2024. május 13. 22:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az idei LEGO-szettek és egyéb hírek *FRISSÍTVE*

legomattelhirek.jpg

Végre képeken is megnézhető, milyen készletekkel bővül a LEGO kínálata a Jurassic World: Káoszelmélet kapcsán, de most már új, hivatalos fotókon is megcsodálhatunk néhány új Mattel-es figuramegjelenést, de még a Jurassic World: Evolution házatájáról is érkeztek új hírek.

Még márciusban jelentek meg az első hírek a három új, LEGO-szettről, de akkor csak az elnevezések és az árak voltak ismertek, most viszont már sokkal több információ, és hivatalos termékfotók is elérhetőek. 

76965Dinóküldetések: A Stegosaurus felfedezés

76965a.jpgKreatív dinókalandok várnak a 6+ éves rajongókra a Dinóküldetések: A Stegosaurus felfedezése szettben, amely szuper ajándék lehet tele játéklehetőségekkel! A LEGO Jurassic World dinós játékszett megépítése után a gyerekek végtelen sok történetet találhatnak ki az öntött, mozgó lábakkal rendelkező Stegosaurus játékfigurával, a kis Velociraptor játékfigurával, valamint Ben és Sammy minifiguráival.

A szett része egy fa kilátóval és 2 leválasztható résszel, egy terepjáró 2 hellyel a minifigurák számára, levehető tetővel, felnyitható hátsó résszel, mozgatható ággyal és sok tárolórésszel, ahová az apró történetindító elemeket teheted. Egy kicsi, csatlakoztatható utánfutó is tartozik a készlethez, amelyen mozgatható műholdvevő, mikroszkóp, monitorok és még sok minden más is van.

A LEGO kínálatában most először találkozhatunk majd a Stegosaurus figurájával, amelyre már régóta vártak a rajongók.

Ár: 26.990 Ft
Elemszám: 420 db
Minifigurák: 2 db
Megjelenés: Június 1.

76966 - Dinóküldetések: Allosaurust szállító kamion

76966a.jpg

Új és váratlan állatos kalandokkal várja a 8+ éves rajongókat a Dinóküldetések: Allosaurust szállító kamion  játéklehetőségekkel teli modell. Ez a LEGO Jurassic World játékszett remek ajándék lehet egy gyermekzsúrra. A gyermekek végtelen sok, akciókban gazdag történetet mesélhetnek el az Allosaurus figurával, annak mozgatható lábaival, fejével és kinyitható szájával valamint Darius, Kenji, Yaz és az őr minifiguráival! A szett része egy nyergesvontató felnyitható tetővel és csomagtartóval, 3 kabinnal és egy ággyal a minifiguráknak, valamint egy elülső támasztékkal ellátott, lenyitható hátfalú utánfutó, egy karral kinyitható ketrec, egy quad, egy drón és még rengeteg történetindító is színesíti a készletet.

Az Allosaurus is teljesen új figura, pedig korábban a LEGO Jurassic World: A Nublar-sziget legendája animációs sorozatban hangsúlyos szerepet is játszott egy példány, de akkor róla nem készült figuraváltozat. Most, a Battle at Big Rock és a Világuralomban már látott mintázattal kerülhet végre a gyűjtők polcaira az Allosaurus
Ár: 37.990 Ft
Elemszám: 588 db
Minifigurák: 4 db
Megjelenés: Június 1.

76965Bébi Bütyök: Ankylosaurus

76962a.jpg

Inspiráld a Krétakori tábor tv műsor rajongóit: a Bébi Bütyök: Ankylosaurus dinójátékmodell telis-tele játékos és kiállítási kalandlehetőségekkel! A 7+éves kis dinógondozók először megépíthetik ezt a LEGO Jurassic World szettet, majd elmerülhetnek a játékban Bütyökkel. A dinóépítő kalandszett figurájának kinyitható az állkapcsa, csuklós a lába és a farka, amelyet még csóvál is, ha mozog a feje, és pár zöldség is tartozik a szetthez. Ha a játéknak vége, állítsd ki a vidám dinóajándékot különféle pozíciókban a polcon vagy az asztalon!

Habár a LEGO Jurassic World magazinokban már számos, kis méretű, összeépíthető dinoszaurusz figurával találkozhattunk már, most először építhetünk meg részletesebben, és persze nagyobb méretben egy ismert Jurassic-dinót. 
Ár: 9.990 Ft
Elemszám: 358 db
Megjelenés: Június 1.
Mind a három szett természetesen a Jurassic World: Káoszelmélethez kapcsolódik, az Allosaurus-szt szállító kamiont láthattuk is a második előzetesben, de remélhetőleg akkor a Stegosaurus-szal is találkozhatunk majd, ahogy az sem titok, hogy az immáron felnőtt Bumpy is felbukkan majd a jövő pénteken érkező sorozatban.
Az elmúlt hetekben, hónapokban már láthattunk, egyelőre csak promóciós képeken, néhány, a Káoszelmélet kapcsán megjelenő Mattel akciófigurákról, hol jobb, hol rosszabb képminőségben. A napokban néhány szettről már értékelhető minőségű fotók is érkeztek, érdemes őket újra szemügyre venni.
FRISSÍTÉS (2024-05-14)
Két új/visszatérő szereplő szettjéről érkeztek hivatalos fotók, így megleshetjük Yaz-t és Kenji-t is.

yaz_2.jpg

yaz2_2.jpg

Yaz-t valószínűleg egy állatklinikán láthatjuk majd viszont, erre utal legalábbis az, hogy a kis Compy-n egy gallért láthatunk (nem mellesleg, a Compy is eddig nem látott színt kapott). Társul még egy Monolophosaurus szegődött a lány mellé, amely már sokadik kiadása ennek a fajnak.

Akárcsak Yaz, úgy tűnik Kenji is felbukkan az állatklinika közelében (ha lesz ilyen egyáltalán):

kenji_2.jpg

kenji2_2.jpg

Kenji ebben a szettben egy Stygimoloch-ról gondoskodik, amelynek színei emlékeztetnek a hat évvel ezelőtt kiadott, filmes megjelenésű Stiggy színsémájára. Az orvosi táska, véráttömlesztő kialakításával egy az egyben a 201-ban kiadott, Zia játékszettből került átemelésre, míg a pólya a sérült kis Rex szettjéből.

További újdonság, hogy az Allosaurus is megkapja a korábban több dinónál, Blue-nál, az Indominus Rex-nél vagy a Carnotaurus-sznál bevetett elektronikus kölyökváltozat, íme a Mega Roar Allosaurus:

megaroarallo.jpg

És a május 14-i frissítések végére, egy áttekintő fotó egy mini-készletről, amely majd a Káoszelmélet kapcsán jelenik meg, egyben:

minis_1.jpg

A minifigurák között mind az 5 egykori táborozó figurája mellett feltűnnek ismerős fajok, és a Majungasaurus valamint a Becklespinax, mint új belépők. 

FRISSÍTÉS VÉGE
A két Darius szettről épp legutóbb értekeztem, de most már jobb minőségű fotókon is láthatjuk a két szettet:
A Ghost-tal közös megjelenésben Darius-szt a Krétakori táborban látott, ahhoz legalábbis igen hasonlatos sárga kabátban találhatjuk, valamint jobban szemügyre vehető a pakolható hátizsák is.
A másik szett is jobban szemügyre vehető, amelynél egy hálókilövő alkalmatosság segíthet kordában tartani az ebben a szettben is megtalálható három dinoszauruszt. 
A Becklespinax lesz a Káoszelméletben debütáló egyik új faj a Jurassic-franchise-ban, és a második előzetes már többet is mutatott belőle. A róla készült figura a Mattel kaliforniai központjában már meg is vásárolható, viszont sem idehaza, sem külföldön, a kiskeresedelemben még nem bukkant fel. 
A róla készült figura hűen tükrözi az állat fizikai megjelenését a sorozatból, amely igencsak tetszetős, és bár a faj valószínűleg nem rendelkezett ekkora tüskékkel (sőt, semmilyennel se) a nyakán, de itt kifejezetten jól mutat. Ráadásul, az idei alap, Epic Evolution figurákhoz hasonlatosan, görgővel lesz mozgatható az állat feje és mindeközben(?) a farkából tüskék bújnak elő. 
Az már tavaly novemberben, egy áruházi listázásnak köszönhetően kiderült, hogy milyen új fajok jelenhetnek meg 2024-ben a Mattel kínálatában, és többek között a Super Colossal Allosaurus-szról is ekkor szereztünk először hírt. Azóta egy ázsiai játékkiállításon már felbukkant és fotó is készült róla, de most már hivatalos fotókon is megtekinthető: 
Ahogy az várható volt, a dinoszaurusz megjelenése a Káoszelméletben felbukkanó példányon alapul, bár a korábbi, kiállítási darabhoz képest ezeken a képeken jóval élénkebbnek tűnnek a színei, remélhetőleg az hívebben tükrözi a végső megjelenését a hatalmas figurának. 
A fentebb már említett, Epic Evolution játékvonalra pedig további, nem filmes fajok érkeznek, és a Bajadasaurus valamint a Mapusaurus figuráiról már korábban érkeztek termékfotók, de most már a doboz design is napvilágot látott:

baja.jpg

mapu.jpg

A Jurassic World: Evolution 2 napokon belül új, ingyenes DLC-vel bővül, ezzel alighanem a játék rajongói is tisztába vannak, de előbb lássuk az előzetest, utána pedig egy még fontosabb hír:

Ugyanis iparági források szerint (hivatalosan még nem jelentették be), 2026 tavaszán érkezik a Jurassic World: Evolution 3! Természetesen így semmi konkrétum nem ismert a játék kapcsán, de élek a gyanúperrel, hogy ez a játék már valószínűleg főképp az újgenerációs játékkonzolokra lesz optimalizálva, vagyis még szebb grafikával és talán új játékmenettel is találkozhatunk a parképítő szimulátorban. 

 

És mai bejegyzésem végére, érkezett egy rövidke klip a jövő pénteken debütáló Káoszelmélethez, amelyben egy támadás szemtanúi lehetünk:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2918403759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása