2017. január 03. 21:18 - Lord Picard

A filmek - DVD kiadások 2. rész

dvdcsik2.JPG

Ahogyan az előző bejegyzésemben ígértem, ezúttal a külföldön megjelent dvd kiadásokra kerítek sort. Elnézést, hogy nem hamarabb, az ünnepek és a mákos bejgli túladagolás után azonban ismét rendszeresebben jelentkezem posztokkal!

Jurassic Park and The Lost World - Deluxe Edition (2000, USA)

tlw01.jpg
Aligha túlzok, ez a tengerentúlon megjelent dupla filmes kiadás a Jurassic filmek dvd-s pályafutásának ékköve, éppenséggel pont ez volt az egyik legelső kiadás.
A gyönyörű, hatalmas méretű díszdoboz tartalma elképesztő. A filmek 1-1 lemezes kiadásának borítóját, lemez szitázását tekintve nem tér el a nálunk is megjelent 2000-es kiadástól, bár, a borítót fényes papírra nyomtatták és a tokban egy külön kis lapon kerültek felsorolásra a jelenetek, a mi belső borítós megoldásunkkal szemben. De a doboz a dvd-ken kívül más ínyencségeket is tartalmaz: a filmzenék is helyet kaptak a dobozban, a dvd borítókra rímelő borítóval, és ennek különös jelentősége is van Az elveszett világ filmzenéjét illően: korábban 3D-s papírtokban került csak kiadásra ez az album, hagyományos cd tokban nem. Két, kemény kartonpapírba foglalva mindkét filmből egy-egy eredeti filmkocka is található a filmekből. Egy külön mappában 4-4 fotópapírra nyomtatott képet találhatunk, 3-3 kép a filmekből, 1-1 pedig Steven Spielbergről készült portré látható. Mintegy a díszdoboz limitáltságát kiemeljék, egy eredet tanúsítvány is került a díszdobozba.

tlw02.jpg
tlw03.jpg

Jurassic Park III - Special Edition Boxset (2001, Németország)

jp3-00.jpg
A több országban is megjelent díszdoboz az előző kiadás párjának is tekinthető, ha már egyszer nem várták meg vele a 3. részt. A dvd fényes, fotópapírra nyomtatott borítót kapott. A doboz tartalmaz egy vörössel és ezüsttel színezett fényes papírt egy Velociraptorral, valamint két kártyát, az egyik szélen a látványterv, a másik szélen pedig a megvalósított jelenet szerepel. Ezek mellett még egy eredet tanúsítványt is rejt a doboz, a filmzenét sajnos itt lespórolták, de bekeretezett képkocka ismét található benne. Semmi okom a panaszra.

jp3-01.jpg

Jurassic World - For Your Consideration (2015, USA)

jw.jpg
Azaz: Ajánljuk figyelmébe. A filmstúdiók jó ideje látják el az Amerikai Filmakadémia tagjait különböző, egyedi csomagolással ellátott, és a hivatalos megjelenés előtt jóval korábban közreadott promóciós kiadvánnyal a tagokat, így ajánlva figyelmükbe aktuális filmjeiket, és hogy mely kategóriában kit jelölnek. Ezen kiadások nem a hivatalos dvd változatot tartalmazzák, egy elég puritán a menü, mintha egy írott dvd lenne és több figyelmeztetés is olvasható a lemezen, hogy a törvény bünteti a közreadását, másolását és megtekintés után meg kell semmisíteni. Szerencsére nem így tett ennek a dvd-nek az eredeti gazdája, így egy igazi kuriózum került be a gyűjteményembe egy barátom révén. A film képe nem a legszebb, a hang pedig csak angol 5.1-es és angol felirat is található a lemezen. Továbbá, biztonsági okokból és hogyha mégis feltöltésre kerülne az internetre, ne legyen teljesen élvezhető, időnként egy For Your Consideration felirat is megjelenik a film alatt.

Jurassic Park Adventure Pack (2005, USA)
adventure.jpgEz a kiadás az Egyesült Államokban és Kanadában is megjelent. A pofás külső papírdoboz kapuját kinyitva lehet kivenni a három lemezes digipack kiadást.

Jurassic Park SuperBit trilogy (2003, Japán)

superbit.jpg
A csak Japánban elterjedt SuperBit-es dvd kiadások jellegzetessége, szemben a hagyományos dvd-k kiadásokkal (nem csak jelen filmeknél), hogy bár a képminőség nagyjából megegyezik, de a hang DTS keverésű. Később ugyan más kiadások is megkapták a DTS keverést, de azok, akik mindkét változatot meghallgathatták, esküsznek, dvd-n ezen japán kiadások rendelkeznek a legjobb hanggal.  

Jurassic Park Ultimate Trilogy Collection (2011-2015, több ország)
trilogy01.jpgAz öt lemezes dvd kiadás küllemében követi a szintén 2011-ben megjelent Blu-ray formátumú Ultimate Trilogy Collection kiadást. Belül a digipack is hasonló designt kapott, azonban a 3 film lemezén kívül kettő(!) Bonus Disc kapott helyet a digipack-ben. Hogy mik lehetnek ezek az extrák, csak találgatni tudom, de talán a mi nálunk is megjelent 4 lemezes kiadás bónusz lemeze, szétszedve külön a Jurassic Park-ra és külön Az elveszett világ / Jurassic Park 3-ra fókuszálva a plusz extrákat.

A 2015-ben megjelent kiadásban a trilógia filmjei találhatóak, összesen 3 lemezen. A dvd-k az ebben az évben külön-külön megjelent Blu-ray kiadásokkal azonos borítót kaptak. A külső papírfekni barnás színvilágot kapott.  

Jurassic Park Trilogy Film Collection (2008, Egyesült Királyság)
trilogysteel.jpgEz a kiadvány tudomásom szerint az egyetlen, fémdobozos azaz steelbook-os dvd kiadás a filmekből. A lemezek megegyeznek a 4 dvd digipack kiadásban találhatókkal, itt maga a fémdoboz a kuriózum. És a kiadványon belül a lemezek alatt a belső nyomaton a Spinosaurus látható, kétszer, mintha csak magával vívna párbajt a T. rex helyett.

Jurassic Park Trilogy (2009, több ország)

trilogy02.jpgEz a kiadás több országban is megjelent. Egy slipcase-t (külső papírtokot) kapott a kiadvány, alatta pedig egy úgynevezett jumbo dvd tokban található a három dvd lemez. Megjegyzendő, a három dinoszaurusz jól néz ki a borító elején, csak a filmeket nem sikerült eltalálni. Az első dinó, a T. rex Az elveszett világ plakátjáról lehet ismerős, míg a Velociraptor a Jurassic Park 3-ból származik, ahogyan természetesen a Spinosaurus. Ezt a kis bakit leszámítva, egész pofás a design.

Jurassic Park trilogy (2012, USA)

trilogy03.jpgHabár nem igazi trilógia kiadás, hiszen külön-külön jelentek meg, de idekívánkozik ez a három dvd, főképp, hogy a több országban is megjelent, csodaszép Blu-ray steelbook-ok borítóját ültették át az újra kiadott dvd változatokhoz, amely kiadások apropója a stúdió 100. születésnapja volt.

Jurassic Park Collection (2015, több ország)
trilogy04.jpgAz alábbi kiadás küllemében az ugyancsak 2015-ben megjelent Blu-ray gyűjtemény designját követi, de a papírtok alatt egy szimpla dvd tok található, benne a 4 film lemezével és az Ultimate Collection-nél látott 2 extra lemezzel. Ez az első dvd kiadás, amely már a Jurassic World-öt is tartalmazza.

A következő "epizódban" következnek a Jurassic filmek blu-ray kiadásai, várhatóan ismét külön a hazai és külön a nemzetközi kiadásokkal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7212095007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása