2019. augusztus 27. 20:28 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Primal Attack 2020 Figurák

primalnews.jpg

A héten termékfotók illetve leírások láttak napvilágot, sőt, az egyik legnagyobb amerikai online játék-webáruház már előrendeléseket is fogad a 2020-as játékvonal új figuráira, így jöjjenek a Primal Attack játékvonal eddig nem ismert részletei és néhány termékfotó!

Az Entertainment Earth webáruház előzetesen az év végére, november-december környékére lőtte be a megjelenési dátumát a most következő figuráknak, persze ez csak tájékoztató jellegű információ, jöhetnek korábban vagy kicsit később is a szauruszok.

Massive Biters Tarbosaurus – új faj

Az első, a csomagolást is bemutató termékfotó a Tarbosaurus-szról érkezett, amely fajnak ez lesz az első megjelenése a Mattel-nél (de a Kenner vagy Hasbro játékvonalán se jelent meg hozzá figura). Az új csomagolás színsémája, a Jurassic World kerítését a háttérben megmutató design-ja szerintem igen erősre sikerült, sokkal komolyabb megjelenést kölcsönözve a figurának a korábbiaknál.

tarbo.jpg

A Tarbosaurus nem véletlenül hasonlít a Tyrannosaurus rex-szre, ugyanis egy nembe, a tyrannosauridák közé tartozik (abba most nem mennék bele, hogy sok paleontológus szerint egyazon fajról is van szó, az "ázsiai T. rex" leletei mind fiatal T. rex példányok). A termék csomagolásán felbukkanó jelzések alapján a Massive Biters figurákon található lesz egy gomb, amellyel az állkapocs csattogtatható, de a figura farkát csavargatva, mozgatva fel- és le, de vélhetően oldalirányba is mozgatható a dinoszaurusz feje és nyaka! A képességek egyébként dinónként eltérő lesz, ahogy lehetséges, hogy a kialakítás is másképp lesz megoldva egyes fajoknál. Az EE listája szerint az alábbi figurák jelennek meg ezen a vonalon:

Extreme Chompin’ Tyrannosaurus rex

rexbox.jpg

Természetesen a filmek egyik főhőse, a T. rex sem maradhat ki a jövő évi felhozatalból, és bár a leírás alapján a Legacy vonalon is megjelenhet, a termékfotón ennek semmi jele, így talán idehaza is megjelenhet, ugyanis ez a fajta T. rex figura, amely ugyan megkapta az idei, sokkal szebb és filmhűbb festést, nem különbözik a már tavaly is kiadott, tényleg a Legacy vonalra eső Extreme Chompin’ figurától.

rexy_10.jpg

Ahol egyébként kétszer is megjelent, mert idén már zöld festéssel, egy kölyökkel az oldalán is kiadták, Az elveszett világot idézve meg. Egyébként nem teljesen igaz, hogy ez a figura nem jelent meg itthon, mivel a Battle Damage változata korábban kapható volt, akkor a Monolophosaurus-szal összepárosítva.

Nagy tétben nem mernék az ellen fogadni, hogy még a Super Colossal T. rex is megkapja ezt a festést, véleményem szerint ezzel is kellett volna kezdeni a T. rex-szek pályafutását.

Massive Biters Sarcosuchos – új faj

sarcosuchusprofilejwa.jpg

A krokodil ősének is tartott szauruszról termékfotó még nincs, így a Jurassic World: Alive, népszerű mobilos játékhoz készült grafikát választottam, hogy mire is számíthatunk körülbelül a Mattel-től.

Controll ’N Conquer Carnotaurus

carno_3.jpg

A san diego-i Comic Con-on az egyik kivetítőn épp ezen a figurán prezentálták az új képességeit a játékfigurák többségének azaz gomb lenyomásával ugyanúgy az állkapcsát csattogtatja a figura és a farok mozgásával is további mechanizmusok indíthatóak el, mint a Massive Biters-szek esetében, csakhogy ez a figura hangot is fog adni!

carno_2_1.jpg

A termékfotó alapján a még tavaly kiadott (és azóta egyszer sem újracsomagolt vagy újrafestett) Carnotaurus festését is kicsit frissítették.

Sound Strike figurák

Ezen gyűjtőnév alatt máris 5 dinoszaurusz neve ismert, amelyek közül a Pteranodon és a Triceratops is megélt már pár változatot, de az Edmontosaurus (az egyik legutolsó, figurát még nem kapó, de filmben felbukkanó faj), a Cryolophosaurus és a Postosuchus újoncoknak számítanak. Termékfotót még nem mellékeltek a figurák mellé, de a háromból két új fajról már láthattunk látványtervet, a Postosuchus-hoz pedig a Jurassic World: Evolution játék ábrázolását hívtam segítségül:
 sound.jpg

Nem meglepő módon, a Sound Strike figurák mindegyike hangchip-pel ellátott lesz, azaz hallatják majd hangjukat, de, ugyanazon képességekkel is rendelkezni fognak (fej mozgások, állkapocs csattogtatás – vélhetően nem mindegyik faj esetében), mint a fentebbi figurák, de ők már a mozgásnak megfelelő hangot is fognak tudni kiadni! Ezt a vonalat tehát nyugodtan tekinthetjük a korábbi Roarivores széria folytatásának is.

Savage Strike figurák

Ez az elnevezés viszont már nem ismeretlen, az idei Dino Rivals játékvonalon is felbukkantak figurák, amelyek ezt az előtagját kapták a termékcsomagolásokon, úgy mint pl. a Styracosaurus, Blue, a Dimetrodon vagy a Pachycephalosaurus és a Monolophosaurus (szemléltetésül az idei figurák és termékcsomagolások):

savagestrike.jpg

Ebből következik, hogy a kisebb termetű dinókat felvonultató alvonalat folytatják, és jövőre egy Velociraptor (bármelyik korábbi vagy akár új stílusú festéssel) valamint egy Sauropelta csatlakozik a vonalhoz!

További újdonságokkal is jelentkezem a héten, többek között a Lego-féle rajzfilmsorozatról, az élő aréna show-ról is lesz szó, és ha minden összejön, akkor újabb figura bemutató is érkezik hamarosan!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8815027238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.08.28. 18:56:29

Tarbosaurus, nos őróla egyetlen kép van a fejemben, mégpedig Zdeněk V. Spinar - Élet az ember előtt című könyvének (anatómiailag már rég elavult) illusztrációja. Ez a könyv gyermekkorom egyik kedvence volt édesapám könyvei közül.

m.blog.hu/su/suhodminyak/image/200801/tarbosaurus_burian.jpg

Off: Játékshop.hu oldalán kaphatóak a Battle at the Big Rock figurák, illetve újszínű Concavenator is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.29. 21:38:23

@Anak: De szeretem ezt a képet! Lehet, hogy elavult, de nagyon megkapó!

Wow, talán van még remény arra, hogy szépen lassan, de jönnek az új figurák is, végre.

Anak 2019.08.30. 20:25:05

Na az Allosaurus el is fogyott. Remélem te tudtál venni belőle, nekem most nem volt rá keretem, illetve nagyon valószínű, hogy a tavalyi figurákkal bezárólag leálltam a gyűjtéssel.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.31. 17:01:18

@Anak: Remélhetőleg lesz még belőle utánrendelés, vagy más játékbolt kínálatában is feltűnik. Én is lemaradtam róla, most egy picit más téren szereztem ezt-azt (társasjáték, film kiadások), de biztos lesz mód pótolni :) Én nekem is még 1-2 figura van, ami a lista elején áll, utána pedig majd szép lassan, ha majd húsz évet tudtam várni a Kenner-féle vörös T. rex-szre, akkor tudok más figurákra is :)
süti beállítások módosítása