2020. február 08. 19:21 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hivatalos Lego Jurassic World matricás album!

matricas_1.jpg

Az előző bejegyzésemben már megpendítettem, a Lego rajongók számára tartogat meglepetést a tavasz Jurassic World licenszek kapcsán. Több foglalkoztató, szórakoztató könyv megjelenése után ugyanis nálunk is megjelenik a Lego Jurassic World hivatalos matricás album!

Már az 1993-as Jurassic Park idején megjelent idehaza is a film matricás albuma, amelyet a gyerekek és azóta a gyűjtők is előszeretettel forgatnak a mai napig. Hiába volt azonban a film nagy siker nálunk is, Az elveszett világ: Jurassic Park matricás albuma elkerülte a hazai piacot (sőt, egész Európában csak kevés helyen jelent meg), pedig még csak kiadóváltás sem történt. A 2001-ben érkező Jurassic Park /// már jóval kisebb kísérőkampányt kapott, szerencsére a matricás album hagyománya azonban nem szakadt meg és ezúttal hozzánk is eljutott az album és a matricák.

stickers.jpg

2015-ben a Jurassic World-del a franchise új életre kelt, az az azóta elkészült Bukott birodalommal együtt pedig már három millió dollár híján 3 milliárd dollár(!) bevételre tett szert a Universal – csak ezzel a két filmmel, a Jurassic Park trilógia összesen 2 milliárd dollárt (!) termelt korábban! A Jurassic World-del folytatódtak a hagyományok, mind matricás album, mind a gyűjthető kártyák tekintetében: mindkét sorozatot már a Panini jelentette meg, nagy sikerrel idehaza is. A Bukott birodalom kapcsán, ahogyan 20 évvel korábban Az elveszett világ esetében is, a matricás albumot azonban ismét nélkülöznie kellett a magyar rajongóknak, hogy miért, az talán örök rejtély marad. Ezért is ért annál váratlanabbul, hogy a Lego Jurassic World matricás albuma, amely a Legend of Isla Nublar animációs sorozaton alapszik, megjelenik a hazai piacon!

A tavaly év végén Németországban, majd fokozatosan Európa-szerte is megjelent a Blue Ocean Entertainment gondozásában a Lego készletein, és animációs sorozatán alapuló matricás album. Ez annyira nem volt meglepő, hiszen a németeknél, majd később egyre több európai országban is, a Blue Ocean Lego Jurassic World magazint is útnak indított, nagy sikerrel, ezek azonban hozzánk már nem jutottak el.

Panaszra azért eddig sem volt okunk, hiszen a Móra Könyvkiadónak hála összesen 5 különböző Jurassic World könyv is megjelent az elmúlt két évben, ezekből három kiadvány a Lego Jurassic World kapcsán. Amikor azonban a matricás album és matricák külföldi unboxing videóiban felfedeztem, hogy magyar nyelvű tájékoztatás és a forgalmazó is fel van tüntetve a csomagolásokon, utána kérdeztem a dolognak: jelen állás szerint, 2020. március 13-a után idehaza is megjelenik a Lego Jurassic World matricás album és matricák a Lapker Zrt. gondozásában!

legjojw.jpg

A 168 matricából álló gyűjteményt természetesen első kézből, remélhetőleg a megjelenés napján magam is be fogom tudni mutatni, és akkor részletesebben is megismerhető lesz a kiadvány, addig is a hónap végén megrendezésre kerülő New York Toy Fair és a forgatás hírei oldhatják majd a Jurassic-rajongók szomját!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2715465242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása