2019. február 25. 19:01 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Jurassic World kisfilm

kisfilm.jpg

Idén augusztusban kerül a mozikba a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, a népszerű akciófilm-sorozat első leágazásaként. Hogy a Universal stúdión kívül milyen releváns kapcsolat köti össze a Jurassic World-franchise-szal a filmet? A tovább mögött kiderül!

A new yorki Toy Fair-en az új játékfigurák kerültek előtérbe a franchise kapcsán, ami érthető is, de a figurákat bemutató Mattel munkatárs egy nagyon fontos információt is elejtett: az augusztusban érkező (nálunk már elsején, az USA-ban másodikán) Halálos Iramban: Hobbs & Shaw film előtt a mozikban leadásra fog kerülni egy Jurassic World-ös, élőszereplős rövidfilm is!

hhhs.jpg

Egyelőre csak annyi információ áll rendelkezésünkre, hogy a film két dinoszauruszra, egy Allosaurus-ra és egy Nasutoceratops-ra fog fókuszálni, azt viszont csak találgathatjuk, mikor és hol játszódik a film? Esetleg amikor még működött a Jurassic World, vagy az Indominus okozta pusztítás után, esetleg a Bukott birodalom után, a szárazföldön? Természetesen a rövidfilm hosszáról sincs információ, és arról sem, hogy csak dinoszauruszok szerepelnek majd benne, vagy esetleg emberek is, akár már ismert karakterek is visszatérhetnek? 

Az, hogy ezt a két fajt emelték ki külön, azt sugallja, hogy inkább ezen két dinoszaurusz szemszögéből láthatjuk majd a történetet. Az Allosaurus egészen a Bukott birodalomig nem szerepelt Jurassic-filmben, ott viszont több példányt, fiatalt és felnőttet egyaránt láthattunk, a szigeten és a szigeten kívül is, a bikaszarvra emlékeztető szarvat viselő Nasutoceratops még nem debütált eddig a vásznon.

dinok_1.jpg

A Universal érthető módon fenn szeretné tartani két legjövedelmezőbb filmsorozata iránti az érdeklődést, hiszen a stúdiónak nincsenek szuperhősei, sem 50 éve futó kém- vagy sci-fi sorozata, az elmúlt években viszont gyakorlatilag csak a Jurassic World és a Halálos iramban filmek tudták felvenni a versenyt a Marvel és DC szuperhős mozikkal. Kíváncsian várhatjuk, hogy mivel készülnek idén a Jurassic World-filmek háza táján, és természetesen mostmár e rövidfilmmel kapcsolatban is minden új információ olvasható lesz a blogon is!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3814641876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.02.25. 20:55:20

A Universal egy Monsterverzumot szeretett volna létrehozni a klasszikus szörnyeiből, s ennek első filmje lett volna a 2017-ben bemutatott Tom Cruise főszereplésével készült Múmia film. Ám ez az első film lett az utolsó is, mert anyagilag és kritikailag is úgy beleállt a földbe akár a gerely.
Mit fog csinálni a Universal 2021 után, mikor az újkori JW trilógia a 3. filmjével véget fog érni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.25. 21:16:23

@Anak: Igen, az a moziverzum összeomlott, bár azt hiszem ott Az ismeretlen Drakula volt az első film. Ugyanazt a hibát követik el, mint a Warner és a DC, görcsösen akarnak felépíteni egy franchise-t.

A Halálos iramban, főleg a leágazásokkal még kitarthat egy darabig, illetve idén megpróbálkoznak Hellboy-jal is, még talán ott lehetne más szuperhősöket bevonni. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy később még ne nyúljanak a Jurassic-franchise-hoz, akár egy televíziós sorozat formájában.

Nekünk rajongóknak persze mindenképp érdekes lenne egy a Jurassic Park építéséről vagy a Jurassic World kezdeti éveiről készített sorozat, más kérdés, hogy erre lenne-e igény és ezt egy igényes forgatókönyvvel meg lehetne-e valósítani sorozatként. A technológia azt hiszem rendelkezésre áll, manapság a Trónok harca és a Star Trek: Discovery (amely franchise-é a rajongásom másik fele) is bizonyítja, vékony már a határvonal a filmes és televíziós látvány között.

2021-re minden bizonnyal egy újabb filmes kalandpark fog üzemelni, ezúttal Kínában, ebből a bevételből is el lesz egy darabig a Universal, most már végre Európában is mozgolódhatnának.
süti beállítások módosítása