2019. június 11. 21:55 - Lord Picard

Jurassic World: Lego Jurassic Park: T. rex Rampage

lego_9.jpg

Az elmúlt hetekhez képest mostanság több izgalmasabb hír is napvilágot látott a Jurassic World filmek és játékok vonatkozásában: a Netflix mutatja be jövőre az első rajzfilm sorozatot a franchise történetében, új fotók érkeztek a Mattel Brachiosaurus figuráról, most pedig a rejtélyes, a Jurassic Park előtt adózó Lego készletről érkeztek részletes képek!

A Lego, folytatva a Jurassic World-del megkezdett filmes készletek kiadását, tavaly a Bukott birodalom kapcsán is számos készletet jelentetett meg, és már tavaly is kiadott egy játékszettet a klasszikus Jurassic Park két jelenetét is megidézve egyszerre:

494809417_lego-jurassic-park-velociraptor-uldozes-75932.jpg

Ezen felül pedig egy limitált, 3 karaktert tartalmazó figuraszett is kiadásra került, amelyből Claire és Owen figurája már korábban is megjelent, ahogyan a kölyök Blue is, de dr. Ian Malcolm figurája újdonság volt.

91hyyg2lhsl_sl1500.jpg

Már év eleje óta lehetett hallani iparági pletykákat, hogy az idei szezonban egy különleges, miden eddigi Jurassic készletnél nagyobb, 3120 darabos készletet dobnak piacra, amelyet a Jurassic Park-nak szenteltek. A különleges készlet ajánlott fogyasztói ára 250 Euró azaz kb. 80 ezer forint körül várható, de a képek alapján, nagyon megéri a rajongóknak kicsengetni a vételárat:

A Jurassic Park: T. rex Rampage készlet egyszerre idézi meg a klasszikus kaput és a filmek királynőjét, Rexy-t. Utóbbiból már számos figura készült, de ezek nem voltak méretarányosak a Lego emberkékhez képest, ez sem biztos, hogy méretarányos, de nagy mérete miatt impozáns darab lesz:

A Lego kreativitása azonban csak most veszi kezdetét: a Rexy-hez méretarányosnak tűnő, ikonikus kapu ugyanis csak szemből egyszerű kapu, azt megfordítva ugyanis egy rendkívül ötletes elgondolásból kifolyólag, a film kulcsjelenetei és főbb szereplői bukkannak fel:

Nézzünk is részleteiben a "jeleneteket" és a hozzájuk tartozó emberkéket! Az egyik kis rekeszben a sárba esett Barbasol-os borotvahabnak álcázott DNS szállító flakon, és természetesen Dennis Nedry figurája, a fejen pedig kétféle festés is látható: egy normál és egy Dilophosaurus köpettel eláztatott arckifejezés (ez a legtöbb figuráról elmondható egyébként):

dennis.jpg

Ray Arnold, a park rendszergazdája is felbukkan, természetesen számítógépekkel körülvértezve:

ray.jpg

John Hammond figuráját az éttermi jelenethez kötötték a készítők:

john_1.jpg

Ellie Sattler a raptorjárta bunkeres jelenetet idézi meg, egy Ray Arnold karral pedig kiegészíthető is lesz, ha levesszük Samuel L. Jackson karakterének karját:

ellie.jpg

Ian Malcolm is már a film második felében látható állapotában, egy asztalon fekve pózol:

ian_5.jpg

Alan Grant-nek a felirat mögött a dinoszaurusz fészek felfedezése jutott:

alan_2.jpg

Sajnos Donald Gennaro figura nincs, de egy WC fülkével az ő hűlt helyét is műanyagba öntötték:

wc.jpg

A karaktereket nem kell feltétlenül elhelyezni a rekeszekben, egy külön kis állványon ki is állíthatjuk őket, Rexy mellett:

lego-jurassic-world-75936-jurassic-park-t_-rex-rampage-7-1024x529.jpg

A kreatív kaleidoszkóp-szerű összeállítás, és a filmszerű kapu valamint az óriási Rexy figura mind igazán remekül sikerült, a dánok kitettek magukért ismét, ugyanakkor sajnos az árazás nem lett kedvezőbb. Egyébként akik figyelemmel követik a Lego Ideas projekten belüli ötleteket, azoknak ismerős lehet a szett: még 2015-ben egy hasonló szettet álmodott meg egy rajongó, ami akkor elérte a megvalósításhoz szükséges 10.000 szavazatot (azaz bekerült egy kalapba, amelyből kiválasztott a Lego néhány készletet, akkor nem jutott tovább az ötlet). A kapu csak funkcionálisan egy kapu volt, ugyanakkor egy Ford Explorer-t is elképzelt mellé megalkotója:

lego-ideas-jurassic-park-tor-entwurf.jpg

A szett ára sajnos sokak számára lesz elrettentő, pedig ez a készlet tényleg egy méltó tisztelgés a Jurassic Park előtt. És talán előkerül Az elveszett világ és a Jurassic Park /// is, ezt a két filmet azért eléggé hanyagolják a játékgyártók. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7414889788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.06.14. 20:47:36

Ez a készlet egyszerűen borzasztó drága. Nekem alapvetően tetszik az egész, és gyűjtöm a JP/JW legókat, de ennek az árát egyszerűen túl nehéz elfogadni, sőt ezért az árért igazán beletehettek volna + 2 figurát. Muldoon és Gennaro hiányzik. Nem tudom, hogy beszerzem-e? Ha igen, nem idén, az biztos. Az Ideas modell sokkal elfogadhatóbb léptékű és talán arányosabb is mind a minifigurákhoz, mind a gyíkhoz képest is. Ráadásul "A jármű" is benne van.

Anak 2019.06.14. 20:52:35

Ja és vajon miért szürke elemekből lett megépítve a szaurusz lába? Egyáltalán nem értem.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.06.15. 20:43:49

@Anak: Nekem az tetszik, hogy a kapu két funkciós, azt jól kitalálták, de az ár tényleg borzasztóan magas :/ Én nekem mondjuk az egész Lego játékvonal kimaradt.

A lábat én sem értem, a hasa is szürke, talán így kontrasztosabb.
süti beállítások módosítása