2023. február 08. 20:19 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Új Jada Toys és Mattel figurahírek!

matteljada.jpg

A harmincadik évfordulóra nem csak a Mattel készül, hiszen tudvalevő, hogy számos Jurassic Park-os készletet is megjelentet idén a Lego. A Jada Toys is legalább két megjelenéssel ünnepel, az egyik járműre pedig régóta vártunk...

Mielőtt bele is vágnék, egy kis múltidéző (és mivel a blog még akkor nem is üzemelt, ki is maradt a bemutatózásból). 2015-ben, a Jurassic World kapcsán a Jada Toys is jogot szerzett arra, hogy a Jurassic Park és a Jurassic World járműveiről készítsen modellt. Első körben 1:32-es méretarányba jelent meg a Jeep Wrangler, Mercedes-Benz G-Class és a Rescue Truck (amely egyáltalán nem filmes jármű), amelyek ajtajai nyithatók voltak.

jada.png

Őket követte a Jeep és a Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 1:24-es méretarányú kiadása, amelyeknek már nem csak ajtajaik, de a a motorháztetőjük is nyitható volt.

jeep124.png

g63_1.png

A rozsdás és ép festéssel megjelenő, távirányítós Jeep viszont a korábbi változatokkal ellentétben nem a klasszikus Jeep Wrangler alapot, hanem annak modernebb, 2015-ös Unlimited kasztniját kapta (jellemző eltérés a fényszórók alakja, a filmes járműveknek négyzet, az új típusnak viszont már kör alakúak a fényszórói).

jeeprc.jpg

A Jada Nano Hollywood Rides sorozatában a Jeep, a Ford Explorer és az InGen Augusta A-109A típusú helikoptere is megjelent tavaly (utóbbiról pedig más gyártó a mai napig, semmilyen méretarányban nem készített modellt), de ezek már egészen apró méretűek, csupán 4 cm hosszúak.

nano.png

Nem saját kép, de így kell elképzelnünk őket egy hagyományos Matchbox modell mellett:

jeeps_4.jpg

Az új Nano Scene Diorama megjelenés a korábban megjelent Ford-ot és Jeep-et tartalmazza, a hozzájuk méretarányos, lenyűgöző kapuval:

Az igazán nagy dobbásra viszont ma derült fény, hála a Collect Jurassic-nak, a Jada végre előrukkol a Ford Explorer 1:32-es méretű modelljével:

ford.png

Részleteket egyelőre nem tudni, de az már most látszik, hogy a vezető és utasoldali ajtók lesznek nyithatók a 04-es számot viselő Explorer-en, de a belső kialakítás részleteit még homály fedi.

ford2.png

Frissítés (02.10-én)

A francia Jurassic Bap néven ismert rajongó osztotta meg az alábbi fotót, amelyen nem csak a Ford látható, de az is, hogy a Világuralomban látott Jeep Gladiator is megkapjuk a gyártótól 1:32-es méretarányban:

jadajeep.png

Viszont bíztató lehet, hogy a mai napig, rengeteg hazai online játékáruházban megtalálhatók a Jada Toys filmes és hagyományos autómodelljei, a nano méretaránytól az 1:18-as járgányokig (a Mattel Jurassic-os járművei is ekkora méretarányt képviselnek). Úgyhogy van remény rá, hogy az új Ford-ot és talán a dioráma szettet is megvehetjük majd itthon. A Matchbox nem mellesleg, amely a Mattel tulajdona és ezért minden nagyobb járművön eddig is ott szerepelt cég logója, 2018-ban elkészítette a Jeep Wrangler fém és műanyag változatát is 1:18-ban, részletes kidolgozottsággal, nyitható ajtókkal, motorháztetővel:

matchjeep.jpg

Igaz a Mattel akciófigurái azért elég szűken férnek bele. Azóta is várják a rajongók, hogy a Matchbox megismétli ezt a megjelenést, immáron az Explorer-rel. Talán a 30. évforduló jó apropó lesz erre is...

Múlt héten került megrendezésre a nürnbergi Spielwarenmesse, amelyre a Mattel egy szép nagy alapterületű standdal készült - csak sajnos nem a Jurassic World játékvonallal... Az egész játékkiállításon a hozzám eljutott fotók tanulsága szerint csak a Doctor Collector mutatta magát a Jurassic-témakörben, ők meglepő módon, hiszen nem ez a profiluk, az alábbi impozáns Indominus rex mellszoborral jelentkeznek idén:

indo.png

A nürnbergi eseményektől függetlenül, de az Amazon német oldalára idő előtt kerülhetett aktiválásra az új Hunt 'N Chump' Tyrannosaurus rex figura termékfotói!

Új év, új festés, ez sem szokatlan megoldás, de ahogy az elmúlt években egyre filmhűbb lett a T. rex-szek festése, ezúttal egy mustársárga, sötétebb csíkokkal feldobott változattal rukkolt elő a Mattel. Szembetűnő változás még, hogy az eddig sárga szemek után az új figura szemei narancssárga színt kaptak.

329228348_1181372749242636_644585696048523922_n.jpg

Ha a figura feature-je ismerős, az nem a véletlen műve, erősen emlékeztet a négy éve megjelent Bite 'N Fight változatra, igaz annak a nyaki része eggyel többet tagolást kapott, és valószínűleg az új változat mozgási tartománya is kisebb lesz. Újdonság lesz még a dinoszaurusz fejére tehető hámszerkezet. Lehet a festés miatt, de mintha egy kicsit a fejen is változtattak volna a Mattel-nél, ám alighanem könnyűszerrel kihagyható lesz ez a megjelenés. 

Néhány, hangot kiadó Wild Roar játékvonalas dinoszauruszról is érkezett némi képanyag, de előbb még egy nagyobb méretű:

Gigantic Tracker Bistahieversor

A tyrannosaurida a Dino Trackers alvonalhoz híven, kiegészítő felszerelést is kap.

Wild Roar Orkoraptor

orkoraptor.jpg

Egy újabb, nagyobb termetű raptorral bővülhet a gyűjtemény, igaz, akárcsak a Megaraptor, ez a faj is elég kevés leletanyaggal rendelkezik.

Wild Roar Irritator

irritator_1.jpg

Az Irritator ugyan nem először jelenik meg, de a Mattel átdolgozta a figurát, főleg ami a farokrészt illeti.

Wild Roar Regaliceratops

regali_1.jpg

És folytatódik a ceratopsida család bővítése is, a közepes méretű Regaliceratops pedig az egyik legegyedibb gallérral rendelkező nem a családból.

A komolyabb figyelemre számító, 30. évfordulós sima és Legacy figurákról azonban nincs újabb információ, a legutóbbi adatlap leírások kiszivárgása óta...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3818044518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása