2022. augusztus 03. 21:27 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az új játékvonal: Dino Trackers és mások

dinotracker.jpg

Még az idei évi játékvonal második hulláma is csak szállingózik az üzletek kínálatába, a harmadikról nem is beszélve, az új, jövő évet meghatározó játékvonal, a Dino Trackers első csomagolásfotói és dinoszauruszainak képe látott napvilágot. Róluk és még néhány idei figuráról, Matchbox újdonságról is van szó a tovább mögött.

Megszokhattuk, hogy nem filmes évben egy-egy fantázia alcím alatt futnak a Mattel figurái, természetesen mindig meg-megújuló arculati elemekkel megspékelve. A Dino Rivals, a Primal Attack és a Dino Escape vonalak után - amelyekben fel-felbukkantak a Krétakori táborhoz kapcsolt figurák is - jövőre érkezik a Dino Trackers!

logos.png

A vonalon belül (eddig) két alkategória dinoszauruszai és csomagolásaira vethettünk már pillantást. A Wild Roar vonalon érkező dinoszauruszok hangot adó kiadások lesznek, és csupa-csupa új faj, mint a fenséges Diabloceratops, Dryptosaurus, Eocarcharia és a vízi őslény, a Kronosaurus az első fecskék:

01_44.jpg

02_40.jpg

03_41.jpg

04_38.jpg

Ugyan egyik őslény sem filmes vagy sorozatos faj, igazán lenyűgözők, főleg a Diabloceratops, de itt-ott látni a tollazatok megjelenítését is, ráadásul bátran használták a színeket is. Valamennyi figura esetében egy akciógomb tér vissza: tavaly néhány Dino Escape-s hangot adó figura esetében egy csúszka kapott helyett az állatok hátán, amellyel fokozatosan lehetett például az állkapcsokat nyitni, és emellett a hangeffekteket is aktiválni.

d1_1.jpg

A Wild Roar játékvonalon viszont nem a gerinccel egy vonalban, hanem keresztbe lesz most mozgatható a gomb, és ezzel együtt a dinoszauruszok (amellett, hogy természetesen szintén hangot adnak ki), oldalirányba mozgatják a fejüket!

A másik új alvonal a Gigantic Trackers, amely elnevezés szintén beszédes: itt az olyan nagy testű állatokra kell számítani, mint pl. a sokadik újrakiadását megélő Stegosaurus vagy az újonc Synotyrannus

05_28.jpg

06_26.jpgMíg előbbinél valószínűleg a farkat lehet mozgatni a hagyományos gombbal, addig a Tyrannosaurus rokonánál, amennyire ki lehet venni, oldalirányba fogja forgatni a fejét a figura, szintén gombnyomásra, de az nem derül ki a dobozkép alapján, hogy hangot is adna-e ki ezek a figurák? Az is megfigyelhető a ragadozó figurájánál, hogy a doboz hátterére valamilyen kiegészítő szerkezet került rögzítésre, de még most nem látni jól, pontosan mit.

sino_5.jpg

Valamennyi új figura csomagolása is teljesen megújult, új grafikai elemként a háttérben az adott dinoszaurusz életterére jellemző háttér és egy piktogram került elhelyezésre, továbbá a vonal "címerállata" Blue lesz, és kölyke, Beta.

Persze még korai ez a játékvonal, hiszen bőven akad még kiadatlan figura az idei évre is. Úgy, mint egy újabb Atrociraptor - aki alighanem Tiger lenne - és egy új faj, a Genyodectes Serus, mindkettő figura a harci sérült Extreme Damage alvonalon érkeznek.

extreme.jpg

Szokás szerint, általában nem az európai, de végképp nem a magyar piacon, a Mattel szeret néhány korábbi figurát egybecsomagolni, idén a Yangchuanosaurus, Blue és Owen jutott erre a sorsra, természetesen valamennyien az idei, Világuralom játékvonalon megjelent figurák - plusz még Owen motorja, ami azonban nem a filmben látott kétkerekű, hanem a három éve kiadott Ultimate Baryonyx Breakout szettből újrahasznosított, Owen által a Nublar-szigeten bütykölt motor némileg átalakított változata. 

Korábban is többször említettem, a Matchbox eddig egyáltalán nem kényeztetett el minket, csak az év második felére jelennek meg a Világuralom kapcsán kiadott járművek (még korábban, de ebben az évben ugyan jelent már meg néhány jármű, de azok teljes egészében újracsomagolt járművek voltak).

mbox_1.jpg

Igaz, az InGen Humvee és a 4x4 Scrambulance is újrakiadások (utóbbi első változata ráadásul 7 éve jelent meg az első Jurassic World kapcsán!), a többi jármű már újdonság lesz:

Személy szerint a Biosyn helikopter és a vadorzók által használt Ford F-150-es a mindenképp beszerzendő jármű.

Még nem ismert minden idei Hammond Collection figura, azaz hogy pontosan még kikre számíthatunk, de a San Diego Comic-Con-on már ki volt állítva többek között Ellie Sattler új, 3.75-ös figurája is, hozzá pedig érkeztek most már hivatalos termékfotók is:

Szokás szerint, ezek a fotók nem éppen a legelőnyösebbek, de a kissé vállas Ellie esetében még mindig megmosolyogtató, hogy a Mattel-nél a cserélhető karokhoz a könyékig felhúzott, Triceratops bélsárral szennyezett gumikesztyű jutott a tervezők eszébe...

És ha már járművek: a filmben látott Jeep Gladiator-ról eddig egy, távirányítós változat jelent meg (nem nálunk), de máris itt az újabb változata, amelyhez óriás kerekek párosulnak:

És a végére egy hír, ami minden bizonnyal sokakhoz eljutott már: a napokban felkerült az internetre a Jurassic World: Világuralom bővített, 162 perces változata, amely 14 perccel hosszabb a mozikban látott verziónál. Ahogy a rendező, Colin Trevorrow ígérte, a film elejére visszakerült a november bemutatott Előszó, de más bővítések is akadnak természetesen, ezekről részletesebben akkor tervezek írni, ha beszerzésre került egy Blu-ray változat - sajnos külföldről. 

ultimate.jpg

És hogy miképp is kerülhetett már ki a film, ha a legkorábbi megjelenési dátumot augusztus 25-nek tudtuk? A kanadai Amazon figyelmetlenségből idő előtt postázta az előrendelt lemezeket, így többek között a hat filmet tartalmazó, Jurassic World 6-Movie Collection Giftset is kikerült egy vásárlóhoz. A hat mozifilm 4K Ultra HD és Blu-ray változatát rejtő díszdoboz mellett a leginkább várt tétel, egy Blue-t és Beta-t formázó szobor volt a 150 dolláros ajándékcsomagból, amely viszont a korábbi promóciós fotóhoz képest... sajnos egészen szörnyű lett:

bluebeta.jpg

Hazai megjelenésről sajnos továbbra sem tudok beszámolni, szeptemberben pedig már meg is jelenik a film a lengyel piacon - eddig többnyire velük voltunk egy lemezen, de az eddigi adatlapok szerint valóban nem kerül a filmekre sem magyar felirat, sem magyar szinkron...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5717899569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása