2017. január 09. 20:42 - Lord Picard

A filmek - Blu-ray kiadások 2. rész

bdcsik2.jpg

Kis hazánkban is elérhető (volt) néhány változatban Blu-ray formátumon a Jurassic Park filmfolyam immáron négy része, de természetesen ez csak a megjelenések egy kis szelete volt, a nagyobb piacok megjelenéseihez képest. Nézzük is, mit tudunk venni euróból vagy dollárból.


Jurassic World - FilmArena Collection (2015, Csehország)

jw01.jpg

Túl messzire nem is kellett mennünk, Csehországban meg is találhatjuk az egyik legmenőbb külföldi kiadást, amelyet van szerencsém gyűjteményembe tudni. A cseh FilmArena webáruhéz egy ideje exklúzív, csak náluk kapható, limitált kiadásairól híres, és nem hagyták ki a lehetőséget, hogy a 2015-ös év második legsikeresebb filmjét is a FAC (FilmArena Collection) sorozatukba tudják (és a hírek szerint idén a korábbi három résznek is elkészül a FAC kiadása). Egy gyönyörű, masszív, egyedi tervezésű papírfeknit kapott a kiadás, az Indominus bőre dombornyomott, pazar! A fekni hátlapján pedig Zach és Grey található, semmi felesleges felirat. A kiadásban a hazánkban is megjelent fémdobozos kiadás kapott helyet: nagyon igényes, tükörsima felület, és remek grafika jellemzi külsőleg, de kinyitva sem okoz csalódást: egy belső képen épp az Indominus ront rá következő áldozatára. A hagyományos Blu-ray lemez mellett a BD3D-s kiadás is helyet kapott benne, mindkét lemez megegyezik a nálunk megjelenttel, azaz magyar szinkront és feliratot is tartalmaz! A fémdobozra egy mágneses lentikuláris előlapot is feltehetünk, amelyen különböző szögekből három dinoszaurusz rajzolódik ki, gyönyörű, retró érzésű képeken: az Indominus rex, a Tyrannosaurus rex és egy Triceratops. Ezek a képek plakát formában is elérhetőek a nagy világban egy negyedikkel együtt, amely ebben a kiadásban is megtalálható, persze jóval kisebb méretben: a Mosasaurus látható rajta. A poszterkártya egyébként dombornyomott. Ezek mellett néhány kártyát találhatunk meg, a főbb szereplőkkel, valamint egy egyedi sorszámmal ellátott dombornyomott kártya. És nem feledkeztem meg a 32 oldalas kísérőfüzetről sem, amelyben szép, produkciós fotókat találunk a filmből. Összességében egy igazán remek kiadvány, az egyik legtöbbet nyújtó kiadás a filmből, persze azért ott van a (az előző bejegyzésben már bemutatott) szobros kiadvány is. Az alábbi képen látható a lentikuláris kártya három szögből:

jw02.jpg


Jurassic Park filmek (2012, több ország)

jp-steel.jpg

A külföldi rajongók nem csak a nálunk is megjelent kiadásban szerezhetik be egyenként a filmeket, nagyon szép fémdobozos kiadásban is a polcokra kerülhetnek, ráadásul ezen kiadások dizájnját követte a Jurassic World fémdobozos kiadása is, igaz az első három film fémdobozán a logók dombornyomottak. Később ugyanezen grafikával, de már csak papírfeknivel, és azonos borítójú kiadással is készült BD változat a filmekből.

Jurassic Park – Ultimate Trilogy - Steelbook Limited Edition Set (Kína)

jp-steelchina.jpg
Az egyik, ha nem a legdrágább trilógia kiadásra tehetnek szert azok a rajongók, akik a HDzeta limitált kiadását választották. A filmek egy masszív, ezüstös papírdobozban sorakoznak, steelbook kiadásban. Ugyan maguk a steelbook-ok ugyanolyanok, mint a fentebb taglalt kiadás fémjei, de egyedi, kínai nyelvű papírtokokat is kaptak a steel-ek, igaz a Jurassic Park 3D-s kiadásához egy lentikuláris papírlap járt, hátlapján a technikai információkkal, de maga a lemez egy papírtasakban a hagyományos BD kiadás steelbook-jában kapott helyet. De, a limitált kiadás nem csak ezeket a papírtokokat jelentik ez esetben, hanem egy vaskos borítékban angol nyelvű kísérőfüzet és 12 fotókártya is helyet kapott.

Jurassic Park - Ultimate Trilogy (2012, Németország)

jp-tristeel.jpg

Németországban egy három lemezes fémdobozos kiadásban is megjelentek a filmek, a lemezek esetükben is ugyanazok, amelyek a digipack-os kiadásban is megjelentek.

Jurassic Park Ultimate Trilogy Wooden Holzbox Limited 6-discs Edition (2011, Németország)

jp-wood.jpg

Szintén a német rajongók kedvében jártak ezzel a kiadással. Egy igényes fadobozban rejtették el ugyanis a nálunk is megjelent digipack kiadást, de egyéb extra tartalmat is kaptak a német vásárlók. Úgymint csak ebben a kiadásban található grafikák a dinoszauruszokról, valamint egy a logót "kivetítő" zseb elemlámpát, és egy kisebb könyvet, produkciós jegyzetekkel. Valamint, de ez a legtöbb külföldi kiadásnál alap volt a trilógiánál, hogy nem csak a BD hanem a dvd lemezek is belekerülltek a digipack-ba (plusz letöltő kódot, amellyel mobiltelefonra, tabletre, PC-re is letölthetőek a filmek HD-ban).

Jurassic Park - Ultimate Trilogy (2011, Egyesült Királyság)

jp-tristeel2.jpg
Az impozáns fémdobozban egy ugyanolyan digipack-os kiadás kapott helyet, amelyet a magyar piacra is szántak, de a digitális letöltőkód és a filmek dvd változatai is helyet kaptak a kiadásban. Továbbá filmes képeslapok és a dinoszauruszokról készült grafikák, valamint egy kétoldalas plakát, egyik oldalán a Jurassic Park mozis plakátja, másik oldalán egy ikonikus jelenet, amint az a képen is látható, valamint egy ruha felvarró is található a dobozban.

Jurassic Park Collection (2015, több ország)

jp-coll.jpg
Az első, a Jurassic World-öt is magába foglaló gyűjteményes kiadás 6 filmnek ad helyet. A négy film Blu-ray kiadásai mellett a Jurassic Park és a Jurassic World 3D-s lemeze is megtalálható ebben a lapozható, hagyományos műanyagtálca helyett zsebes megoldást kapó kiadásban. Igen megkapó az összhatás, és már azelőtt is piacra dobták, hogy a Jurassic World megjelent volna, de helyet biztosítottak a lemezeinek. A jobb oldalon látható díszdoboz azok számára készült, akik csak a Jurassic Park és a Jurassic World 3D kiadásait szeretnék megvásárolni (sajnos eddig a 2-3. rész nem kapott 3D kiadást, pedig Az elveszett világnak aktuális is lenne, idén lesz 20 éves).

Jurassic Park Collection - Dino-Skin Edition (2015, Németország)

jp-skin.jpg
Szokták mondani, egy újabb rókabőr, de hát ez dinó-bőr! Remélem egyetlen dinoszaurusz sem esett áldozatául a kiadás elkészítésének. Egy átlátszó műanyagvédőtok védi a dinoszaurusz bőrt imitáló doboz, benne, kissé lehangolóan, azonban a filmek már csak egy szimpla, műanyag gyűjtőtokban kaptak helyet.

Jurassic Park - Round Tin kiadások (2015, USA és Kanada)

jp-steeltin.jpg
Ugyan külön-külön megvásárolhatóak ezek a kiadások, tehát nem igazán kollekció, de mégis együtt néznek ki impozánsan ezek a kiadások. Úgynevezett Steel Tin (kör steel-nek lehetne magyarítai) kiadások, azaz nagyon ötletesen, kerek alakú fémdobozokban találhatóak meg a lemezek. Korábban sem igen volt példa ilyen kiadásra, talán csak a 2000-es évek elején kiadott Schwarzenegger-féle Total Recall-nek volt ilyen kiadása, de az még dvd volt. A fémdobozban három kartonból készült tartó található, egyben a film dvd változata, egyben pedig a Blu-ray változat, a harmadikon pedig a HD letöltő kód található. A Jurassic World-höz kettő ilyen kiadás is készült, egy két lemezes, hagyományos Blu-ray változat és egy 3D-s változat, amelyben a dvd és BD lemez mellett a 3D-s lemez is helyet kapott. Érdekes módon, a Jurassic Park-nál nem találták fontosnak, hogy külön a 3D-s változat is megjelenjen ilyen kiadásban, de remélhetőleg a Jurassic World folytatása is megkapja ezt a fajta kiadást. Itt megjegyzendő, mivel az előző bejegyzésben már bemutattam a szobros kiadást, hogy külföldön a szobrokhoz változatos kiadás kínálat van. Van, ahol a lapozható gyűjteményes kiadást, van, ahol a World kör steel kiadását adták a szobrokhoz.

Egyéb kiadások

jp-egyeb.jpg
A Jurassic Park kapott még egy ilyen, nagyon érdekes koncepciójú steelbook kiadást, a front és a hátoldal is képregényes stílusban készült, ami a képregényfilmek esetében nem új keletű, de a Jurassic Park-nak ez a stílus szokatlan, ellenben nagyon szép, kár, hogy a többi résznek már nem jött ki ez a limitált változat. A Jurassic World még kapható volt Amerikában ebben a uzsonnástáska kialakítású fémbőröndben is, volt olyan áruház, amely pólót is csomagolt a kiadás mellé illetve a tartalom is eltérő volt, volt ahol csak a Jurassic World, volt ahol az összes filmet tartalmazó gyűjtemény helyet kapott a dobozban.

Ezek lettek volna tehát az érdekesebb, külföldi kiadások Blu-ray fronton, de persze még jó pár kiadást kaptak a filmek az évek alatt hazánkon kívül. És ezzel nagyjából a végére is értem a VHS, a DVD (hazai és nemzetközi) és a Blu-ray (hazai és a fentebb taglalt nemzetközi) kiadások bemutatását célzó sorozatomnak. Egy bejegyzés még mindenképp lesz az egyéb formátumokról, hiszen az első két részt én is birtoklom egy eddig még nem taglalt formátumon, és még akad más is. A továbbiakban várható még a négy film kimaradt jeleneteit taglaló poszt, könyvek, újságok, magazinok bemutatása és több, a főbb és legszebb figurákat taglaló poszt, amelyekben egy barátom és gyűjtőtársam saját példányai is bemutatásra kerülnek. És még egyéb érdekességekkel tervezek jelentkezni, szóval megéri vissza-visszanézni, ígérem!

És természetesen, ha időközben az eddigi posztokban taglalt kiadás a gyűjteményembe kerül, arról külön megemlékezek és frissítem az adott posztot is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7312113953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása