2019. július 21. 19:48 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: SDCC 2019

sdcc19.jpg

Július 18. és 21. között került megrendezésre a San Diego Comic Con, azaz még a mai napon is tart, de a pénteki Mattel panel után más újdonság a Jurassic World kapcsán, eddig, nem volt, így most összegzem egy bejegyzésben a Comic Con híreit.

A Mattel magyar idő szerint péntek éjjel tartotta meg a paneljét, ahol a Jurassic World játékvonal jövőjéről is szó esett, illetve az itt-ott már megjelent új figurákat is bemutatták, úgy mint a Brachiosaurus-t, az Indominus rex-szet, a Super Colossal Blue-t és a Primal Pal Blue figurát.

mattel.png

Egy fontos bejelentés is esett: a cég jövőre további 17 új faj figurájával fog jelentkezni! A sziluettek alapján máris lehet tippelni, milyen dinoszauruszok fognak érkezni, de nem minden sziluett új faj, hiszen a Dimorphodon, a Pteranodon, a Carnotaurus vagy a Parasaurolophus alakja is felbukkan a rengetegben, de egészen biztosan lesz Edmontosaurus, Alioramus vagy Cryolophosaurus, hiszen őket le is leplezték az infó grafikáról, a többi sziluettről pedig lehet találgatni.

A régi Jurassic-játékvonalak gyűjtői is rögtön felismerhetik a Scutosaurus-t (A betűjelzéssel), amely még a Kenner-érában jelent meg, Az elveszett világ kapcsán, ráadásul párban egy Estemmenosuchus társaságában, nem lepne meg, ha az árnyak között ő is ott lenne. Én a Majasaurus (B jelzés) vagy egy hadrosauria körvonalait is felismerni véltem, az óriási krokodil pedig vélhetően a Sarcosuchus (C jelzés)!

dinok_2.jpg

De nem csak simán új figurák jönnek, de új alcímet is kap a játékvonal!

67142896_2496075953787414_6789950193799266304_n.jpg

Ez lesz a Primal Attack játékvonal, és a Mattel munkatársai be is mutattak egy rövid videót, amely a Carnotaurus figuráján keresztül mutatja be az feature-t: a dinoszaurusz farkát mozgatva fel- és lehajol a dinoszaurusz, egy ott elhelyezett gomb megnyomásával pedig csattogtatja az állkapcsát, és a hangeffektek is az éppen végzett mozgásnak felelnek meg, ha minden igaz, külön hangeffekt lesz akkor is, ha megragadunk valamit a dinoszaurusz állkapcsával!

carno_2.jpg

Hogy mely dinoszauruszok kapnak ilyen „frissítést”, azt most még nem tudni, az év folyamán megrendezendő többi eseményen valószínűleg erről is kapunk majd információt.

Természetesen a legfőbb kiállító a Jurassic-filmek tekintetében a Mattel volt, amely rengeteg dinoszaurusszal készült és állított ki, büszkén is hirdetve, hogy 2018-ban az akció figurák kategóriában a Jurassic World játékvonala nyert. Az oldalt elhelyezett kivetítőn pedig többnyire a rajongók által készített fényképeket mutatták be a lenyűgöző figurákról:

img_7948-2.jpg

Szinte valamennyi kiállított játékfigura az idei, Dino Rivals játékvonalat erősíti, alap, Battle Damage és Legacy alosztályokkal együtt. A Brachiosaurus roppant méretei is jól megfigyelhetőek. A figurák között még megjelenés álló figurák is helyet kaptak, az alábbi képösszeállításban immáron jobban szemügyre vehető az Amargasaurus vagy a Mononykus, de olyan figurák is, mint a Battle Damage vonalra készült új Spinosaurus, Monolophosaurus, Baryonyx vagy Proceratosaurus. Némelyik figuránál csak festés a harci sérülés, a legtöbbnél azonban külön ki is alakították a sebeket:

A Triceratops is megkapja harmadik festését, ugyanakkor itt fontos megjegyezni, a képek alapján most lesz a leginkább az első filmre emlékeztető a festése:

trike_4.jpg

A panelbeszélgetés hallgatói között pedig egy Battle Damage Spinosaurus-t is kisorsoltak, amelynél nem csak a fedéllel eltakart harci sérülés vagy az új festés az újdonság: az állat farka sokkal hosszabb lett, így méretarányosabb is lett a figura a tavaly megjelent Legacy változathoz képest.

bdspino.png

Nem az új Spino volt az egyetlen, amelyet kisorsoltak. Az ún. Ultimate Baryonyx Breakout szett is egy boldog rajongóhoz került, amely egy (festett) harci sérülést, új festésű Baryonyx figura mellett sok kiegészítőt is tartalmaz, úgy mint Owen (ki tudja hanyadik figurája) egy motoron, amely emlékeztet ugyan a Jurassic World-ben látotthoz, de nem ugyanolyan, bukósisak, védő felszerelés, puska, tőr, és Claire monitora is bekerült a dobozba, valamint két Compsognathus és egy mini Dimorphodon.

bdbaryo.png

Az idei év egyik nagy érdeklődésre számot tartó játékvonal a Jurassic-figurák közül a 6 inches, Jurassic World Amber Collection,  amelynek első két figurájának egy-egy stock fotóját már láthattuk korábban, most azonban jobban szemügyre vehető a két különböző pózba állított Ian Malcolm és Jurassic Park-os eredeti Velociraptor, de Blue és Owen is „megjelent”:

A panelbeszélgetésen is szóba került az új játékvonal és a munkatársak szerették volna is prezentálni a kivetítőn, milyen figurák várhatóak jövőre ezen a játékvonalon, de az alábbi alak jelent meg a képernyőn:

jurasic-park-nope.gif

Felfogható ez a Mattel trollkodásának is, de sokkal inkább valószínű, hogy burkoltan azt jelenti, Dennis Nedry is megkapja majd a maga 6 inches figuráját, ami logikusan következik abból, hogy már korábban a Dilophosaurus csomagolásáról láthattunk képet, és az eddigiek alapján párosával jönnek majd a dinók és emberek.

Ahhoz képest, hogy a Mattel John Hammond akciófiguráját előrendelő látogatók most vehették át figuráikat, kevés kiemelt figyelmet szenteltek a figurának, talán az általános rajongói felháborodás miatt, miszerint (egyelőre) csak itt volt kapható a figura. Egy életnagyságú tojáskeltetőt azért elhelyeztek, hogy a látogatók fotózkodhassanak, akár asszisztálva a filmbéli szereplőknek.

 nest.jpg

A Chronicle Collectables, prémium minőségű figurákat és szobrokat készítő és forgalmazó cég is képviseltette a Jurassic Park/World vonalat. Meglepő újdonság az ő 6 inches sorozatuk, amely méretében tehát a Mattel Amber gyűjteményének is kihívója lehetne, de ismerve ezen prémium termékek árcéduláit, jóval szűkebb réteget fog elérni ezekkel a figurákkal a Chronicle:

Ami viszont meglepőbb, hogy ezen a figurák kevésbé szobrok, mint az eddigiek, hiszen több ponton is mozgathatóak! Alan Grant és a Velociraptor filmszerű, alapos kidolgozása nem is meglepő a cégtől, de sokan fanyaloghatnak ezek után a Mattel produktumaira. Ne tegyék: míg az Amber Collection figurák 20-25 dollár körüli áron fognak mozogni, ezen figurák egészen biztos három számjegyű árcédulát kapnak, dollárban.

1/10-es méretarányban egy fantasztikus dioráma is kiadásra fog kerülni, a Jurassic Park egy emlékezetes jelenetét felidézve, amikor is Alan, Ellie, Tim és Lex, valamint Gerry Harding állatorvos a beteg Triceratops-ot állják körbe:

A dioráma áráról nincs információ, de valahol 800-1000 dollár körül lesz, minimum. 

A cég két másik újdonsággal is jelentkezik, ezek közül az egyik egy Mosasaurus dioráma, amelynél a cápa tetszőlegesen kicserélhető a Bukott birodalomban látott tengeralattjáróra! A 899 dollárt kóstáló dioráma pedig már elő is rendelhető, részletfizetési lehetőséggel, a megjelenésre viszont 2020 harmadik negyedévéig várni kell.

A másik nagy dobása a cégnek az 1:1-es méretarányban készülő Barbasol Cryo-Can, amely pontos mása a filmben látottnak, és mellé még Dennis Nedry belépőkártyáját is megkapják a vásárlók. Az rögtön feltűnő, hogy a filmben látottaktól eltérően, nem zöld színű folyadék van a fiolákban, talán éppen azért a hatásért, mintha két és fél évtizedig hevert volna a sárban és földben a tároló! 199 dollárért pedig máris előrendelhető ez a termék is, a várható megjelenési idő 2020 harmadik negyedéve itt is.

A Mondo Games a tavalyi Comic Con-on jelentette be, hogy egy új társasjátékon, a Jurassic Park: The Chaos Gene-n dolgoznak. Immáron hivatalos, már nem fejlesztik tovább a társast, nem fog megjelenni. Helyette viszont érkezik az UnMatched termékcsaládban a Jurassic Park - InGen vs Raptors, egy ún. skirmish (csatározás, összetűzés) típusú játék, amelyet kártyapaklival és legtöbbször egy mini terepasztalra emlékeztető táblán kell játszani, figurákat mozgatva. Őszintén szólva, erről a játéktípusról többet én sem tudok.

Egyelőre csak a doboz design-t (ami a Mondo-tól nem meglepő módon pazar) és pár kártyalapot mutattak be az őszre ígért játékból, de már belebegtették, hogy jövőre további játékmódok (feltehetően új figurák és kártyák) fognak megjelenni, kiegészítendő az alap játékot. Az egyik kiegészítő a Sattler vs T. rex, a másik pedig egy Grant szóló pakk.

Sajnos – eddig – nem esett szó sem az augusztusra várt rövidfilmről, a Jurassic World: Battle at Big Rock-ról, sem a Netflix-re érkező animációs sorozatokról (Lego Jurassic World: Legends of Isla Nublar és Jurassic World: Camp Cretaceous). A rövidfilmhez a Mattel két játékfigurát már kiadott, és vélhetően a Camp Cretaceous dinoszauruszai és szereplői sem fognak elmaradni. A blogon pedig hamarosan érkeznek újabb termékbemutatók, új figurák, új filmes kiadások, érdemes lesz továbbra is követni az oldalt!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2314973832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.07.22. 22:05:19

Nahát van illetve lesz itt minden, mint a Búcsúban. Hogy idehaza mi lesz ebből elérhető? Az idei szezonból kiindulva és hogy nincs/nem lesz kapcsolódó aktuális mozifilm, lehet hogy semmi. Bár épp tegnap fedeztem fel a játékshop.hu oldalán, hogy elérhető megadualattack Quetzalcoatlus figura, de csak az.
Scutosaurus, nahát ez egyenesen a Walking with Monstersből cammogott ide. Ennyire híres őslény volna? Hol a rá vadászó Gorgonopsid?
Az Edmontosaurusnak örülök, egy újabb hadrosaurusz féle. Ennek viszont nem az a hivatalos neve, hogy Edmontonia?
Nekem hiányzik a kínálatból az Iguanodon és az egyik kedvenc hardom, az Anatotitan.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.07.23. 22:45:17

@Anak: Igen, az mindenképp üdvözlendő, hogy folyamatosan jönnek az újabb figurák és változatok, nem hagyja "békén" a franchise-t a Mattel, de ami az üzletpolitikájukat illeti (Hammond figurája pl.) az hagy némi kívánnivalót maga után, és a hazai helyzet is elkeserítő.

Szeretném azt hinni, egy új dömping előhírnöke a Quatzalcoatlus figura. Azt látom, hogy néhány termék (Indoraptor figura, Indoraptor és Blue maszkja) visszatért a játékboltok kínálatába, mondjuk én továbbra is törekszem a filmekben felbukkant fajok begyűjtésére elsődlegesen. Ennek kapcsán pedig most lesz is pár új termékbemutató az oldalon.

Az Edmontonia egy az Ankylosauria alrendágba tartozó dinoszaurusz, valószínűleg az elnevezés is a régióra, Edmonton-ra utalhat.

Nincs kizárva, hogy az általam B jelzéssel ellátott sziluett Iguanodon :)

Anak 2019.07.24. 18:52:57

@Lord Pickard: Igen, közben utánanéztem én magam is. Az Edmontonia és az Edmontosaurus két különbőző faj/nem/csoport ...akármi.
süti beállítások módosítása