2020. május 27. 20:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírmorzsák karantén idején

 hirmorzsa.jpg

Az elmúlt napokban, hetekben nem történt változás a Jurassic World: Dominion státuszában, és a Camp Cretaceous reklámkampánya sem kapott új löketet, de a tovább mögött szó lesz a harmadik Jurassic World forgatásának folytatásáról és eddig nem látott Indoraptor látványtervekről is.

A Jurassic World: Dominion forgatását még februárban kezdték meg Kanadában, utána pedig a stáb Angliába tette át székhelyét: míg javában építették a díszleteket a londoni Pinewood stúdióban, egy erdőben felépített autós mozi díszleteiben forgott a film. A koronavírus járványt viszont az Egyesült Királyság sem tudta kivédekezni, ráadásul az Egyesült Államok kormánya akkoriban döntött arról, hogy lezárja a határait, így az amerikai stábtagok, színészek még gyorsan hazautaztak a határok lezárása előtt. 

sam.jpg

A forgatás tehát már lassan két és fél hónapja áll, Sam Neill pedig a legfrissebb, The Guardian-nek adott interjújában júliusi újrakezdésben reménykedik, így viszont akkor már 4 hónapos leállásról beszélhetünk, egyre valószínűtlenebb, hogy tartható a jövő júniusi premier... 

Dr. Alan Grant megformálója korábban egy ausztrál rádióállomásnak ugyan felvetette, hogy a film forgatását áttehetnék Ausztráliába, ez a kijelentés viszont (az egyébként új-zélandi születésű színésztől) inkább egy lokálpatrióta felvetés volt, mintsem reális eshetőség.

frank.jpg
A napokban a Jurassic World-filmek producerével, Frank Marshall-lal készített interjút a Collider a zenei dokumentumfilm, a Laurel Canyon kapcsán, amelynek szintén Marshall az egyik producere. Természetesen az interjúban rákérdeztek arra is, a Jurassic World: Dominion lesz-e a befejező epizódja, epikus lezárása a filmszériának, mire Kathleen Kennedy férje így felelt:

„Nem. Ez egy új éra kezdete. A dinoszauruszok most már itt élnek a kontinensen velünk, és remélem sokáig maradnak is itt.”

Komoly meglepetést azért ez a kijelentés nem okozhatott a rajongók körében, hiszen már bemutatás előtt áll egy animációs sorozat (Jurassic World: Camp Cretaceous), és fejlesztenek egy élőszereplős sorozatot is, Colin Trevorrow, a Jurassic World és a Jurassic World: Dominion író-rendezője pedig további folytatásokat vizionált korábban, szívesen készítene filmet a Jurassic Park előtti időkről is. 

Jelenleg valószínűleg Trevorrow az eddig felvett anyagok vágásán, a forgatókönyv csiszolásán dolgozik, és persze azon, hogy milyen körülmények között térhetnek vissza a Pinewood stúdió falai közé. Saját bevallása szerint egy a Jurassic World-filmek készítéséről szóló könyvön is dolgozik a Jurassic World: Bukott birodalom rendezőjével, J.A. Bayona-val együtt.

Karl Lindberg, a Bukott birodalomban felbukkant Indoraptort megálmodó vizuális csapat egyik tagja az alábbi négy képet osztotta meg twitter-én, a hibrid dinoszaurusz első változatairól:

indoraptor01.jpg

A képeket elnézve ekkor még az alkotókat nagyban inspirálta a Jurassic Park egyik legnépszerűbb dinoszaurusza, a Dilophosaurus, a vörös szín pedig még fenyegetőbb külsőt kölcsönöz ennek az Indoraptornak.

indoraptor02.jpg

A másik két képen viszont egy másik inspiráció tűnik ki: a Trónok harca sárkányait idéző tüskés, bőrkinövésekkel teli megjelenés nem kevésbé félelmetes, mint a fentebbi két látványterv.

Mindkét változatban közös a csorba fogú állkapocs, ami ha nem is ilyen mértékben, de a végső változatról is visszaköszön, és nagy elődjére, az Indominus rex-szre emlékeztet. Különlegesség még a farok, amely 4 tüskében végződik, éppúgy mint a Stegosaurus esetében, a mellső végtag nagy ujjának különös elhelyezkedése viszont már tényleg egészen félelmetes, és az egész összhatást egy idegen, űrlényes kreatúra felé vitte az alkotókat.

indor2.jpg

Végül egy a fentebbieknél azért visszafogottabb, de így is egyedik, kellőképp félelmetes ragadozó született meg a Bukott birodalomhoz, bár lehetett volna sokkal vérfagyasztóbb is a látvány, de azok már tényleg egy kőkemény horrorfilmbe való teremtményt idéznek meg, frászt hozott volna a gyerekre és felnőttekre egyaránt. Ezen tervekről az alábbi galériában találhatóak képek,  szándékosan nem a képtár elejére helyezve őket...

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1115719936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2020.06.04. 15:36:14

Nekem a nyakfodor nélküli változat eléggé bejött volna.
"frászt hozott volna a gyerekre és felnőttekre egyaránt"
Mellékesen Masrani is megondta, hogy ez biza igön jó dolog.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.04. 19:12:34

@Anak: Ugye Masrani eléggé meg is lepődött, mikor kiderült, milyen összetevőkből áll az Indominus, az Indoraptor-ról pedig nem is tudott. Szerintem a végső változat is azért elég para lett, viszont ugye több mutánsdinó nem is várható, a Jurassic World: Dominion-ban legalábbis biztosan nem, pedig azért elég kreatív voltak szörnycsinálásban.
süti beállítások módosítása