2021. január 07. 20:32 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az új Legacy figurák

legacys.jpg

Nagyon lassan, de szállingóznak a hírek a Mattel idei Jurassic World figuráiról. Az új megjelenést kapó Spinosaurus figuráról újabb képek jelentek meg, de még izgalmasabb a legfrissebb fotó, a Legacy játékvonal újabb öles lépést tesz a Jurassic Park felé.

Az amerikai játékvállalat a Jurassic World filmek mellett a klasszikus Jurassic Park filmek jogaira is szert tett: a Legacy játékvonal legtöbb figurája itthon sajnos nem jelent meg, de az eddigi talán legnagyobb sikert arató Brachiosaurus figurát szerencsére az alap játékvonalra is kihozták, így itthon is megjelent. 

Sok figura viszont elkerülte a hazai polcokat, többek között a legszebb, legfilmesebb Dilophosaurus figura is, de az általam is birtokolt és bemutatott Legacy Jeep Wrangler sem jelent meg itthon (csak egy katapulttal felszerelt változata). A legújabb fotó tanulsága szerint viszont a Legacy vonal ismét egy remek szettel bővül:

nedry_1.jpg

Dennis Nedry és az általa vezetett 12-es számú Jeep találkozása a Dilophosaurus-szal – ez is lehetne a mű címe. Természetesen a szett szereplői az alap játékvonal, azaz az 1:18-as méretarányú figurák és járművek sorát gyarapítják. A Jeep maga nem csak új számot kapott, de a hűség kedvéért vászontetőt is, négy reflektorral a tetején. Ami még újdonság, egy apró, de annál fontosabb elem: ennek a járműnek már lesz visszapillantó tükre is, amit eddig lespóroltak, és talán a pótkerék körvonala is látszódik a kocsi farához rögzítve, és  reméljük van rá esély, hogy az ajtók is nyithatóak lesznek. Mindezekkel pedig alighanem az eddigi legjobb Jeep-et kaphatjuk meg a Mattel-től.

barbasol.jpg

A másik, ugyancsak nagyon fontos tagja a szettnek maga Dennis Nedry: tavaly sok rajongóban, bennem is, keserű szájízt okozott, hogy bár egy nagyon szépen megtervezett, borotvahabos flakont imitáló díszcsomagolásban jelent meg Nedry figurája, a san jose-i jelenetből, gyakorlatilag esélye sem volt a tisztességes vásárlóknak lecsapni rá. A figurát pillanatok alatt elkapkodták, és azóta is árulják az ismert online nemzetközi piactéren, jócskán felsrófolva az eredeti árát… Ahogy John Hammond exkluzív figurájánál, úgy Dennis esetében is volt remény, hogy később egy általánosabb változatot is kapunk a gaztevőből, és a sárga esőkabátot viselő figura képében ez látszik most bekövetkezni.

Bár borotvahabos kiegészítőről nincs információ (nagy hiba lenne pont ebből a jelenet-szettből kihagyni), az a bizonyos bot ott van a kezében. Egyébként maga a figura, nem meglepő módon, az Amber Collection játékvonalon megjelentre hajaz, igaz az nagyobb léptékű, 1:10-es méretarányú figura.

amberdennis.jpg

A szett harmadik szereplője a Dilophosaurus, amely méltatlanul hanyagolt szereplője a filmeknek, a Mattel viszont előszeretettel adja ki újabb és újabb színekben illetve feature-ökkel felturbózva. Ez a figura a legelső, alap kiadáson alapszik, a festése viszont új – sajnos viszont nem éppen filmes. A filmhűbb figurát a Legacy egy hatdarabos szettjében találhatták meg a rajongók, ennek a figurának a festése személy szerint a 2015-ös, méltán hanyagolt, Hasbro-féle Dilophosaurus-t idézi meg.

hasbro_1.jpg

Azért az is szembetűnő, mint az összes eddigi Dilophosaurus esetében, hogy nagyobb a dinoszaurusz, ahogy a Jurassic Park-ban láthattuk, aminek egyszerű is a magyarázata: egy fiatalabb példány találkozott Dennis Nedryvel azon az éjjelen. Sajnos hazai megjelenésről korai még spekulálni (viszont úgy tudni, csupán 30 dollárt fog kóstálni a szett), és igazság szerint sajnos túl sok reményt sem fűzhetünk hozzá – azt azonban igen, hogy vélhetően fel fog bukkanni a termék bemutatója a blogon is.

Időközben pedig az új festésű Spinosaurus megjelenése egyre közeleg – bár konkrét dátumunk továbbra sincs, de a Németországban a Legacy figurákra kizárólagosságot szerző Smyths játékáruház-lánc már aktiválta a figura adatlapját az új fotókkal együtt. Bár a csomagolásról továbbra sincs fotó, a termékelnevezés alapján ezt a figurát is a Legacy vonalon kell keresnünk.

A 30 eurós ár igen kecsegtető, hazai megjelenésről viszont sajnos túl jó hírem nincs: annyira esélyes, mint minden más figuráé erről a játékvonalról, sajnos. 

Remélhetőleg hamarosan újabb, jobb minőségű fotók is napvilágot látnak a Jeep-es szettről és talán más figurákról is - a koronavírus járvány miatt egyhamar nem lesz viszont nagy játékkiállítás, amin ezeket bemutathatnák: a tervek szerint májusban tartják meg az első ilyen show-t, New Yorkban. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr316376754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása