2019. szeptember 24. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Dual Attack Nasutoceratops

nasuto.jpg

A Battle at Big Rock címet viselő rövidfilmről legelőször a Mattel munkatársaitól értesülhettek a rajongók és hónapokkal a rövidfilm bemutatása előtt meg is jelent a két főszereplő dinoszaurusz játékfigurája. Szinte a rövidfilm premierjéhez időzítve, idehaza is megvásárolhatóvá vált a két figura, először jöjjön a Nasutoceratops figura bemutatása.

A Nasutoceratops először a 2012-es Jurassic Park: Builder, telefonos applikációban elérhető parképítő játékban bukkant fel a Jurassic-franchise ernyője alatt. A következő megjelenése is egy mobilos játékban történt, a Builder kvázi folytatásában, a Jurassic World: The Game-ben, 2015-ben. Tavaly jelent meg és még mindig számos kiegészítővel, újdonsággal és frissítéssel jelentkezik a Jurassic World Evolution. Az újgenerációs játékkonzolokra és PC-re megjelenő, komoly grafikai megjelenést kapó parképítő szimulátor nagy sikernek örvend, és a folyamatos fejlesztéseknek hála, ez év augusztusában (amikor a tervek szerint eredetileg bemutatták volna a rövidfilmet) egy frissítés során vált elérhetővé a játékban az új Allosaurus és a Nasutoceratops.

Természetesen mind a videojátékban, mind pedig a Mattel széleskörű termékpalettáján a Battle at Big Rock rövidfilm kapcsán került a Jurassic-franchise véráramába a Nasutoceratops, és vált a harmadik, filmes univerzumban megjelenő ceratopsidává.

A játékfiguráról először februárban hallhattunk, amikor is a Mattel munkatársai valószínűleg véletlen rántották le a leplet az addig titokban készülő rövidfilmről is. Májusban pedig már termékfotók érkeztek és később a tengerentúlon egyre több játékáruház kínálatába jelent meg a Nasutoceratop és az új Allosaurus figura, míg idehaza mostanáig kellett várnunk rájuk, szinte a rövidfilm premierjét követve.

allos_1.jpg

A rövidfilm másfél hónapos késésének köszönhető valószínűleg az is, hogy mostanra a két dinoszaurusz kétféle csomagolásban látott napvilágot. Eredetileg a kékes lila szín is hangsúlyos szerepet kapott a dobozon, illetve az információsáv is kicsit különbözött az idei, Dino Rivals játékvonalnál megszokottól, kiegészítve egy „As seen at Battle at Big Rock” (avagy Ahogy a Battle at Big Rock-ban láthattuk) felirattal. Viszont mostanra ez az információsáv visszaállt az eredeti design-ra, vélhetően a rövidfilm csúszása miatt.

A doboz három oldala és teteje teljesen nyitott, így akár kicsomagolás nélkül is teljes mértékben élvezhető, kipróbálható a figura, amely lenyűgözően fest.

A rövidfilmben, mivel éjszaka, gyengén megvilágított területen játszódik, nehezebben kivehetőek a dinoszauruszok rajzolatai és a színük is, de vélhetően nem különböznek jelentősebben attól, ahogy a figurák festenek. Jelen esetben a Nasutoceratops: szép mintázattal és izgalmas, sötét kék és vörös színekben pompázik, a lábszárak pedig zöldes kékbe fordulnak át, míg a hasi lágy szövetek okkersárga színbe, tehát igen változatos és összetett a színpaletta. 

Az állat neve, a Nasutoceratops maga is „nagy orrú arcot” jelent, és ez a figurán is jól kivehető jellegzetessége ennek az egyébként nem olyan régen felfedezett fajnak. A ceratopsida család (eddig) ismert legnagyobb orral és csőrre emlékeztető szájjal rendelkező egyede a Nasuto, és a bikaszarv-szerű szarvak is kevés családtagjánál jelent csak meg.

0029.jpg

A figura kidolgozottsága pompás, és bár nem annyira hangsúlyosak, de a szemek sem maradtak le, nagyszerű olvad a környezetébe a szempár.

A figura egyébként a Dual Attack alsorozat részeként jelent meg, kétféle mozgás aktiválható a szaurusz hátán elrejtett gombokkal. Az elsővel a Triceratops és a "Sinoceratops" figurájához hasonló fejmozgást aktiválhatunk...

0027_1.jpg
míg a másik gombbal pedig a Stegosaurus-nál vagy az új T. rex-sznél is megfigyelhető oldalirányú farokmozgást azaz farokcsapást hozhatjuk mozgásba.

0028_1.jpg

Azt hiszem túlzás és elfogultság nélkül állíthatom, bár ezt szinte minden, gyűjteményembe újonnan csatlakozó figuránál elmondom: a Mattel igencsak kitett magáért és egy gyönyörű, remek figurával rukkoltak elő, és amint az látható, a többi ceratopsida mögül is azonnal magára vonja a figyelmet.

A Nasutoceratops, mint fentebb említettem, a harmadik, Jurassic-filmes univerzumban megjelenő ceratopsida, de a Mattel-nél már idén jelent meg más nemzetségből is figura, a Styracosaurus - ő nincs meg, de két filmes társával együtt is pompásan fest a dinoszaurusz, és az is látszik, hogy nagyobb, testesebb valamivel rokonainál, ahogy a valóságban is gondolják a szakemberek. Ahogyan az is látható, a lábak állásából és formájából is, hogy valamennyi figura egyedi, nem egymás újrahasznosított tagjaiból állították őket össze.

A rövidfilmben kölyök Nasutoceratops is felbukkan, a kölyök Stegosaurus, a kölyök Triceratops vagy a kölyök Apatosaurus filmekben történő felbukkanásai után pedig igencsak itt lenne már az ideje, hogy a Mattel méretarányos változatban elkészítse az ott látott fiatal példányokat (Az elveszett világban látott fiatal T. rex már kapott kétféle festésű kiadást is).

nasutos.jpg

Természetesen az idei játékvonal dinoszauruszaihoz hasonlóan ehhez a figurához is jár gyűjthető kártya és a Mattel applikációba beolvasható kód sem maradt le – az némiképp csalódás, hogy az applikációra nem fektetnek nagyobb hangsúlyt a cégnél, az idei játékvonal elnevezése - Dino Rivals - adná magát, hogy a telefonon vagy a tableten elérhető alkalmazásban összeeresszék a felhasználók a dinókat (bár arra ott van a Jurassic World: Alive játék is). 

A Nasutoceratops-szot és, azt hiszem ez esetben ez nem meglepő, de az új, rövidesen itt is bemutatásra kerülő Allosaurus-szt is a Gyerekajandek.hu oldalról sikerült megvásárolnom, a képre kattintva elérhető a remek termékkínálat, sok Dino Rivals figurával a kínálatban, mint a Concavenator vagy a Quatzalcoatlus is!

gyerekajandek.jpg

Én pedig legközelebb az Allosaurus termékbemutatójával jelentkezem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr815163896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása