2022. december 18. 20:08 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Extreme Damage Atrociraptor 'Tiger'

edtiger.jpg

A korábbiakban bemutatásra került Red és Panthera figura bemutatója után sorra került Ghost is, így már csak a Tiger névre hallgató Atrociraptor figurájának bemutatása maradt hátra, amely szerencsére itthon is beszerezhető. 

A Mattel nem kapkodta el, amikor lassan 5 éve, hogy megszerezte a Jurassic-franchise akciófiguráinak jogait, Blue ugyan rögtön többféle kiadást is kapott, a Jurassic World-ben látott Raptor Squad további tagjai lassan csordogáltak, ráadásul elsőre nem is a legpontosabb festéssel, amit később ugyan korrigáltak, sőt - azóta volt már egy a négy figurát tartalmazó kiadás is. A Világuralomban debütáló Atrociraptor csapat mind a négy tagja szinte egy időben megkapta a maga figuráját, Red és Panthera figurái itthon is kaphatóak, ahogy a most bemutatandó Tiger-é is, Ghost-ból pedig remélhetőleg lesz szélesebb körben is terjesztett változat. Én ugyan következetesen a nevükön nevezem őket, a filmben végül nem hangzottak el az elnevezések, nem úgy más merchandise anyagokban, de a Mattel-nél is elhagyták az elnevezéseket.

Arra azért odafigyelt a gyártó, hogy a négy Atrociraptor különböző kialakításban kerüljenek kiadásra, így Tiger-t érte a megtiszteltetés, hogy nem is a hagyományos figurák vonalán, hanem a harci sérült állatokat felvonultató Extreme Damage játékvonalon jelent meg az ő figurája.

Ami Tiger színeit illeti, a filmben ő és Panthera színei nagyon hasonlóak, csak utóbbinak világosabb az alapszíne, erőteljesebben narancssárgás, míg Tiger színárnyalatai sötétebbek és hangsúlyosabbak is a nevét inspiráló csíkok. Ugyan túl sok háttérinformációt nem tudunk az Atrociraptorokról, pont Tiger és Panthera miatt tartja magát az a rajongói feltevés, hogy Az elveszett világ: Jurassic Park-ban látott Velociraptorok adhatták a klónozás során a faj alapgenomját (de hogy ki és mikor, hol teremtette újra őket és miképp képezte őket, az szintén nem tisztázott).

A figuránál ehhez képest egyetlen, vöröses barna színárnyalatot kapott javarészt, a lágyrészeken és a lábakon pedig fehér színt visel - apró módosítással, ha a mellső végtagok is félig fehér színnel kerültek volna kiadásra, máris sokkal filmszerűbb lenne a festés. A csíkok azért jól kivehetők az állat testén, persze többet is elviselt volna.

mouthgif.gif

A többiekhez hasonlóan - és mert e tekintetben a filmes példányokon sincs eltérés, a fejforma is a korábban látottakat idézi, a hangsúlyos ostrodermákkal a fej felső részén. 

body_4.jpg

Örvendetes, hogy a mellső végtagok ismét más állásban láthatók, így minden Atrociraptor némiképp eltérő a másiktól, de Tiger esetében van egy még látványosabb eltérés is - nem meglepő az Extreme Damage vonal egyik képviselőjétől. Elég látványos, hogy az állat mindkét oldalán sérülést imitáló sebhelyek kerültek kivágásra.

woundgif.gif

És a háton elhelyezett gomb segítségével az alatta levő részeken váltogatható, hogy az alapszínnel egyező vagy épp a vért imitáló borítás bukkanjon elő a sebhelyek alól.

Eddig csak Ghost kapott egyetlen megjelenést, Red és Panthera közös megjelenésen is osztoznak, és Tiger esetében is lett volna egy másik kiadás, de a legfrisebb információk szerint ezt végül törölte a Mattel:

 fiercepack.png

Egy korábbi kiadásból újrafestett az Spinosaurus-szt és egy Albertosaurus-szt is tartalmazott volna a szett - egyik sem filmes festés, főképp, hogy utóbbi nem is bukkant fel sem a filmekben, sem a sorozatban, Tiger figurája pedig pontosan ugyanaz mint a most tárgyalt darab.

Tiger-ből a filmben azért sokat kaptunk, hiszen ő az, aki Claire nyomába szegődött, hogy aztán egy igencsak csúnya balesettel fejezze be az üldözést? Habár láthatóan még mozog, amikor utoljára látjuk, nem valószínű, hogy megúszta az Atrociraptor a hátraszaltót. 

A négy Atrociraptor együtt pedig igencsak pompásan fest, és habár kevesebbet szerepeltek, mint azt előzetesen vártuk volna, a film egyik, ha nem a legizgalmasabb szekvenciái köszönhetők nekik:

A figurát idehaza, a Liliput Játékboltól sikerült megrendelnem, ahol most épp nincs készleten sajnos, de az Auchan áruház kínálatában is fellelhető ez a figura sok másik mellett!

liliput.jpg

Az Atrociraptor csapatom immár teljessé vált, és a legtöbb Világuralom figurát sikerült is kényelmesen beszerezni itthon, szerencsére, de azért még akad olyan faj, amely hiányzik a gyűjteményemből, így még 2023-ra is marad majd erről a vonalról bemutatni való, de még idén is, és ha lesz fontosabb hír a franchise kapcsán, természetesen arról is igyekszem azonnal beszámolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6618003084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása