2021. augusztus 26. 20:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírözön - Új JWE 2 előzetes és izgalmas JW: Világuralom hírek!

jwed.jpg

Hamarosan a régi rendszerességgel érkeznek a hírek, termékbemutatók a blogon, és a hírbőség kezdetét is vette a héten: a Jurassic World Evolution 2 új, lenyűgöző trailert kapott, számos új fajjal és környezettel játszhatunk majd, valamint lezajlott a CinemaCon 2021,  ahol a Universal panelján 90 másodperces werk és filmrészletekkel tarkított videót is levetítettek a Jurassic World: Világuralomból, a szerencsések pedig erről be is számoltak! Ezzel kezdem a tovább mögött.

A CinemaCon-t először 2011-ben rendezték meg, az idei pedig már a 10. alkalom volt, hogy a las vegasi Caesar Palaces-ban összegyűltek az amerikai Nemzeti Mozitulajdonosok Szakszervezetének (NATO) valamint más tagszervezetek tagjai, de, egy kis felárral bárki részt vehetett a háromnapos eseményen. Amelynek célja, hogy a nagy hollywoodi stúdiók bemutassák és reklámozzak az elkövetkező időszakra szánt nagy dobásaikat - akár előzetessel, az alkotókkal való beszélgetéssel, werk filmek bemutatásával. Mivel az esemény főleg szakmabelieknek szólt, ritkán szivárog ki az ott leadott anyag, de legalábbis hónapokkal a hivatalos bemutatók előtt prezentálják anyagaikat.

cinemacon_1.jpg

A Jurassic World: Világuralom kiemelt helyet, a Universal paneljének végén kapott helyett, ami már csak azért is remek, mert a stúdió csak 2022. márciusáig ismertette elképzeléseit, de már most hangolnak a jövőre érkező Jurassic-filmre. Azok, akik láthatták, nem is fogták vissza magukat, és megosztották az élménybeszámolójukat, így ezekből szemezgetve kaphatunk képet arról, mi volt látható abban a bizonyos 90 másodperces anyagban, amelyben egyaránt volt interjú és felvétel a forgatásról valamint magából a filmből is. Figyelem, spoiler-veszély!

A videó egy Brachiosaurus párossal kezd, akik havas tájon, több terelőjárművel közrefogva andalog, később pedig Owen (Chris Pratt) látható egy szintén havas mezőn, ahogy dinoszauruszokat terel, hogy aztán egy másik jelenetben már egy európai város háztetőin ugrálva meneküljön Claire-rel (Bryce Dallas Howard) az oldalán az Atrociraptorok elől, de később látható, amint már egyedül, motorral cikázva próbálja lerázni a dinoszauruszokat, amelyeket mutattak is természetesen. Sok beszámoló raptor-szerű állatokról ír, de a leírás alapján egyértelmű, hogy az Atrociraptorokról lesz szó. Egy másik jelenetben már Ellie Sattler (Laura Dern) látható, akit egy ketrecbe zártak, amelyet víz telít el, de felbukkan még Ian Malcolm (Jeff Goldblum) és Alan Grant (Sam Neill) is a kedvcsinálóban, de más konkrétumok is akadnak: egy Mosasaurus is látható volt, aki ismét egy helikopterre vetemedik rá, de ezúttal el is kapja az egész koptert. Természetesen Rexy-t  is megmutatták, aki városi és erdei környezetben is megmutattak, utóbbi esetben pedig Alan egy fényfáklyát is gyújt, miközben megpillantja az állatot, és vele volt a teljes szereplőgárda is! Más források megemlítik a Dilophosaurus-szt is aki gallérját is kitárta egy pillanatra és még az is látható, amint menekülés közben Claire és Owen egy régi sírhelyre zuhan!

A forgatási jelenetekből kiderült, hogy számos dinoszauruszt ténylegesen megépítettek, így a T. rex-szet is, és bámulatosan festett - de ezt a megállapítást minden beszámoló megemlíti, láthatólag nagy sikert aratott a 90 másodperces anyag. Mivel az eseményre való bejutás nem olcsó, az exkluzivitás miatt sajnos nem is valószínű, hogy egyhamar a Universal hivatalosan is bemutassa a nagyközönségnek a most bemutatott anyagot, de talán idővel előkerülnek képek, részletek belőle, a beszámolók alapján viszont több neves lap is megemlítette, hogy úgy tűnik, a filmsorozat zárása(?) egyszerre idézi meg Jason Bourne, James Bond és Indiana Jones kalandjait! Nagyon izgalmas!

A Jurassic World Evolution 2 november 9-én érkezik PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X-en valamint PC-n is, és az előrendeléseket most már fogadják is, valamint az alábbi, még korai játékmenetekből összeollózott anyagot tette közzé a Frontier kiadó:.

Azt már korábban megtudtuk, hogy ezúttal szigetek helyett már a kontinensen építhetőek fel a parkok, és most még többet láthatunk az új épületekről, de arról is, ahogy mind egyedibben lépnek interakciókba egymással a dinoszauruszok! 

Nem mellesleg pedig az is leleplezésre került, hogy Az elveszett világban felbukkant Jurassic Park: San Diego aréna is megépíthető lesz, és láthatjuk végre működés közben, ahogyan végre felbukkan a Mosasaurus lagúna is! 

A jelek szerint vadas- és látogatóparkként is üzemeltethetünk majd saját örömünkre, és számos új faj is fel fog bukkanni a játékban! 

sandiego.png

És az elmúlt napokban néhány új renderkép is előkerült a Jurassic World: Világuralom kapcsán. Az itt látott képek a filmhez kapcsolódó merchandising termékeken fog elsősorban felbukkanni, de nagyon valószínű, hogy pl. kártyán vagy matricás albumban is viszont láthatjuk egyik-másikat, így az új Rexy CGI rendert, valamint az Atrociraptor csapatot. Az elnevezések - információk szerint - a jövő évi Mattel figuralista alapján lepleződtek le:

A Parasaurolophus a korábbi filmekhez képest kissé másabb, az újabb paleontológiai felfedezések alapján készült frissített ábrázolás, de újabb az Allosaurus és a Carnotaurus megjelenése is. 

A korábbi filmek kapcsán is láthattunk olyan képeket, amely nem egészen voltak köszönőviszonyban a filmben látott állatokhoz képest, szinte minden esetben csak jobb volt a filmben látott effekt, és a film tavaly októberi befejezése óta pláne rengeteg idő jutott a CGI animátoroknak is, hogy elkápráztassanak minket. De a látottak alapján eddig is nagyon bizakodó voltam, és remélhetőleg nem kell már sokat várnunk, hogy ízelítőt kapjunk a filmből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1516671662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása