2019. december 08. 22:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World 3 - Helymeghatározás

location.jpg

A jelek szerint a korábban, decemberre jelzett máltai forgatás mégsem valósul meg a Jurassic World 3 kapcsán, viszont így is két új, izgalmasabb hír látott napvilágot és a film munkacíme is ismert mostmár!

A Hollywoodi stúdiók régóta használnak direkt félrevezető munkacímeket, álcímeket a forgatások során, hogy ezzel vezessék félre a kíváncsi bámészkodókat. Korábban a Jurassic World kapcsán az „Ebb Tide” (apály árapály), a Bukott birodalom kapcsán pedig az „Ancient Futures” (ősi határidős) munkacímeket használták a forgatások során. A Jurassic World 3 félrevezető címe pedig az „Arcadia” lett.

arcadia_1.jpg

Magyaros átiratban Árkádia, egy ősi görög területet neveztek így, a költészetben a boldogság, a gondtalan pásztorok hazáját értették alatta. A név azonban ismerős lehet a Jurassic-filmek kapcsán is, hiszen a Bukott birodalomban az SS Arcadia fedélzetén érkeztek meg a dinoszauruszok az amerikai kontinensre!

A mindig jól informált, a helyi forgatási helyszínekkel naprakész Reel News Hawaii pedig arról számolt be Instagram oldalán, hogy bár eddig úgy tűnt, a Jurassic-filmek búcsút intenek Hawaii csodás szigeteinek, most olyan információt kaptak a produkció háza tájáról, ami alapján bizakodóak arra vonatkozóan, hogy a Jurassic World 3 stábja a szigetekre is ellátogat!

hawaii.jpg

Hawaii megkerülhetetlenül összefonódott már a Jurassic-filmekkel, legyen szó Isla Nublar-ról (Jurassic Park, Jurassic World, Jurassic World: Bukott birodalom) vagy Isla Sorna-ról (Az elveszett világ: Jurassic Park, Jurassic Park ///), minden filmben feltűntek a szigetek dzsungelei, füves lankái és hegyoldalai.

hawaiis.jpg

Persze, ha végül tényleg forgatnak is 2020-ban a Hawaii-n, elképzelhető, hogy egy ún. flashback azaz múltban játszódó jelenetet rögzítenének itt - azonban egy rajongó sem bánná szerintem, ha újra ellátogatnánk a Nublar- vagy Sorna-szigetre, akár a film története szerint a múltban vagy a jelenben teszik azt.

Egy másik, új forgatási helyszínről adott hírt a JurassicOutpost, rajongói weboldal is: információk szerint 2020. február 24. és március 6-a között Vancouver-ben, Kanadában is forgat a stáb.

vancouver.jpg

Kanada gyakran ad otthont az amerikai filmes stáboknak: számos sorozatot, filmet vagy akár reklámot rögzítenek az Egyesült Államok északi szomszédjánál, köszönhetően a ritkán lakott, és épp ezért érintetlen természetnek, igaz, könnyen lehet, hogy egy kisvárost fog felbolygatni a forgatás (és a dinoszauruszok), ez nem is annyira sokára kiderül.

pinewood.jpg

Azt pedig már régóta tudjuk, hogy a londoni Pinewood Studios-ba is visszatér a Jurassic-stáb, a hírek szerint már a díszleteket is elkezdték felállítani, és Málta szigete is napirenden van továbbra is, így elég változatos tájakra számíthatunk a harmadik Jurassic World kapcsán. 

malta.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5215344148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása