2024. február 06. 08:40 - Lord Picard

Hivatalos bejelentés és lehetséges rendező *Frissítve*

Izgalmas hírrel kezdődik a hét: az éjjel a Universal Pictures által kezelt hivatalos Jurassic World Facebook oldalon tették közzé az alábbi logót és bemutató dátumot. *FRISSITÉS A BEJEGYZÉS VÉGÉN!"

fb_img_1707197845455.jpg

Ezzel pedig a stúdió is megerősítette a hetek óta keringő pletykát, valóban új Jurassic-film van készülőben, jövő nyári bemutatóval! A tovább mögött pedig a lehetséges rendezőről is szó esik.

A Deadline Hollywood értesülései szerint ugyanis David Leitch lehet a franchise következő rendezője!

david-leitch-john-wick-premiere-gettyimages-1474940938-h-2024.jpg

A 48 éves rendező, aki korábban kaszkadőr és kaszkadőr-koordinátor volt, első filmje a 2014-es John Wick volt (ekkor még hivatalosan nem ő volt feltüntetve a stáblistán mint direktor, de ő vette át a forgatás közben az irányítást producerként), és azóta is ő az egyik vezető producere a Wick-franchise filmjeinek és sorozatának! Azóta pedig olyan filmeket dirigált Leitch, mint az Atomszőke, a Deadpool 2. része, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw vagy a Gyilkos járat, de bemutatás előtt áll a Ryan Gosling és Emily Blunt főszereplésével készült A kaszkadőr c. filmje is.

mv5bnmriyzhmnwmtyzc1oc00othmlthiyzqtzdyynjnjzjblnjgyxkeyxkfqcgdeqxvyndg2mjuxnjm_v1.jpg

Összessége tehát elmondható, a jól megkoreografált akciójelenetek szakértője Leitch, de ilyen nagyszabású produkció élén még nem állt, de meglehet, most bizonyíthat a dinoszauruszok uralta világban is!

És még egy fontos hír: Steve Brusatte paleontológus megerősítette, hogy a Jurassic World: Világuralom után ismét felkérték a film szakértőjének!

Ami a jövő júliusi premiert illeti: még mindig túl korainak gondolom a dátumot, hiszen még hivatalosan sem rendező, sem színészgárda nincs kötve a projekthez, legjobb esetben is csak nyáron kezdhetik el a forgatást. És bár igaz, hogy a forgatást követő évben mindig bemutatásra készen voltak a Jurassic-filmek (kivéve a Világuralmat, melyre kihatással volt a COVID járvány). Remélhetőleg lassan többet tudunk meg a 7. filmről!

FRISSÍTÉS:

Mint azt már bizonyára sok rajongó tudja, David Leitch máris elhagyta a produkciót. A hírek szerint nem tudott a rendező és a stúdió megegyezni az új irányban és a rendezői elképzelései nem illettek abba, amit a producerek és a stúdió kigondolt (de valószínűleg a távozás egyik oka az is, hogy a rendező állandó producere, aki történetesen a felesége, kirúgásra került a Universal által a pletykák szerint).  Azt is lehetett olvasni, belsős informátor által, hogy a stúdió kifejezetten olyan rendezőt keres a film élére, aki nem változtatja meg David Koepp szkriptjét, amivel nagyon elégedett mind a stúdió vezetése, mind a producerek, élükön Steven Spielberg-gel. Máris egy újabb név kering a köztudatban, és ugyan egy interjúban is megszólalt a lehetséges új rendező, hivatalos bejelentés továbbra sincs, én pedig szeretném megvárni immáron ezt. Ha a Universal tartani akarja a jövő júliusi premierdátumot, akkor viszont lassan szükség lenne egy rendezőre és egy szereposztásra, a forgatást pedig minimum nyár elején el kell kezdeni, így várhatóan még ebben a hónapban további hírek érkeznek! 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1618319677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réj Párlör 2024.02.06. 09:11:12

Jó lenne újra egy szerethető JP/JW film, sajnos nekem a Fallen Kingdom és a Dominion sem volt az, utoljára a Jurassic World volt élmény 2015-ben. Nyilván az első trilógia, illetve a 93-as alapmű hatását már sosem lehet megugrani, de jó lenne legalább a 2015-ös JW-hez hasonlóan élvezhető alkotás.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.02.06. 18:16:14

@Réj Párlör: Ohh, igen, a Jurassic World milyen jó volt! Valószínűleg a 14 évnyi várakozás miatt is, most pedig ha tartják ezt a premierdátumot, akkor 10 év alatt 4 mozifilmet kapunk (és ott van a Krétakori tábor is), lehet kicsit sok a jóból. Egyelőre én a rendezői személye ill. az eddigi munkássága miatt aggódok.

Majer Tamás 2024.02.17. 00:39:06

@Lord Picard:
Szia,
Teljesen más téma, de máshol már nem tudok elindulni.
Esetleg te tudod, hol lehetne visszanézni magyar szinkronnal a 2002-es Elveszett világ című rajzfilmsorozatot, ami egykor a Minimaxon ment?
Nagyon köszönöm a válaszodat.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.02.17. 20:40:11

@Majer Tamás: Szia! Megpróbáltam körülnézni pár oldalon, pl. a SorozatBaráton, de sajnos ott sincs fent :( De remélhetőleg talán valakinek az olvasók közül megvan és felveszi veled a kapcsolatot :3 Remélem sikerül megszerezni.

Kibernetika 2024.02.29. 13:15:12

Én láttam, hogy bejelentették az új Jurassic filmet. Vártam is amúgy, hogy legyen. :D

Nekem nagyon tetszett a Jurassic World mindhárom része amúgy. Még mindig nem értem, hogy a harmadikat miért utálják annyira. A másodikat csak azért értem még meg, mert azt a szüleim is utálták, és az öcsémnek is (aki bár nem utálta azt sem, de) csalódás volt (négyünk közül csak nekem tetszett igazán). A harmadikért viszont mind odavoltunk, még azt is mondtuk, hogy leverte az 1993-as Jurassic Parkot. Akkor azonnal írtam is az ismerőseimnek, meg azoknak az általam követett filmes bloggereknek is, akik a másodikat nem szerették, hogy "nézzék meg a harmadikat, mert az viszont biztosan tetszeni fog". Ahhoz képest a legtöbb helyen végül azt kellett látnom, hogy kb annyira le lett húzva, mint mondjuk 2017-ben a Transformers 5. része. :(

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.03.01. 19:06:19

@Kibernetika: Igen, én is biztos voltam, hogy lesz folytatás, ez az utolsó, életképes franchise a Universal Studio-nál (a Halálos iramban véget ér, és már ott se teljesített jól a legutóbbi rész), ráadásul páratlan, filmenkénti 1 milliárd dolláros átlaga van a hat filmnek, ilyet egyetlen franchise sem tud felmutatni.

Én se igazán értem ezt az általános utálatot a Világuralom iránt, én nagyon élvezem, és nem valószínű, hogy még egyszer láthatjuk a régi triót ezekben a szerepekben, pláne nem együtt. Maga az alapkoncepció, a sáskákkal, pedig tetszik vagy sem, épp a leg-Crichton-ibb húzás, ő a műveiben mindig is ezt boncolgatta, hogy meddig képesek a rossz emberek, gonosz cégek elmenni a tudomány adta lehetőséggekkel. Nem csak a Jurassic-könyvekben, a legtöbb regényében. Azt még megértem, ha valakinek nem tetszik a Giganotosaurus design, de nagyon jobb sztorit nem hiszem, hogy lehetett volna írni. Persze, sosem tudjuk meg, mi lett volna Trevorrow eredeti szkriptjében, hiszen a koronavírus miatt végül nem igazán tudtak más helyszíneken forgatni, behatárolta a lehetőségeiket a vírushelyzet miatti utazási tilalmak. Meglátjuk, ezúttal Koepp mit talált ki.
süti beállítások módosítása