2019. július 05. 22:37 - Lord Picard

Jurassic World: The Ride - A park megnyílt

ride.jpg

A Universal folyamatosan, lépésről lépésre több látványos show-elemet mutatott be a napokban a los angelesi parkjukban, míg nem a Jurassic World: The Ride végül megnyitotta kapuit, a park dolgozói és VIP látogatói részére egyelőre. Nem is rejtem a tovább mögé ezt a lenyűgöző videót, amely az új Ride-ot hivatott első kézből bemutatni, a tovább mögött pedig a többi látványosságról lesz szó.

A los angelesi Universal Studios területén tavaly szeptemberben zárták be az 1996 óta üzemelő Jurassic Park: The Ride-ot, hogy az új trilógia arculatát vegye fel, illetve új látványelemekkel bővítsék azt. Az átépítés során azért Blue, a Velociraptor felbukkant a lezárt terület mellett a turisták nagy örömére, de most már új helyén, a Raptor Encounters-nél (raptor találkozási pont) várja a rajongókat:

A park dolgozói jellemzően Owen Grady ruhatárából öltözködnek, mint ez a dolgozó is, aki egy csodálatos, nagyon élethű Velociraptor kölyökkel járja a turistautakat:

blue_1.png

Hatalmas újdonság ez a szelíd, barátságos Triceratops, amely mind megjelenésében, mind mozgásában nagyon élethű, és egyáltalán nem okoz csalódást. A szelíd óriást meg lehet érinteni, simogatni, és szívesen veszi, ha fotózzák vagy vele együtt fotózkodnak:

Természetesen a legfőbb látványosság maga a The Ride, amely a vadonatúj Mosasaurus kifutójával nyit, ahol a világszerte, így az idehaza is látogatható, víz alatti alagút érzetét kelti LED panelekből, de a teljes élményhez hozzáad, hogy olyankor vízpermet is beszűrődik az alagútba. A régi Brachiosaurus-os látványosságot váltotta fel a Mosasaurus.

A túra következő részét a régi Jurassic Park: The Ride-ból mentették át teljesen, itt még a kísérőzene is a régi taktusokat idézi. Visszatért a bébi Stegosaurus és édesanyja is, valamint a Parasaurolophus is, valamennyi dínót felújították (vagy teljesen újjáépítették):

Ezután jön a park legveszélyesebb állatait bemutató szakasz, ahol az Indominus rex, a Dilophosaurus, a Velociraptor és természetesen Isla Nublar királynője, a T. rex, Rexy várja a látogatókat, nem kis kalamajkát okozva:

A legtöbb dinó és díszlet felújított, de új részletek is kialakításra kerültek, mint az Indominus kifutója (a falról lezuhanó Explorer helyén), vagy az Indominus rex kétszeri felbukkanása is újdonság.

A T. rex, amelyet pár éve a többi dinóval együtt felújítottak már egyszer, ismét ráncfelvarráson esett át, és jobban néz ki, mint valaha!

Amíg a látogatók a beszállásra várakoznak, LED képernyőkön a park menedzserével, Claire Dearing-gel (Bryce Dallas Howard), Owen Grady-vel (Chris Pratt) vagy épp Dr. Henry Wu-val (B.D. Wong) láthatóak interjúk, információk, az információs táblákon túl, még élethűbbé téve, hogy a látogatók épp Isla Nublar-on járnak.

Bizonyára vannak csalódott rajongók, hiszen a legtöbb elem már ismerős lehet, de mivel a los angelesi park területileg már nem terjeszthető, annyira körbe van építve, és relatíve gyorsan hajtották végre az újradesignolást, kötve volt az építők és tervezők keze, de szerintem igazán remek módon újították meg a park ezen részlegét. Az orlando-i átalakítás még tart, ott talán több újdonság is várható, és gőzerővel halad a Peking melletti park építése is, ahol különleges 3D-s élmény fogja várni a látogatók, egy pörgőgömbben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1114928022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása