2022. január 10. 20:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Világuralom - Az első, hivatalos merch fotók

merch.jpg

Ahogyan az várható volt, megjelentek az első, hivatalos Jurassic World: Világuralom merchandising termékekről az első fotók, és a film bemutatásáig (de azon túl is) továbbiak várhatóak. Elsőként két STEM oktatókészletről és egy táskagyártó termékeiről hullt le a lepel.

A STEM mozaikszó a Science Technology Engineering Mathematics (Tudomány, Technológia, Mérnökség, Matematika) gyűjtőnevet takarja, és a Mattel már 2018-ban is jelentetett meg termékeket e gyűjtőszó alatt a Jurassic World kapcsán. A Stygimoloch, a Velociraptor és a Triceratops csontvázak itthon is megjelentek, de nálunk nem volt kapható sem a T. rex sem a Pteranodon készlete - ezen csontvázfigurák a gyártó figuráinak méreteit tükrözik, de készült egy nagyszerű, a T. rex anatómiáját bemutató készlet is. 

stemmattel.jpg

A STEM tehát nem egy konkrét márka, amióta beépült (az amerikai) köztudatba a mozaikszó, sokféle gyártó használta már termékeinél ezt a megnevezést, mint ahogyan az alábbiakban látható is lesz. A Smithsonian intézet által gondozott kiadások egyike a Prehistoric Projector:

prehistoricprojector.jpg

A kivetítő három tárcsával együtt lesz megvásárolható, és a jól besötétített szobában összesen várhatóan 24, dinoszauruszt ábrázoló HD minőségű kép vetíthető majd ki. Fontos megjegyezni, a dobozkép még nem végleges (az intézet által korábban kiadott planetáriumra utaló jelzések is rajta maradtak), így messzemenő következtetést sem lehet levonni arról, hogy mind a 24 dinoszaurusz (ha fajonként egy kép lesz) a Jurassic-filmekből kerül-e ki, mindenesetre az látható, hogy Rexy vadonatúj rendert kapott, de a Triceratops és a felfrissített megjelenésű Parasaurolophus is Jurassic-os render.

prehistoricprojector2.jpeg

Megjelenési dátum még nem ismert, a planetárium árából kiindulva 50 dollár (kb. 15900 Ft) körül lehet majd az ajánlott fogyasztói ára. 

Az intézet másik készlete ellenben már valószínűleg véglegesnek mondható, az Amber Dig pedig alighanem még több rajongó érdeklődését felkeltheti:

amberdig12_1.jpg

Itthon is már sokféle ásatás készlet jelent meg eddig (a fentebb taglalt Mattel-féle csontvázak is ilyenek), a borostyán ásatás viszont egy új élményt ígér, hiszen műanyag dinó-csontok helyett borostyánmásolatokat túrhatunk ki, amelyek egy-egy őskori maradványt is magukba zártak, természetesen (sajnos), ezek sem lesznek valódiak:

A borostyános díszítés és Rexy ezen a csomagoláson is megjelenik - és valószínűleg a filmhez kapcsolódó legtöbb terméknél így lesz. A Target kínálatában már listázásra is került a termék, 20 dolláros áron (kb. 6300 Ft), megjelenési dátum viszont még nem ismert. 

Egy brazil oldalon eközben egy háti és uzsonnás táska, valamint egy gurulós bőrönd design-jára derült fény, amelyek egy mintát használnak:

Rexy látogatása az autós moziban, ahogy azt az Előszóban is láthattuk, rajzolt változatban. Túl szép és túl jó a dizájn ahhoz, hogy ezt csak egy netes előzmény kisfilmhez adják ki, így talán van esély, hogyha a teljes Előszót nem is látjuk viszont a kész filmben, az autós mozis jelenetet igen. 

És addig is az újabb megjelenések, dizájnok leleplezésére várhatunk, a londoni Toy Fair-t január 25-27 között, a német Spielwarenmesse játékvásárt február 2-7 között rendezik meg, bár az elmúlt évek tapasztalatai szerint a Mattel ezeken nem képviselteti magát, de más gyártók már bemutathatják a nyáron érkező Jurassic World: Világuralom kapcsán megjelentetni kívánt termékeit. Az igazi dömpingre pedig a február 19-22 között megtartandó New York Toy Fair-en számíthatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr916809360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása