2018. március 07. 20:58 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Könyv-dömping

book_1.jpg

Az elmúlt napokban tomboló tél végül legyűrte az én szervezetem is. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább sok friss hírről így se maradtak le a kedves olvasók, jó pár új ínyencségről a napokban hullt le a lepel.

Az Amazon webáruház (különböző nyelvi változatain is) kínálatában szép lassan gyülekeznek a Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolódó könyvújdonságok. Magyar megjelenésről egyik könyv esetében sem tudni, és sajnos túl sok reményt nem is fűzök hozzá, hogy elérhetőek lesznek a hazai olvasók számára is. A legtöbbnek még a borítóterve sem ismert, és lesznek, amelyekre egészen szeptemberig kell várni, de nem az alábbi kiadványok esetében:

Jurassic World Employee Handbook (Dolgozói kézikönyv)

91mniozzj_l.jpg
Kiadó: SFI Readerlink Dist
Kivitel: keményfedeles
Megjelenési dátum: 2018. május 15.
Ajánlott fogyasztói ár: $11.99 (kb. 2900 Ft)
Oldalszám:112 oldal

A bő két hónap múlva megjelenő kézikönyv az ajánló szerint mélyebb betekintést enged a Jurassic World világába. Egy, a park dolgozóinak afféle kézikönyveként funkcionáló könyvről bővebb információink még nincsenek, de remélhetőleg gazdagon illusztrált és sok érdekességet tartalmazó könyvet tarthatnak majd kezükbe a rajongók.

Jurassic World: Fallen Kingdom Raptor Rescue AR

71ze56lji9l.jpg

Szerző: Caroline Rowlands
Kiadó: Carlton Kids
Kivitel: keményfedeles
Megjelenési dátum: 2018. május 22.
Ajánlott fogyasztói ár: $14.95 (kb. 3600 Ft)
Oldalszám: 32 oldal

Az AR, azaz Augmented Reality (kiterjesztett valóság) könyvsorozaton belül ez lesz a harmadik könyv, amely a Jurassic World filmek kapcsán megjelenik. Az első hazánkban is megjelent, Jurassic World: Ahol életre kelnek a dinoszauruszok címmel, de a tavaly megjelent, Jurassic World Special Edition: From DNA to Indominus Rex! már nem jelent meg, melyben az első könyvből is visszaköszönnek dinoszauruszok, de újak is kerültek a könyvbe. A magyarra Raptor mentésként fordítható harmadik könyvben vélhetően nem csak a raptorok, így Blue, de több más dinoszaurusz is szerepet kap, esetleg ezúttal valamilyen játékot tudok elképzelni a letölthető applikáció mellett.

Jurassic World: Fallen Kingdom Poster Book

a14otqkuq3l.jpg
Kiadó: Random House
Kivitel: keményfedeles
Megjelenési dátum: 2018. május 08.
Ajánlott fogyasztói ár: $5.99 (kb. 1500 Ft)
Oldalszám: 48 oldal

A Jurassic World-höz, de az első két film kapcsán is jelent meg hasonló könyv, amelyben poszterek, kifestők, kisebb fejtörők szórakoztatják a főleg gyerek célközönséget. 

Jurassic World: Fallen Kingdom Dinosaur Survival Guide

a1sc1gsu4ql.jpg

Kiadó: Random House
Kivitel: keményfedeles
Megjelenési dátum: 2018. május 08.
Ajánlott fogyasztói ár: $7.99 (kb. 1900 Ft)
Oldalszám: 80 oldal

Ez, az ajánló szerint gazdagon illusztrált könyv segít eligazodni az olvasót a Nublar-szigeten, ismerteti a dinoszauruszokat, rejtőzködési technikákat mutat be és még a park titkait is feltárja!

Jurassic World: Fallen Kingdom Mega Dino Fun Book

61jyeumrhyl.jpg

Kiadó: 
Egmont UK Ltd.
Kivitel:
puhafedeles
Megjelenési dátum:
2018. június 06.
Ajánlott fogyasztói ár:
€4.85 (kb. 1400 Ft)
Oldalszám:
32 oldal

A vélhetően játékos, fejlesztőkönyvről sok részlet még annyira sem ismert, mint az eddig ismertetekről, de kétségkívül a legfontosabb vele kapcsolatban az, hogy egy elég látványos Stygimoloch grafika kapott főszerepet a borítón. 

Jurassic World: Fallen Kingdom Mega Sticker Book

61kl87lmqql.jpg
Kiadó:
Egmont UK Ltd.
Kivitel:
puhafedeles
Megjelenési dátum:
2018. június 07.
Ajánlott fogyasztói ár:
€6.79 (kb. 2000 Ft)
Oldalszám:
32 oldal

A könyvben 50 matrica, kifestők, készségfejlesztők várják az olvasókat. Valószínűleg a mérete miatt is Mega a könyv címe.

Jurassic World: Fallen Kingdom Colossal Colouring Book

a1sv-5h_qcl.jpg

Kiadó: Egmont UK Ltd.
Kivitel: puhafedeles
Megjelenési dátum: 2018. június 07.
Ajánlott fogyasztói ár: €5.82 (kb. 1700 Ft)
Oldalszám: 32 oldal

A nagyméretű, kifestő és készségfejlesztő könyvben a gyermekek képzeletükre hagyatkozva színezhetik ki a dinoszauruszokat, környezetüket. A borítóterven egy új Stegosaurus grafika mellett a Baryonyx is felbukkan a borítón!

Jurassic World Fallen Kingdom Raptor Lab: Book and Model

912yx8ggvvl.jpg

Kiadó: Egmont Book
Kivitel: puhafedeles
Megjelenési dátum: 2018. június 07.
Ajánlott fogyasztói ár: €17.82 (kb. 5300 Ft)
Oldalszám: 38 oldal

A könyvben nem csak a raptorokat, de az olyan közönség kedvenc dinoszauruszok is szerepelnek, mint a T. rex vagy a Mosasaurus, de a könyvből Blue modellje is kirakható a kipattintható kartonlapokból.

Ha ismét több könyv borítótervéről hull le a lepel, természetesen azt minél előbb bemutatom a blogon, de a napokban még más újdonságokról is lesz szó, és remélhetőleg szép lassan minden visszatér a régi kerékvágányba... vágásba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3113723124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása