2021. október 08. 21:55 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Jurassic World: Dominion 2022-es Mattel figurái

2022.jpg

Izgalmasan alakul a mai nap, ugyanis napvilágot látott számos, belső használatra készített kép a Mattel jövő évi figuráiról, amelyeken az új csomagolásokat mutatják be, és persze a figurákat. Nem minden figura lesz köthető azért a Jurassic World: Világuralomhoz, de amelyek igen, azok nagyon izgalmasnak tűnnek, részletek és képek a tovább mögött! Figyelem, a bejegyzés SPOILERES lehet!

A Mattel sem úgy tervezhette a 2021-es Jurassic World vonalát, hogy nem lesz új film, hiszen csak egy éve annak, hogy bejelentették, elhalasztják a Világuralom premierjét 2022. június 9-ig. Ehhez képest az idei évet, hála a Krétakori tábor 3. évadának és a nem filmes fajoknak, elég jól kihúzta a cég, hogy jövő tavasztól már a hatodik Jurassic-filmre koncentrálhassanak. Nem valószínű, hogy minden egyes figura és faj köthető konkrétan a filmhez, eddig is jelentek meg olyan fajok, amelyeket mozgóképen nem láthattunk, de azért azt is tudjuk, hogy nem egy közülük ott lesz a filmvásznon, de lássuk is akkor őket alaposabban. A továbbiakban dőlt betűvel szedve azok a fajok lesznek, amelyek valamilyen formában már megjelentek a Mattel-től, vastagon szedve a teljesen új fajok.

A legspoileresebb figura képét a bejegyzés végére hagytam! 

Az első adagban két már látott, de új festést kapó figura tűnik fel: a Pachycephalosaurus és egy új festésű Velociraptor között pedig egy vadonatúj figura, a Kosmoceratops tűnik fel, és vele illusztrálják a doboz dizájnját is (amelyen Legacy Collection logója fedezhető fel - könnyen lehet, hogy a Pachy, amely nagyon Az elveszett világos megjelenést idézi, ahogyan talán így a Raptor is).

image0_1.jpg

Míg az előbbi figurák csak különböző mozgásra képesek gomblenyomás által, az itt látható figurák hangot is adnak:

image1.jpg

Egy újabb Triceratops és Ankylosaurus repaint mellett a Sinoceratops korábbi festésű változata szerepel, de az igazán érdekes a két theropoda: a felső, zöld színű ragadozó nevét még homály fedi, de a kékes-barnás, a fejtetején egy szarvat viselő dinoszaurusz minden bizonnyal a Rajasaurus! Valamennyi dinoszaurusz közepes méretű.

image2.jpg
Két új, nagyobb méretű figura is érkezik: a hatalmas Quetzalcoatlus az IMAX-es 5 perces anyagában is felbukkant. Habár korábban adott már ki a Mattel róla figurát, az új változat teljesen új fejrészt kapott! 

Yangchuanosaurus egy eddig Jurassic-témában ismeretlen faj, de rajta keresztül részletezik a doboz dizájnját alaposabban:

image3.jpg
A számomra, minő meglepetés, legérdekesebb figura igazság szerint csak egy repaintnek tűnik, ez pedig egy új Tyrannosaurus rex! Amelyhez fogható színezetű és mintázatú Rex viszont eddig nem volt a Mattel kínálatában, de maszk és Super Colossal formában is ez a színváltozat kerül majd kiadásra.

image4_1.jpg
Ez felveti a kérdést, hogy ő csak Rexy lenne, vagy lesz még egy felnőtt T. rex a filmben? A tollas változatot leszámítva.

image0.jpg
És a bejegyzés közzététele után pár órával megérkezett a Super Colossal T. rex jobb minőségű fotója is:

244477430_835357853718010_3774862699874876093_n.jpg
Már 2018-19 körül is szóltak arról a hírek, hogy a Therizinosaurus is felbukkan a Mattel vonalán, és most már végre szemügyre is vehető a roppant népszerű állat, amelynek hatalmas karmai voltak és tollas ábrázolás is már régóta megszokott a faj esetében, amely egyébként hangot adó változat lesz.

image5.jpg
Folytatódik az irtó cuki, nagyobb méretű kölyök, fióka dinoszauruszok vonala is, Uncaged alcím alatt, két új belépővel. A talán legjobban várt figura ezen a vonalon egyben egy újabb bizonyítéka annak, hogy a Dilophosaurus végre ismét felbukkan a Jurassic Park után először (leszámítva a Jurassic World-ös hologramos cameót), és ráadásul hangot adó változat lesz, most először a Mattel játékvonalán.

image7.jpg
Itt fedezhető fel a kép bal alsó sarkában, hogy Blue is kap valószínűleg egy új változatot, és jön a Pyroraptor is, amelynek megjelenésére szintén számíthatunk a hatodik filmben:

image8.jpg
Nem csak hangot adó változat lesz belőle, de ahogy a képek is mutatják, még a szeme színe is megváltozik, ha megsimogatják a buksiját!

Azt még nem tudni, hogy méretarányosak, vagy egységesen, minden ebben a sorban szereplő dinoszaurusz azonos, 15 cm hosszúságú lesz, de jönnek a csontvázakat rejtő változatok is, vélhetően valamennyien a filmből:

image9.jpg
A következő képek kevésbé jó minőségűek, de láthatóan a cuki, Snap Squad figurákra jellemző vonal is marad, némileg átalakítva (gondolok itt a zöld környezetre), és jönnek a sokak által régóta várt, kerítés és növényi elemeket tartalmazó játékszettek is, amelyekkel egy vadas parkot építhetünk a különböző méretű dinoszaurusz figurák számára:

image1.png

Nehéz megmondani, hogy milyen, eddig nem látott fajok sorakoznak itt, de a Lystrosaurus mintha ott körvonalazódna!

A régi, Kenner-Hasbro éra idején lehetett egymással harcoló dinoszauruszokat vásárolni, és ezt a bunyó vonalat kívánja a Mattel is visszahozni a jelek szerint, de sokkal izgalmasabb (számomra) a dinó befogó teherautó, amely valószínűleg a filmben is felbukkan, hiszen a kevés, eddig megjelent, a figurákkal méretarányos járművek mindegyike csak filmes volt:

image2_1.png

A Yangchuanosaurus dobozképét bemutató képen már látható volt, de jöhet az új, mobil applikációs fejlesztés: már nem a dinók talpán, hanem egy besüllyesztett táblán, kapnak helyet az applikációban beolvasható DNS kódok, amelyekkel viszont új tartalom is érkezik az applikációba:

image4_2.jpg

Nem csak megcsodálható a figura animációja a mobileszközön keresztül, de akár hőtérképet is láthatunk róla, vagy a belső szerveit is tanulmányozhatjuk majd, de az AR technológia is megjelenik, amellyel digitálisan a figura mellé varázsolhatjuk az adott dinoszauruszt.

SPOILER-VESZÉLY! 

És akkor a végére hagytam, bár fentebb egy képen már látható volt azért, de most már jó alaposan szemügyre vehető a film "főgonosz" dinoszaurusza, a Giganotosaurus

Bár még csak az IMAX preview-ben láthattuk, elég pontosnak tűnik a figura Super Colossal megjelenése, arról nem is szólva, hogy a festése is egészen részletgazdag (bár ez, ahogy az összes többi fentebbi figurakép, még csak a prototípusokat ábrázolja). És ahogy azt az eddigi Super Colossal-ok esetében is láthattuk, azok a hagyományos méretű figurák felnagyított változatai, vagyis majd a fele ekkora figurára is ilyen részletgazdagon számíthatunk!

image6.jpg

A figurák többsége jövő tavasszal várható, de lesz köztük olyan, amelyik csak a nyári-őszi időszakban várható, és embereket még nem is láttunk, ahogyan az Atrociraptorokat sem, úgyhogy még közel sem láttunk minden új, a Jurassic World: Világuralom kapcsán megjelenő figurát. 

A doboz dizájnok ismét szenzációsak: nem csak az új Rexy rendert, de a változatos környezeti elemeket is láthatjuk most már: hol egy erdőt, hol egy erdőszéli, urbánus környezetet. És még egy fontos információ: úgy fest több figura (de talán az összeshez), a dinókat jobban bemutató szöveges kiadvány is tartozik majd! 

Számomra abszolút a T. rex, a Giganotosaurus és a Dilophosaurus a nyerő, de több másik figura is nagyon tetszetős, jövő ilyenkorra remélem pedig jó párat már be is mutathattam itt a blogon! Az alább pedig lehet szavazni, kedves olvasóim, a most látott figurák közül kinek melyik figura tetszik legjobban?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2516715258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2021.10.11. 19:35:12

Köszönjük az infókat!
A Giganotosaurus megjelenését várom a legjobban, és felőlem lehetne ez a végleges verziója, amelyről megosztottak képet. :P
A többit majd meglátjuk. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.10.11. 19:43:14

@PikeB: Én is nagyon kíváncsian várom őt, nem gondolnám, hogy magán a figurán sok változtatás már lenne, maximum a festést illetően csak, egyébként jól néz ki - és tartom, hogy min. 2 változat lesz belőle is, egy a nyitányból, a krétakori megjelenésre egy pedig a mai, modern megjelenésre alapozva.

A Rex is rendkívül tetszik, nem csak "hivatalból", mint Rexy rajongó, hanem mert tetszik ez a színösszeállítás.

A Pyroraptort leszámítva (bár róla pedig csak ez a játékosabb változat ismert) viszont se emberek, se Atrociraptorok, se új Dilophosaurus (ott is a kölyköt leszámítva), lesz még itt meglepetés.

Anak 2021.10.15. 11:29:42

Sziasztok!

Kicsit régen írtam ide. 2 kérdésem lenne bár sajnos nem az új figurákhoz, hanem régiekhez.
JPtoyson láttam a minap néhány fajt, az egyik a Kentrosaurus. Ebből a fajból látott valamelyikőtök valamelyik hazai webboltban kínálatot?
A másik a Tanystropheus. Erről a fajról én eddig soha nem hallottam, de számomra szinte elképzelhetetlen, hogy ilyen állat valóban élhetett valaha a Földgolyón. Ő most szárazföldi vagy vízi élőlény ezzel a hosszú nyakkal? Biztos, hogy nem a tudósok kreálták véletlenül összekeverve két élőlény csontvázát valami "masszává"? Néztem róla pár rajzot, grafikát és nehezen hiszem el, hogy ez egy életképes faj lehetett. Minden téren hátrányos tulajdonságai vannak. Ti mit tudtok erről a fajról?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.10.15. 20:26:02

@Anak: Szia! A Kentrosaurus figuráját még nagyon külföldön se látták, még csak mostanság fog szerintem megjelenni.

A Tanystropheus valóban eléggé bizarr teremtmény, de amennyire én most utánanéztem, elég sok leletanyag tartozik hozzá (2020-ban még Magyarországos is találtak töredékeket e fajtól). Valószínűleg vízközelben élő állatról van szó, ahol valamiért hasznát vette a hosszú nyakának. Így talán a szárazföldről vagy partról tudott halakra vadászni.

A figura is kissé groteszk, de a Mattel tervezői (nem először), a Kenner-éra előtt is tisztelegnek.

static.wikia.nocookie.net/jurassicpark/images/b/b1/Tanystropheus_series_2.jpg
süti beállítások módosítása