2020. május 11. 21:49 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Sound Strike Edmontosaurus

edmonto_3.jpg

A Mattel Jurassic World idén debütáló Primal Attack játékvonaláról az első termékbemutatómhoz jobb választás nem is lehetne az az Edmontosaurus figura, amelyet a továbbiakban bemutatok.

A hadrosaurida nembe tartozó Edmontosaurus bár még egyetlen Jurassic-filmben sem szerepelt, bár Az elveszett világ: Jurassic Park-ban a T. rex fészekben látható egy valószínűleg a fajhoz tartozó koponya, más formában viszont nem szerepelt a filmvásznon a dinoszaurusz a filmekben. 

tlw-ed.jpg
Felfedezése óta olyan sok Edmontosaurus maradvány került elő, hogy rendkívül pontos képet alkothattak róla a paleontológusok, és nem csak a fizikai megjelenésére gondolok, de még a táplálkozási és társas szokásaikat is alaposan tudták tanulmányozni a kutatók. A leglenyűgözőbb leletek a nevet is kapó egyedek, amelyeknél nem csak a csontok, de még a bőrük, sőt, a gyomruk tartalma is fennmaradt az utókor számára!


A „Trachodon-múmia” néven ismert példány, az ideális körülményeknek köszönhetően, oly mértékben megőrződött, hogy még az amúgy szaruból álló és épp ezért évmilliókig nem megőrződő kacsacsőr is fennmaradt, de a példány után maradó bőrlenyomatoknak hála általa lett ismert, hogy egy vékonyabb taréj húzódott végig az állat gerincén. Ennek egy része illetve a mellső végtagok sajnos a preparálás során elvesztek.