2020. október 16. 21:59 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Sound Strike Sinoceratops

sino.jpg

Első alkalommal van szerencsém bemutatni a blogon a Mattel Camp Cretaceous vonalához kapcsolódó játékfigurát: a Sinoceratops a játékgyártó újabb gyöngyszeme és egyben egy régi tévedés helyrehozatala. 

A Jurassic World: Bukott birodalom számos új fajt vezetett be a filmes kánonba: a Baryonyx, a Carnotaurus, a Stygimoloch és a Sinoceratops is nagy sikert aratott a rajongók körében, gyönyörűek ábrázolták őket. A második Jurassic World filmtől kezdődően a játékfigurák jogaival a Mattel rendelkezett, és valamennyi fajról készült, több változatban is, remek figura, fentebb a fajok neveire kattintva elérhetőek a korábbi termékbemutatóim.

Mattel Jurassic World SDCC 2018 IMG_6474 | Brutal Gamer

A Sinoceratops is az elsők között jelent meg a Roarivores, azaz hangot kiadó figurák sorában, de egy hatalmas tévedés áldozata lett: a figura bár színeiben tökéletesen adta vissza a filmes megjelenést, formájában már kevésbé, egész egyszerűen összekeveredett a Pachyrhinosaurus-szal!

Hivatalos magyarázatot sosem kaptunk a tévedésre, de iparági források szerint eredetileg a filmben is a Pachyrhino szerepelt volna, de mivel a forgatáshoz nem épült animatronikus dinoszaurusz, csak  később, már a forgatás után váltották le Sinoceratops-szra a fajt. Addigra viszont a Mattel már elkészült a figurával – mint az a nagy tömeggyártásban készült játékfiguráknál bevett gyakorlat, már egy évvel a piacra dobás előtt elkészülnek a prototípusok, megindul a gyártás. Ez esetben viszont már nem volt idő, hogy a meglévő figurát törölve újat alkossanak, igaz, a csomagolást és a nevet lecserélhették volna. 

Az amerikai vállalat számára is bizonyára, főleg a film megjelenése után, kissé kínossá vált a dolog, szinte ez az egyetlen figurájuk, amit később egyetlen másik játékvonalon, akár a színeit megváltoztatva (vagy a nevet kicserélve) sem használtak fel újra. Most viszont lehetőség nyílt a hiba kijavítására, hiszen a Jurassic World: Krétakori táborban is hangsúlyos szerep jutott a fajnak, így a sorozathoz kapcsolódóan kijavíthatták a tévedést és immáron a valódi, a sorozaton és a filmen alapuló Sinoceratops jelenhetett meg a kínálatban.

A figurát kifejezetten a sorozathoz kapcsolódó játékvonalon dobták piacra, az idei Primal Attack vonaltól eltérő design-nal, ugyanakkor az idei sorozat logója is feltüntetésre került, ahogyan a sorozat főszereplői is.

sino03.jpg

A félig nyitott dobozban teljes pompájában, széttagolás nélkül található meg a hatalmas ceratopsia figurája: a 2010-ben, Kínában felfedezett őslény a jelenlegi ismereteink szerint a legnagyobb a vele egy családba tartozó dinoszauruszok közül. A Mattel már csak azért sem tehette meg, mint a korábbi "Sinoceratops" esetében, hogy a farokrészt külön csomagolva csökkenti a doboz méretét, mert az idei évi figurákhoz hasonlóan a figura funkció azzal irányíthatóak, de nézzük meg alaposabban magát a figurát:

A korábbi figura festése gyönyörűen adta vissza a filmes színpalettát, viszont a Krétakori táborban más színben is láthattuk pompázni a fajt, ebből az egyik változat ezen figurának az alapszíne is, ami kékeszöld, de a rajzolatok nagyon hasonlóak.

 A faj legfőbb jellegzetessége az orr rész felett található szarv, de a galléron is különböző formájú és nagyságú szarvak húzódnak, illetve a szemek alatt is látható egy-egy csontkinövés. Arra tudományos magyarázat nincs, hogy lett volna-e a galléron két oldalt egy-egy lyuk, ez abszolút a filmesek fantáziájára lett bízva és ezt a folytonosságot követi – ezúttal – ez a figura is. Egyébként maga az orr feletti szarv kissé túlméretezett az eddig mozgóképeken látott példányokéhoz képest, de az összképet abszolút nem rontja.

Az olyan apró részletek, mint a szempár is egészen kifejező, szépen kidolgozott, ahogy egyébként minden bőrredő, bőrpikkely és csontkinövés is – nagy kár, hogy a szemek alatti szarvpár esetében a szarvakat nem festették már meg, mint a prototípuson, de egy kis ügyességgel és némi akril festékkel gyorsan pótolható mulasztás.

Ha már pedig lehetősége nyílt a Mattel játéktervezőinek az előző figura hibáit kijavítani, nem csak a fejrészt újították meg, az állat mellső végtagjain a bőr is ugyanúgy gyűrődik meg, mint a filmes példányon - és mint az alapul szolgáló modern állat, az orrszarvú lábain. Apró, de fontos és szép részlet. A lábak szokásos módon mozgathatóak, nem csak körbe, de oldalirányba is. 

sino012.jpg

Az állat lábain a körmök sem kerültek megfestésre, de ez a részlet rendszeresen lemarad a Mattel növényevő figuráiról.

sino021b.jpg

A Sinoceratops a Roarivores alsorozatban jelent meg először 2018-ban, azóta viszont a szériát már a Sound Strike alsorozat váltotta fel: nem csak hangot ad ki a figura, de az idei évi újítást is megkapva, a farokrésszel mozgatható széles körűen az állat feje is: fel-le és oldalirányba egyaránt.

sino021.jpg

Természetesen a hangot is a fej mozgatásával lehet aktiválni, a kezdeti hangmodulátorokban többnyire a T. rex hangjait használták fel újra és újra, de az új figura új chip-et is kapott. 

A táborral kapcsolatos játékfigurák egy-egy kis apróságot is rejtenek a csomagolás alatt, egy kis füzetecskét, amelyen az útvesztő egészíthető ki egy külön íven szereplő matricákkal illetve a helyes útirány is bejelölhető.

A Sinoceratops a legnagyobb ismert ceratopsia, és ez természetesen a többi, nálam meglévő figura között is szembetűnő:

005.jpg
Ahogyan a különbségek is az előző változathoz képest:

007.jpg 
Természetesen, míg az idő engedte, egy kicsit a természetben is levegőzött a hölgy és megnézhető méretarányosan az eddigi egyetlen gyerek figurámmal:

A pörgőgömbbel és Owen és Claire párosával is szépen mutat a figura, ahogy filmbéli ellenfelével, a Carnotaurus-szal is:

Tudom, elég gyakran a jövök a leg-leg előtaggal, de nem tudom kisebb jelzővel illetni a Mattel egyik legújabb figuráját, minthogy az egyik legszebb ceratopsia került most a kínálatba. A figura online is elérhető idehaza, én a Gyerekzsibi.hu oldalon rendeltem meg és kaptam nagyon gyorsan kézbe. Idehaza továbbra is a Zsibi bír a legnagyobb Jurassic World játékfigura kínálattal, nem csak Mattel, de Lego termékek vonatkozásában is.

gyerekzsibi.png

A képre kattintva megtekinthető a kínálat, számos olyan figura is elérhető innen, amely a legtöbb oldalról már régóta nem, akár utánrendeléssel is. Hamarosan pedig újabb termékbemutatóval folytatódik a sor. 

w1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2616242688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása