2019. március 01. 19:38 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az őszi figurákról

fall.jpg

A tegnapi nap folyamán a Collect Jurassic és a Jurassic Outpost oldalak megosztottak néhány képet a Mattel őszre tervezett, Dino Rivals figuráiról, amelyek között egy kivétellel csakis új fajokat üdvözölhetünk! Képek a tovább mögött.

Tavaly nyáron a San Diego Comic Con-on jelentette be a Mattel, hogy 2019-ben többek között egy Brachiosaurus figurával lepik meg a rajongókat, de egy további, nagyobb méretű szauropoda, az Amargasaurus figuráját is ekkor jelentették be.collectjurassic_mdaamagracloseup.jpg

Most már végre szemügyre is vehetjük a filmekben nem látott fajt a Collect Jurassic jóvoltából. A Dual Attack figura és a faj legfőbb jellegzetessége azonnal szembetűnő: a Suchomimus-hoz hasonlatos, a nyakon és a háton végig futó, párhuzamosan elhelyezkedő tüskék sorakoznak az állaton, amelyek között, bár ebben nincs teljes egyetértés a paleontológusok között, valószínűleg bőrvitorlák feszültek.collectjurassic_mdaamagra.jpg

Maga a dinoszaurusz színe visszafogott, de a taréj jelentősen feltűnő, fekete-vörös színben pompázik, igazán vevőcsalogató külcsínt kölcsönözve a figurának. Az Amargasaurus közepes méretűnek számított, vélhetően a Suchomimus-szal hasonló méretben fog megjelenni, a részletek alapján pedig a nyakrész és a farok lesz mozgatható gombnyomásra.

Az Attack Pack vonalon két figurát lepleztek most le: a Mononykus a játékvonal első, tollas dinoszaurusza.collectjurassic_apmono.jpg

Egy kisebb méretű szauropoda, a Mussaurus a másik most bemutatott figura, bár az ő esetében az igazsághoz tartozik, hogy a fajnak jelenleg csak fiatal példánya ismert, könnyen lehet, hogy az állat felnőtt korában más szauropodákhoz hasonlóan tekintélyes méretet öltött. collectjurassic_apmussa.jpg

A figurák festése kapcsán a Mattel-nél továbbra is kreatívan, de régebbi, kevésbé ismert játékfigurák által inspirált szín-összeállítást kap a két új dinoszaurusz.

A Savage Strike vonalon egy újabb Velociraptor fog érkezni Blue figurája után. A színösszeállítás egyetlen, filmben szereplő raptornak nem feleltethető meg, maga a figura pedig az ezen a vonalon idén megjelent Blue, vagy a tavalyi Legacy Velociraptor újrafestett változata, az egyetlen különbséget az állat fején kell keresni: tollakra emlékeztető taréj húzódik az állat koponyájának tetején. collectjurassic_ssraptor.jpg

Nem meglepő, ha ismerős a forma: a tavalyra tervezett, és most már azt hiszem egyértelműen kijelenthető  – törölt Jurassic Park ///-as figura köszön ebben a részletben vissza. Sajnálom, hogy az akkor bemutatott figura végül mégsem jelent meg, ezt a figurát már bizonyára csak a teljességre törekvő rajongókat fogja megmozgatni.

A Mega Dual Attack alvonalon (itthon úgy fest, nem nevezték el külön a vonalakat, mindre Támadó figuraként hivatkoznak a hazai játékboltok) fog érkezni egy újabb pteroszaurusz a Pteranodon, Dimorphodon és Rhamphorhynchus után: a Quetzalcoatlus a valaha élt egyik legnagyobb, repülni képes dinoszaurusz volt a maga 10-11 méteres szárny-fesztávolságával. mattel-2019-mega-dual-attack-quetz.png

A játékfigura méretei egész biztosan tükrözni fogják a pteroszaurusz hatalmas méreteit, amely kettős akcióra lesz képes: a fejét fogja tudni fel-le mozgatni illetve a szárnyait csapkodni gombnyomásra.

A Quetzy nem először jelenik meg a Jurassic Park-filmekhez kapcsolódóan: még az eredeti filmhez adott ki a Kenner egy nagy méretű, szokatlan fejformájú játékfigurát.

quetzalcoatlus-firebeak-jurassic-park_1_dd110d8df4efe9258b9c306ac827ef1b.jpg

Az akkori paleontológiai ismereteknek talán megfelelt ez az ábrázolás, azóta viszont már az ezen a figurán is megjelenő, hagyományos csőr és rövid taréj ábrázolás az elfogadott a faj tekintetében, a színek kapcsán viszont a Mattel munkatársait nem kötötte semmi, engem benyomásra valamiért az Avatar szárnyas teremtményeit juttatta eszembe a színskála.

Nem kétséges, a Mattel további figurákkal is készül még az idei évre, és már látszik, az őszi időszak nagyon erősnek ígérkezik, az akkor megjelenő Blue figurák, az Indominus rex, de legfőképp a Brachiosaurus miatt, de ezen figurák is minden bizonnyal sok rajongó érdeklődésére fognak igényt tartani. Idehaza azonban egyenlőre van egy kis elmaradás, az alap, Attack Pack vonal új figurái még mindig nem jelentek meg, reméljük rájuk sem kell már sokat várni, és további, újracsomagolt játékok érkezésére is számíthatunk.

Már korábban is felbukkant az Egyesült Államokban a Legacy Jeep újracsomagolva, immáron az alap játékvonalon, sokan örömmel fogadnék ezt a játékot a magyar és európai piacon is. Addig is, hamarosan egy újabb Dino Rivals figura bemutatására fog sor kerül itt a blogon! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1214662471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Davos 2019.03.02. 13:06:57

Nekem az Amarga nagyon tetszik,na de az a raptor...a színe egyszerűen pocsék,nekem nagyon nem jön be,egy külföldi jp/jw játékgyűjtő oldalon szinte mindenki sajnálja a törölt jp3-as raptort.
Találtam egy hibát méghozzá a Quetzalcoatlus nem dinoszaurusz,hanem repülő őslény.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.03.04. 19:07:51

@Ser Davos: Való igaz, repülő őshüllő a Quetzalcoatlus, jogos! :)

Az Amarga nekem is tetszik, ezt a raptort viszont nehezen tudom én is értelmezni :/ Viszont, biztató, hogy Echo és Charlie adatlapját is már feltöltötték egy amerikai termékkereső oldalra, szóval biztos, hogy a raptor csapatot majd össze lehet állítani :)

Anak 2019.03.16. 13:14:17

Jól néz ki az Amargasaurus, de mégis olyan földöntúli, mintha valami dinoszauruszba oltott sárkány vagy kígyó lenne ezzel a bőrlebernyeggel a nyakán. Mivel korábban még sohasem hallottam erről a fajról kicsit utánaolvasgattam, lám kiderült, hogy a legújabb nézetek szerint a nyakán végigfutó tüskék között nem valószínű, hogy bőr feszült, mert gátolta volna a nyaki izmok normális mozgását.
A figura viszont nagyon jó, az első sauropoda a játékvonalból. Kelleni fog.

Anak 2019.03.16. 13:21:01

A Quetzalcoatlus figura viszont elég fejnehéznek néz ki. Nem fog ez folyton felborulni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.03.16. 18:28:42

@Anak: Ez az, amit bizonyosan valószínűleg sosem fogunk tudni, hogy lehettek-e bőrvitorlák a tüskék között vagy sem. Mindenesetre nekem is nagyon tetszik, látványos választás első sauropodának, ha csak a Brachiosaurus nem jelenik meg hamarabb :) És remélem innen már csak egy lépés egy Apatosaurus figura.

Gondolom akik megvásárolják a Quetzalcoatlust, vagy A, ki sem fogják bontani B, játszani fognak vele (gyerekek), C, felfüggesztik majd, így nagy problémát nem fog okozni, de igen, elég furcsa az egész állat testfelépítése, kár, hogy valószínűleg nem lehet majd ilyen testhelyzetbe állítani:

vignette.wikia.nocookie.net/dinosaurs/images/5/58/QuetzalcoatlusReal.jpg/revision/latest?cb=20180411192342
süti beállítások módosítása