2020. március 19. 19:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kiadványbemutató - Lego Jurassic World - Matricás album

matricas_2.jpg

A Lego Jurassic World magazint előző bejegyzésemben volt szerencsém már bemutatni, és ahogy említettem, most a hozzá csomagolt – de külön is megvásárolható – matricás albumról számolok be a blog hasábjain.

Többször átvettem már, itthon milyen viszontagságos volt a Jurassic Park és World filmekhez kapcsolódó matricás albumok kiadása: a Jurassic Park albumját ugyanis nem követte itthon (és sok másik országban) Az elveszett világ: Jurassic Park matricás albuma, a Jurassic Park /// matricás albuma után viszont ismét megjelent és a Jurassic World is megjelent idehaza, míg a Jurassic World: Bukott birodalom kimaradt… Ötből három – eddig, ugyanis most már a Blue Ocean Entertainment jóvoltából idehaza is elérhető a hivatalos Lego Jurassic World matricás album és a hozzá tartozó matricák!

000.jpg

A kiadó a megjelenést a Lego Jurassic World magazin első számához igazította, így azzal összecsomagolva is megvásárolható az album (amelynek hátoldala el is tér) egy csomag matricával, de külön, csak az album is megvásárolható, két csomag matricával! Elérhető ezeken a kiadásokon kívül egy úgynevezett Megapack kiszerelés, amelyhez 8 tasak (összesen 40 db) matrica is jár, valamint egy darab, nagyobb méretű lencsekártya, de lássuk is közelebbről magát az albumot:

Az album, ahogyan a magazin is, a Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar animációs sorozaton alapul, amely sajnos idehaza nem került még bemutatásra, de nem is igazán kell a sorozat ismerete, a matricás album is inkább a karakterek, dinoszauruszok, a park bemutatásán alapszik - az új karakterek is bemutatásra kerülnek, de a Jurassic World-ből már jól ismert karaktereket is üdvözölhetjük a lapokon és matricákon, és mindezt átszövi a jól ismert Lego humor!

Az albumban egyaránt vannak 2 vagy több matricából összeálló képek és a Jurassic World albumból ismert módon, különböző alakú, kisebb, nagyobb matricák is akadhatnak a tasakokban.

0011_10.jpg

Nem csak hagyományos, de úgynevezett neonzöld alapú matricák is helyet kaptak a gyűjteményben, amelyek már már vibrálóan tűnnek ki a többi matrica közül – vélhetően a főbb karakterek, jelek kerültek megjelenítésre ezeken a matricákon, de a borítón elején, és főképp a hátulján is ez a neonzöld szín dominál. 

Az album közepén egy poszter is helyet kapott, amelynek egyik oldala hagyományos poszter, középen viszont egy hatalmas csoportkép rakható ki, a park állataiból, és Red-et is megtaláljuk rajta, Owen kutyatársát: 

Összesen 168 matrica gyűjthető össze, amelyeket a hagyományos módon szerezhetünk be, 5 matrica kapott helyet egy tasakban.

Az árakról is szólva pár szót: a magazin első száma 1499 Ft-ért megvásárolható, amelyhez jár ajándékba egy promóciós album is, míg maga az album külön, 2 tasak matricával, 450 Ft-ért elérhető, de a Multipack kiszerelésért is csak 1299 Ft-ot kell kiadni, amelyhez 8 csomag matrica jár, plusz egy lencsekártya – hogy pontosan hányféle kapható, azt sajnos magam sem tudom, de legalább háromféle biztos van (T. rex, Brachiosaurus, Dilophosaurus). Egy külföldi Multipack-ról készült fotó:

Sajnos az én vidéki kisvárosomban sem a matricák, sem a Multipack nem elérhető még - a jelenlegi helyzetben bizonyára lassabb a vidéki kiszállítás - igaz, ezt a kis késedelmet a vidéken élők mindig is tapasztalhatták más megjelenések kapcsán is régebben, de nagyvárosokban és a fővárosban már a teljes kínálat kapható! 

hirdetes_2.jpg

A Blue Ocean által megjelentett magazin és matricás album egyszerre szolgál a Lego és a Jurassic-filmek rajongók örömére, és nem kis öröm, hogy végre idehaza is beszerezhetjük őket, reméljük az animációs sorozat sem kerüli el sokáig a hazai rajongókat. Addig is, amíg még van rá lehetőség, gyűjtsük a matricákat, a négy fal között! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4915531774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krycek07 2020.07.19. 22:57:58

Szia!

Köszönöm a cikket. Próbálnék felhajtani matricákat, de sehol nem találok. A SPAR-ban mintha helyenként árulnának, de inmedio-ban és benzin kúton nincs. Az internet sem igazán ad támpontot. Tudsz javasolni helyeket, ahol hivatalosan árulnak ilyet? A külföldi kiadás megegyezik a magyarral?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.07.21. 20:03:54

@krycek07: Szia! Nos, én kisvárosban élek, és sajnos itt is eléggé szertelen volt a forgalmazás, gyakorlatilag csak a Penny-ben volt, de ott is kb. egyetlen dobozzal, amit én vettem meg, azóta se volt belőle új adag, szóval nekem is lenne bőven mit felhajtani. A külföldi kiadás viszont abszolút megegyezik a hazai kiadással, kínálattal.

krycek07 2020.07.22. 23:01:37

@Lord Picard: Szia! köszönöm a választ. Majd akkor még körbenézek. Találtam külföldi oldalt, ahonnan lehet rendelni (nem vészes az ár), de a postaköltség miatt erősen meggondolandó. Reménykedtem, hogy a mostani helyzetben kicsit tovább maradnak forgalomban a matricák.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.07.23. 22:26:06

@krycek07: Nagyon szívesen, remélem tudtam segíteni! Sajnos szerintem pont a mostani helyzet miatt nem volt jó az ellátottsága a matricáknak :/ Kíváncsi leszek, a jövő hónapban megjelenő magazinhoz lesz-e matrica, mint a németeknél, és akkor hátha visszajönne a forgalomba a matrica és az album.
süti beállítások módosítása