2018. augusztus 10. 21:08 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Stygimoloch

stiggy_2.jpg

Hosszabb szünet után a mai bejegyzésemben egy új figurát mutatok be, amely nem rég jelent meg a hazai piacon, jelen esetben az Alza.hu termékkínálatában. A Bukott birodalom új sztárjának figura bemutatója a tovább mögött.

A Stygimoloch egyértelműen a Bukott birodalom egyik legkedveltebb szereplőjévé lépett elő, komikus, izgága megjelenése és szerepe miatt. A dinoszaurusz egyik korábbi filmben sem bukkant fel, és játékfigurát sem készítettek belőle a Jurassic Park franchise keretein belül, még sem teljesen újoncról beszélhetünk. A Warpath: Jurassic Park c. videojátékban ugyanis már szerepelt a Stiggy, és ha ránézünk az alábbi képernyőképre, akkor egyértelmű, hogy a Bukott birodalom esetében a korábbi ábrázoláshoz nyúltak:

warpath.jpg

A paleontológusok körében egyébként a mai napig vita tárgyát képezi a jellegzetes csontkoponyát és szarvakat viselő ősállat: a szakma egy része ugyanis nem önálló fajként, hanem a jóval ismertebb (és Az elveszett világban is szereplő) Pachycephalosaurus fiatal, fejletlenebb példányaként tekintenek Stiggy-re, amelynek neve egyébként azt jelenti: a Sztüx szarvas ördöge (a Sztüx a görög mitológia alvilági folyója, Moloch pedig az alvilág ura).  A Bukott birodalom kapcsán a dinóból számos változat készült, mint a legtöbb állat esetében: a mini dinótól kezdve a jelen bejegyzésben tárgyalt Attack Pack szérián át a Battle Damage szériában is található egy-egy Stygimoloch, de a Hatch'N Play, tojásból kikelő dinoszauruszok sorozatában is akad egy példány, ahogyan csontvázból is és természetesen a kötelező plüss figura sem maradhatott ki. A felhúzható verzió, az ImagiNext kisgyermekeknek szánt sorozatában is találkozhatunk Stiggy-vel, és a Lego sem maradhatott ki, egy szettet a kis dinónak szántak és a Funko! Pop is megjelentette a maga szarvas ördögét. A galériában egy-egy termékfotó róluk:

Nálunk az Action Attack széria keretein belül jelent meg először a Stygimoloch, más piacokon már a második hullámban a második változata jelent meg. A csomagolás újdonságot nem is tartalmaz, a megszokott grafikai elemek tarkítják a dobozt.

A Mattel eddig szenzációs munkát végzett a dinoszauruszok megalkotásában, és ezt a hagyományt sem most törik meg: filmszerű, gyönyörűen kidolgozott a figura! 

A filmhez hasonlatos, barna alapon bíbor-vöröses csíkok és foltok gyönyörűre sikerültek a játékváltozat esetében is, a karok és lábak pedig mozgathatóak, akárcsak a széria többi dinója esetében. Ugyanakkor míg például Blue szája nyitható, addig a kis Stygimoloch-nak a feje mozgatható fel-le irányba, így akár támadó állásba is helyezhető a kis bajkeverő. A fej szintén gyönyörűen kidolgozott, kifejező, a szarvak és a száj szürke színű, a koponya pedig csontfehér. 

s5.jpg

Azt hiszem már említenem se kell, de természetesen a kis dinoszaurusz is méretarányosan készült az összes többi figurához, és emberekhez hasonlóan. 

A figurát az Alza.hu oldaláról rendeltem, és még legalább egy figura bemutató várható a napokban. Amint látható, mostanában készült(ek) házilag némi környezet is a figurákhoz, erről is lesz még szó a blogon! Reméljük a kánikulát követően én magam is aktivizálódok. Addig is csak ajánlani tudom a korábbi bejegyzéseimet. 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7114174255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.08.10. 22:04:04

Klassz kis diorámának néz ki. Aranyos kis dínó ez. A másik dínó fogadjuk az Battle Damage Blue lesz, mert látom az is kapható az alzánál.

Hozzám kedden érkezik a játékboxtól az Ankylosaurus, Ceratosaurus, Pteranodon, Attack Pack Blue négyes.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.12. 22:23:47

@Anak: Köszi, még dolgozgatok rajta, illetve másokon is :) A sejtésed jó, de lesz még más is :)

Örvendetes, hogy itthon is jönnek a második hullámos megjelenések, ímmel-ámmal.

Anak 2018.08.14. 18:58:44

Na, ma meg is érkezett a kvartett. 2 meglepetés is ért. Az Ankylosaurus sokkal kisebb, mint amire számítottam. A Pteranodon viszont óriási. Úgy érzem van némi gond a méretarányokkal. Ezeket leszámítva viszont nagyon jó kis figurák. Főleg a repülő őshüllő, az egyenesen szuper.
Ha már a méretarányok szóba kerültek, szerintem több korábbi figuránál is előfordul ez. Szerintem a Trash and Throw T.Rex túl nagy a többihez képest, mellé téve pl a Tricerát, hát utóbbi eltörpül mellette, mintha valami bébi dínó lenne, pedig szerintem nem ez volt a cél. Azért ennyivel nem volt kisebb egy kifejlett Triceratops egy kifejlett Tyrannosaurushoz képes. A többi állatfigurával szerintem viszont egészen méretarányos a Tricera, úgyhogy a Rexszel kell, hogy gond legyen...
Mi a véleményed?

Anak 2018.08.14. 19:06:21

Úgy nézem Alzánál egészen jó áron vannak a JW-s legó termékek is. Sőt.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.14. 19:34:03

@Anak: A Lego-kat hanyagolom egyenlőre, maradok a figuráknál, pedig a Lego készletek is pazarul festenek.

Történetesen az általad említett dinók közül egy már nekem is megvan, bemutatóra vár :) A Thrash T. rex valóban kilóg, egy kicsit nagyobb, mint az 1:18-as méretarány, ellenben a többi dinóval elvileg jobban passzol a Batte Damage/Legacy/Extreme Chompin' T. rex figura. Én a többit egymáshoz képest méretarányosnak találom, a Pteranodon a filmekben is nagyobb, mint a valódi állat lehetett, ezt a harmadik rész matricás albumában genetikai kísérletekkel magyarázták meg.

Anak 2018.08.15. 09:02:05

A Ceratosaurusban meg az a jó, hogy ő az első a Roarivores sorozat ragadozói közül, aminek alapesetben zárt állapotban van az állkapcsa. Sokkal jobb megoldás ez, mint a korábbi húsevők esetében. Ellenben, mintha valamelyik korábbi dínó hangjait újrahasznosították a Ceratohoz. Nagyon ismerősnek hallatszott.
Az Attack pakk Blue viszont eléggé semmilyen és bármennyivel is jobb a Battle Damage Blue a jelenlegi (elérhető) árát szerintem nem éri meg.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.16. 20:49:41

@Anak: A Ceratosaurus is szép, bár engem egyenlőre nem mozgatott meg, nem került előbbre a képzeletbeli bevásárlólistámon. Sokan úgy vélik egyébként, ahogy te, hogy ismerős a hangja, és a legtöbb ragadozónak is, Rexy hangját hallják bele, lehet, hogy az ő alaphangját torzították le-fel a többihez. Ugye filmen még nem hallhattuk a Ceratosaurus-t, nagyon nem lőhettek mellé a hanggal.

Az Attack Pack-os Blue-t, lévén alap, kis méretű figura, a lehetőségekhez képest szépnek tartom, szép a kidolgozottsága, bár például a kék csík a farkán is folytatódhatott volna... A BD Blue-ról eddig látott fotók és videók alapján, a legszebbnek tűnik, az Alza pedig úgy látom, mindegyik boltnál drágább, valószínűleg többek között azért is, mert ha jól tudom, ők igazából egy cseh központú cég, és némi hasznot is tesznek még a figurákra. De, legalább náluk kaphatóak a Battle Damage figurák. Bár a Legacy-nak is lenne hasonló alternatívája.

Anak 2018.08.16. 21:10:53

Az alzás legó áras okosságomat visszavonom, elnéztem :) A nettó árat láttam csak, pedig az volt az apróbb betűs. Valóban elég drága itt minden.

Danijurassic 2018.08.16. 21:20:20

Legacyt en is nagyon sajnalom.. nagyon jok a legacys figurak, de csak kulfoldrol lehet beszerezni oket. Marad az ebay

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.16. 21:22:59

@Danijurassic: Igen, és sajnos sok eladó ráteszi ott is a hasznát, és a szállítás + áfa/vám is megdobja az árakat :( Nem nyugtat, de mégis, hogy egész Európában alig kaphatóak a Legacy figurák, és jellemzően ahol vannak, ott is csak bizonyos bolthálózatokban (Angliában a Smyths, németeknél az Amazon.de stb).

Anak 2018.08.23. 21:33:30

A játékshop.hu-n újra kapható néhány régebbi figura, illetve a wave 2 illetve a Battle Damage line-ok is jóval kedvezőbb áron, mint eleddig bárhol.
süti beállítások módosítása