2018. július 09. 19:05 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Bevételfigyelő #5 és Hírek

csik_3.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom a múlt héten átlépett egy bűvös határt, az alkotók további interjúkat adtak, amelyekben a Bukott birodalomról ejtettek pár szót, amelyek SPOILERES-ek, és a filmkiadásokról is van némi információ.

A Bukott birodalom a harmadik hetét töltötte az amerikai filmszínházak ezüst vásznain, és egy igen vaskos, 

333.343.000 dolláros

bevételre tett már szert az észak-amerikai piacon a Universal filmje. Igaz, ez durván csak a fele a Jurassic World ott elért eredményének, de már korábban is taglaltam, mi minden játszott most a film ellen, bukásról pedig semmiképp sem szabad beszélni, nagy sikerről annál inkább. A Jurassic Park  357 milliós eredménye pedig minden valószínűség szerint túl is lesz szárnyalva.

Globálisan a franchise ötödik része pedig már

1.058.000.000 dollárnál

jár, vagyis a második legsikeresebb film a szériában, és még mindig van, ahol nem látták: Japánban csak ezen a héten tűzik műsorukra a filmet a mozik! Vagyis innen az 1,2 milliárdos összbevétel még megcsíphető, és ebből is látszik, Amerikán kívül nem lankadt az érdeklődés az ötödik rész iránt, csak Amerikában, legközelebb remélhetőleg ismét egy globális nyitóhétvégére rendezkedik be a Universal, a két hetes csúsztatás nem tett jót a film nézettségének.

Idehaza a filmet már 372 ezren látták, további hétezer nézővel pedig a Deadpool 2. nézettségét is túlszárnyalja a film, és már csak a Bosszúállók harmadik része fogja megelőzni az éves listán a Bukott birodalmat Magyarországon! 

bayona_1.jpg

A rendező, J.A. Bayona eközben az angol Empire mozimagazin podcast-jében több dolog mellett azt is elárulta, hogy a film közepén, a mólón hátrahagyott, szívszorító jelenetben búcsúzó Brachiosaurus, legalábbis ők azt akarták érzékeltetni, hogy ugyanaz a példány, amelyet Alan, Ellie és a többiek láttak meg először az élő dinoszauruszok közül a Jurassic Park-ban. A jelenet így még fájdalmasabb, és, a rendező elmondása szerint, a Jurassic Park franchise történetén belül egy lezárása is a jelenet Isla Nublar történetének.

 brachio_1.jpg

Az Empire-nél megszólalt a Jurassic World-öt még író-rendezőként, a Bukott birodalmat csak íróként, a harmadik részt megint csak író-rendezőként jegyző Colin Trevorrow is. Arról beszélt, hogy a produkció korai fázisában Franklin Webb karaktere helyett valójában a Jurassic World-ben felbukkant Lowery (Jake Johnson) szerepelt volna, de aztán rájöttek, hogy a Zia-val való dinamikusabb, fiatalosabb aktivista szemlélet miatt új karaktert kell írniuk. Lowery cinikus karaktere amúgy sem illett volna a csapatba.

 lowfrank.jpg

Az Indoraptor külső jegyeiről már a spanyol rendező beszélt: a fekete színt pont azért találták ki, hogy még hangsúlyosabb legyen az állat szeme és félelmetes fogsora, ezáltal a gyerekek rémálmát testesítse meg az állat, és valódi fenyegetéssel is bírjon az. Meg kell hagyni, félelmetesebb is lett, mint az előző film Indominus rex-sze.

A konkrét DVD és Blu-ray valamint 4K-s kiadásokról most még sokat nem tudni, de vannak már látványtervek, milyen borítóképekkel jelenhet meg a film, részletekről, úgy mint az extrákról természetesen semmit sem tudni még. Az bizonyos, hogy a Bontonfilm által itthon is megjelent új steelbook kiadásokhoz passzoló kiadás lesz Blu-ray-en, ahogyan egy exkluzív, az USA-ban csak bizonyos boltokban kapható steelbook is, amelynek elején egy Blue-t ábrázoló grafika látható, a hátoldalára pedig az Indoraptor került. Egy harmadik változat egy könyvszerű digibook lehet, a mellékelt grafika szerint ez a kiadás 3 lemezes lenne: a DVD és Blu-ray lemez mellett egy extra lemezt is tartalmaz!

A cseh FilmArena oldalára is felkerült egy változat: a 3D és 2D változat miatt kétlemezes kiadás borítóképe a plakátokról jól ismert grafika, amely kép a hátoldalon folytatódik, belül pedig Rexy néz farkasszemet Owen-nel. Olyan változat is ismert, előrendelhető, amelyben a dvd és Blu-ray változat mellett a népszerű Funko Pop! Blue és Owen figuráinak kicsinyített, kulcstartós változatát mellékelik.

Idehaza is várhatóan a Bontonfilm többféle kiadással készül, remélhetőleg a három évvel ezelőtti Jurassic World-höz hasonlóan ismét lesz szobros (könyvtámaszos) kiadás, az Indoraptor és Blue jól mutatna együtt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3614103039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.07.11. 17:19:27

Pedig Lowery sokkal érdekesebb karakter volt és lett volna, mint végül a tejfölösszájú Franklin. Szerintem hót felesleges volt ő bele és nem a színésszel van bajom.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.11. 17:50:32

@Anak: Igen, bár én bírtam Justice Smith-t, igazából bárki lehetett volna a színész és a karakter, Lowery-t pedig ismertük is volna, de talán az ő cinizmusa tényleg nem illett volna a képbe, arra ott volt most Zia karaktere.
süti beállítások módosítása