is jegyet válthatunk erre a fantasztikusnak ígérkező kalandra!

jurassicworldtourlive.jpg

A napokban kiadott új promóciós plakáton azonnal szembetűnő jelenség volt a Tyrannosaurus rex, nem jó értelemben: a rajongók, teljes joggal, kiakadtak rajta, hiszen nem a Jurassic Park-ban és Jurassic World-ben látott dinoszaurusz szerepelt a plakáton, hanem a Walking with Dinosaur show sztárja. A Feld Entertainment munkatársai gyorsan megnyugtatták a hozzájuk látogatókat: profi szakemberek teljesen a filmbéli megjelenése alapján építik meg az életnagyságú T. rex-szet az aréna show részére, de mivel az animatronikus modell még építés alatt áll, nem tudták még bemutatni: nem is kétséges, el fogja lopni a show-t a 13 méteres őshüllő!

Először is, álljon itt a Feld Entertainment által kiadott Making of... videó, utána pedig a Jurassic Outpost helyszíni beszámolójának leirata:

A show készítői örömmel újságolták el az érdeklődőknek, a show története része a Jurassic-filmek kánonjának, a Jurassic World tevékeny világába enged betekintést, amikor is, az Indominus rex elszabadul, tehát a 2015-ös film eseményei alatt játszódó, de azt új perspektívából bemutató show-ról lesz szó, amely aztán tovább is viszi a történetet, egy meglepő új helyszínre! 

jurassic-world-live-preview-stage.jpg

A történet szinopszisa röviden: Kate Walker (Madison Embrey) a Jurassic World egyik tudósa, aki a dinoszauruszok érzelmi intelligenciájának és viselkedésüknek megértését tanulmányozza. Az ő kutatásainak alapja egy Troodon, a park legokosabb dinoszaurusza, akit a munkatársak egymás közt Jeanie-nek hívnak.

jurassic-world-live-troodon.jpg

Kate kutatásainak révén egy új szabadalmaztatott eszközt, a „Dino-Decoder”-t is megismerhetjük: a készülék a dinoszauruszok érzelmeit próbálja meg dekódolni, és előre megjósolni viselkedésüket. A kutatás azonban megreked, amikor az Indominus rex elszabadul és a parkban eluralkodik a káosz. A show nézői Kate szemszögéből követhetik az eseményeket, bemutatva a szigetnek azon részét, amelyet még eddig nem láthattunk, és amelyet a szökött hibrid terrorizál.

blue-attacks-jw-live.jpg

A történet azonban a tudósok evakuálásával nem ér véget: néhány hónappal később New York-ban a történet hőseit meglepetés éri: Jeanie még életben van! Ez arra készteti a csapatot – talán a kutatás és/vagy a dinoszaurusz megmentéséért -, hogy visszatérjenek az elhagyatott parkba. Azonban egy veszélyes összeesküvést bukkannak: az InGen nem hagyott fel a dinoszauruszok fegyverként való felhasználásának lehetőségéről és különösen érdekli őket Kate „Dino-dekódolója” és természetesen maga a Troodon is. Egy igazán izgalmasnak ígérkező húzással pedig a kaland egy sivatagban folytatódik, Chilé-ben, egy titkos InGen létesítményben. A Jurassic Outpost szerkesztői itt jegyzik meg, hogy talán a helyet Jurassic Outpost-nak (Helyőrség) is nevezhetnék.

jurassic-live-tour-raptor-troodon-size-chart.jpg

A sötét létesítményben hőseink felfedezik, arra szolgál, hogy az Isla Nublar-ról áttelepített dinoszauruszokkal folytassák Vic Hoskins és az IBRIS-projekt munkálatait, továbbra sem letéve arról, hogy fegyverként használják a velociraptorokat. A hősök szembeszállnak a zsoldosokkal, akiknek egy csapat, saját nevelésű raptora van, az események pedig egy hősök a gazemberek elleni, dinoszauruszok a dinoszauruszok elleni, dinoszauruszok és emberek közti konfliktusba torkollik.

vlcsnap-2019-04-06-18h22m01s269.png

A készítők ígéretei szerint a csavaros történet lezárására pedig Isla Nublar-on kerül sor, de addig is egy igazi Jurassic Park-kalandot ígérnek. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem kilóra megvettek ezzel a remek sztorival – és a későbbiekben akár további filmeknek is megágyazhatnak ezzel a sztori-szállal, ez már csak az én személyes reményem.

A készítők tehát igazi Jurassic-kalandot ígérnek, természetesen nem szem elől tévesztve, hogy családi show révén a kisebbek számára se legyen túl felkavaró a látvány, ugyanakkor a filmekhez mérten realistán, látványosan mutassák be történetüket.

vlcsnap-2019-04-06-18h22m50s388.png

A Feld Entertainment szorosan együttműködik a Universal Pictures-szel, és a franchise élén álló Steven Spielberg, Colin Trevorrow, Frank Marshall trióval, hogy biztosítsák a hiteles Jurassic-élményt, különösen odafigyelve arra, hogy a történet teljesen kánonbeli maradjon, hogy ne keveredjen ellentmondásba sem a múltban, sem a most és jövőben készülő filmekkel, kalandokkal, és hogy egy új fejezetként szolgáljon a show a Jurassic-saga-n belül! Az InGen filmbéli létesítményeit éppúgy hitelesen kívánják visszaadni, mint az új, chilei helyszínt.

vlcsnap-2019-04-06-18h23m04s831.png

Természetesen a Universal-lal nem csak a történet tekintetében dolgoztak össze szorosan: odafigyeltek arra, hogy a Troodon is teljesen kánonbeli legyen, hiteles, az elvárt Jurassic minőségű kidolgozottsággal, meg merem kockáztatni, hogy ezek után a 2021-es folytatásban is fogunk látni a filmvásznon Troodon-t, ha nem is Jeanie-t. A szereplők jelmezeit éppúgy a filmekben látott jelmezek alapján tervezték, ahogyan az olyan járműveket is, mint a pörgőgömb, és nagy műgonddal dolgozták ki az új Jurassic Jeep design-t is.

A show-ban hét különböző faj lesz képviselve:  Troodon, Velociraptor, Triceratops, Stegosaurus, Tyrannosaurus rex, Indominus rex és Pteranodon. Néhány fajból többféle változatot is láthatunk majd: a raptorokat nem csak Blue fogja képviselni: az InGen saját, titkos tenyészete is, de felnőtt és gyermek Stegosaurus is szerepet kap a show-ban, így összességében több, mint 20 dinoszauruszt fogunk látni!

A Feld Entertainment szakemberei a dinoszauruszokat a lehető legaprólékosabban tervezték meg, az Industrial Light and Magic, vagyis az ILM, eredeti anyagai alapján! A pontosság különösen fontos, hogy ezeket az ikonikus állatokat olyan formában láthassák viszont a látogatók, ahogyan megismerték őket a filmben.

Természetesen ez egy nagyon ambiciózus kihívás, hiszen az aréna show lényege, hogy a nézőtér minden pontjáról ugyanolyan jól láthatóak legyenek a részletek, ezért a formatervezés és a színek összeállítása is nagy felkészülést igényel, nem beszélve a kérdésről: a dinoszauruszok teljesen animatronikusak legyenek, vagy emberek jelmezben?

vlcsnap-2019-04-06-18h23m15s193.png

Az olyan roppant dinoszauruszokat, mint a Tyrannosaurus, a maga 13 méteres hosszával természetesen csakis az animatronikus megoldással lehet életre kelteni, de a Troodon-t vagy a raptorokat „színészek” keltik életre, ami az akár 45 kg-os jelmezt viselve, nem könnyű feladat! A készítők szerint a show minden eddiginél pontosabban fogja életre kelteni a dinoszauruszokat, mind mozgásukat, viselkedésüket, mind pedig a sebességüket és éberségüket illetően.

A történet főhősének azért is választották a Troodon-t, mert kevésbé tűnik veszélyesnek, mint egy raptor, viszont ugyanúgy húsevő. Eddig a franchise-ban csak a 2011-es, nem teljesen kánonbéli Jurassic Park: The Game-ben bukkant fel a faj, így az alapoktól kellett újratervezni, szem előtt tartva, hogy a jelmezt viselő stábtagnak a lehető legkényelmesebb és biztonságosabb is legyen a jelmez.

jurassic-park-game-troodon-world-live-jeannie-compare.jpg

Egy nagyobb probléma máris akadt a Troodon-nal, a Velociraptorokhoz hasonló, sarló alakú karmot viselt a lábfején az állat, amely azonban aktívan részt vett az állat járásában, nem úgy, mint a raptorok esetében, viszont a jelmezen egyenlőre nem látható ez a karom. Valószínűleg még nem megoldott, miképp lehetne balesetmentesen beépíteni, esetleg nem is fogják, és mondjuk egy direkt DNS szerkesztéssel megmagyarázzák a dolgot, így viszont az állat túlságosan is hasonlít egy túlméretezett Compsognathus-ra, amit máris sok rajongó szóvá is tett.

A Jurassic Outpost szerkesztőit mindenesetre lenyűgözte Jeanie, akinek mozgása bár emlékeztet a raptoréra, sokkal kíváncsibb és félénkebb természetű, míg a cikk szerzője szerint Blue félelmetesen élet- és filmhűre sikerült: a bőrének textúrái, az izmok mozgása és egyáltalán, a teljes fellépése borzongató élmény volt.

A show készítőinek a figyelmére egy újabb remek példa a jó öreg T. rex, vagy ahogyan sokan hívjuk, Rexy megalkotása: már magán viseli az Indominus-tól elszenvedett sérüléseket, de azok már gyógyulóban vannak és régi fényében fog tündökölni Isla Nublar királynője!

A bemutatón az InGen chilei raptorainak tervei is vethettek pillantást a megjelentek, ám a készítők szerint azóta már változtattak a design-on, de biztosak lehetünk abban, hogy lenyűgöző lesz mindegyik raptor!

A show történeti elemeinek ismerete azonban csak a teljes műsornak a felszínét karcolja: a készítők szándéka szerint, mintha csak egy élő dinoszaurusz show-ra ülnénk be, a műsor őshüllő sztárjai reagálni fognak a közönségre! Teszem azt, ha egy gyerek kuncog a nézőtéren, bármikor ott teremhet egy Velociraptor, hogy körülnézzen, de könnyen lehet, hogy a T. rex fogja körbeszaglászni a látogatókat! Hátborzongató élménynek ígérkezik! A show helyszínét úgy építik fel, hogy a nézőtér teljesen körbeölelje a színpadot.

vlcsnap-2019-04-06-18h21m47s060.png

A valósághű, részletekben gazdag környezetben minden autentikusan lesz kidolgozva, így a helyszín is együtt él a történettel, például időnként ha olyan helyszínre látogatnak el a szereplők, a dinoszauruszok még kortyolhatnak is a színpadon megjelenő víztócsákból.

A műsor igazi sztárjai természetesen a dinoszauruszok, de a szereplők is kidolgozottak lesznek, legyen szó a jókról vagy a gazemberekről, és lenyűgöző mutatványok sora fogja dinamikussá tenni a show-t: harcok, robbanások, de még motorkerékpáros akciójelenet is lesz a vadul szaladgáló dinoszauruszok körül. Amikor pedig a dínók megéheznek, támadni fognak, és mindegy, hogy a hőseinkről vagy rossz fickókról van szó, lélekszakadva fognak küzdeni az életükért!

vlcsnap-2019-04-06-18h21m33s776.png

Nem csak látványban, azaz öltözködésben fognak a szereplők „öregedni” a történettel, de jellemvonásaik is fejlődnek, az elvárható Jurassic-filmek kaliberéhez mérten, és ahogy életre kell a történet, egy lélegzetvételnyi szünet sem lesz, mintha csak egy mozifilmet látna a közönség! A műsoridő még nem ismert, de intenzív élményben lehet része a nézőknek.

A történet során számos jármű fog felbukkanni a színpadon: motorkerékpárok, egy új Jeep amely megidézi a legendás 1993-as járművet, egy pörgőgömb, de egyedi dino-befogó homokfutó is felbukkan a show-ban.

A beszámoló a Jurassic Outpost oldalán jelent meg, én csak lefordítottam. Eddig is izgatottan vártam a show-t, de ezen beszámoló is csak megerősített abban, hogy valami igazán grandiózus show van alakulóban! Addig is, míg újabb részletek látnak napvilágot, reménykedjünk, hogy Magyarországra is eljut a show! Az eredeti bejegyzés a képre kattintva olvasható:

outpost.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7714744517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása