2020. február 25. 21:20 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World 3 - Első nap: Cím és set fotó

Colin Trevorrow néhány perccel ezelőtt az alábbi képpel prezentálta, megkezdődött a Jurassic World 3 forgatása és most már megvan a film címe is, JURASSIC WORLD: DOMINION! 

Colin Trevorrow, nagy szerencsénkre, előszeretettel használja a közösségi oldalakat, és nem hagyja csüggedni a rajongókat. A film csapójáról pedig most már a film címe is ismert, Jurassic World: Dominion. A Universal és a Jurassic World hivatalos facebook oldala is ezzel a címmel osztotta meg a képet, Chris Pratt pedig az alábbi tweet-tel mélyítette a címet:

Vagyis a dominion szó helyes kiejtését és jelentését osztotta meg követőivel, a 100 forgatási nap első napján. Szembetűnő, hogy a csapón látható T. rex logó háttér színe és körvonala is a klasszikus, eredeti Jurassic Park logóra hajaz, adná magát, hogy a film hivatalos logója is ilyen színvilágot kapna, összekapcsolva a hatodik rész az elsővel, amit az eredeti főszereplő trió szerepeltetése miatt még nyilvánvalóbb. 

A logó változatok, amelyeket én készítettem:

jwd_2.jpg

jwdlogo.jpg

A magyar nyelv értelmező szótára szerint az uralom:

uralom főnév uralmat, uralma

Általában a hatalom birtoklása vmely körben.

  1. Politikai hatalom, ill. a hatalom gyakorlása; uralkodás. Alkotmányos, terrorisztikus, törvénytelen uralom; a bankárok uralma; a földesurak népelnyomó uralma; uralmon → van; átveszi az uralmat; uralmat gyakorol; magához ragadja, megszerzi az uralmat; megerősíti, megszilárdítja az uralmát; lerázza, megdönti, megingatja vkinek az uralmát; vkinek az uralma alatt áll, nyög; uralma alá hajt vkiket, vmit; felszabadul vkinek az uralma alól. Egyes személyek … uralomra vergődnek a többiek fölött.(Eötvös József) Vádollak … Vágyódásért a zsarnok uralomra. (Madách Imre)
  2. (átvitt értelemben) Irányító erő, döntő szerep <a társadalom életében>. A finánctőke, a gépek, a pénz uralma.
  3. (átvitt értelemben) Vminek az uralma: <a lelkiéletben> vmely képességnek, érzelemnek, indulatnak irányító ereje, döntő szerepe. Az akarat, az ész, a hangulat, az indulat, a szív uralma.  A leányon keserű fájdalom vett erőt, amelynek uralma alatt bátran közeledett anyjához.(Justh Zsigmond)
  4. (ritka) Vmely hatalom gyakorlásának ideje, tartama. Uralma alatt nagy események történtek.

Szóösszetétel(ek): egyeduralom; kényuralom; népuralom; nőuralom; osztályuralom; önkényuralom; parancsuralom; rémuralom; tekintélyuralom; terroruralom; világuralom.

uralmi.

Magyar fordítás szempontjából ilyesmire számíthatunk, adná magát az uralkodás vagy birodalom szavak is, de utóbbi már csak az előző rész miatt is valószínűtlen, hiszen a birodalom egyszer már elbukott...
Colin Trevorrow frissen regisztrált instagram oldalán pedig az alábbi képet tette közzé, a film forgatási helyszínéről, kontextus nélkül:
set01.png

A Jurassic World esetében még nem volt akkora hype a filmsorozat körül, váratlanul is tarolta le a film a mozikat, ott Trevorrow az utolsó forgatási napon osztotta meg ezt a képet, de addigra már leleplezték a címet is:

jwflap.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom már J.A. Bayona rendezésében készült, de továbbra is Trevorrow írta a történetet, a film munkacíme pedig Ancient Futures (ősi határidő) volt. 

ancientf_1.jpg

A harmadik Jurassic World film, amelyet múlt héten Ellen DeGeneres vendégeként Chris Pratt a Bosszúállók: Végjátékához hasonlított (a két széria szereplői miatt), ismét Trevorrow direktori felügyelete alatt készül, a casting felhívásokon és a forgatáson eddig Arcadia munkacímen futott.

jw3flap.jpg

A kanadai forgatásról pedig hamarosan lesz olvasható egy kis beszámoló az oldalon! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2215491798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása