2018. augusztus 24. 21:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Maisie és a T. rex

maisie.jpg

A Jurassic World kapcsán a Mattel, nagyon helyesen, nem csak a dinoszaurusz figurák kiadására fektette a hangsúlyt, hanem az állatok egymáshoz és emberekhez viszonyított méreteinek bemutatása okán is az ember szereplőket is kiadták. A tovább mögött egy különleges figura várja bemutatását.

Amint a bevezetőben is említettem, a Mattel-nél törekedtek az emberi szereplők minél élethűbb bemutatására is. Korábban már Owen és a kicsi Blue szettjében bemutattam Chris Pratt karakterét, de Bryce Dallas Howard karaktere, Claire is bemutatásra került a pörgőgömbbel kapcsolatos közös kiadásában. Owen-ből több másik figura is megjelent itthon is, Claire-ből még egy, de például a zsoldosok vezetője, Wheatley gazember figurája is kapott kiadást.

Jelen bejegyzés azonban Maisie és a Tyrannosaurus rex névre keresztelt kiadást mutatom be. Maisie Lockwood mondhatni az elmaradhatatlan gyerekszereplőt jelentette a Bukott birodalomban, de Benjamin Lockwood unokája végül sokkal nagyobb jelentőséggel bírt a film végére. A csomagolás a hagyományos látványelemekkel ellátott, zárt kis doboz, amelyen keresztül jól kivehetőek a figura és kiegészítők egyaránt.

A Mattel a kislányt, illetve az őt alakító Isabella Sermon arcvonásait, a korábbiakhoz hasonlóan, rendkívül élethűen adta vissza, amely természetesen kisebb is, mint a felnőttek. A kislány pólóján egyébként a színes csíkok egy zseniális üzenetet hordoznak magukban: a színek ugyanis Mr. DNS és az őt alkotó molekulák színeit idézik!

maisiefig.jpg 
A nagyszerű figura mellé valószínűleg a legjobb kiegészítőt is Maisie-hez jár: egy méretarányos T. rex koponya emelvénnyel, és Maisie kedvenc kis dinó figurája! Már önmagában az, hogy egy filmbéli játékfigura a filmhez kiadott figura mellé is kiadásra kerül, mint annak játékfigurája, zseniális húzás! Sajnos, a filmben nem igen láthattuk a kis T. rex figurát, főképp ott kapott volna szerepet, amelyben a Menedék makettjén játszik Maisie és utána Elli Mills-szel is elbeszélget.

rexy_6.jpg

Lehetséges, hogy ekkor vizsgálta volna meg jobban Maisie a kiállítóteremben kiállított T. rex koponyáját is, amelyet szintén megkapunk, és bár még nem tudom összehasonlítani, de biztos vagyok benne, hogy a Thrash’N Throw Tyrannosaurus rex figuránál picit kisebb Legacy/Extreme Chompin/Battle Damage figura koponyájával megegyező méretű lesz a koponya! Amely egyébként egy famintázatot utánzó műanyag emelvényen állítható ki, de e nélkül is nagyon masszív összerakva a koponya, nem lötyög, tökéletesen passzolnak össze darabjai.

family.jpg

A figurát a JátékShop webáruházból rendeltem, ahol, több más áruházhoz hasonlóan, a héten rengeteg új Jurassic World figura került fel a kínálatba! Érdemes körülnézni, mivel például a Suchomimus is megtalálható itt, vagy a hangot adó Roarivores sorozat új dinói, mint a Pteranodon, a Ceratosaurus és az Ankylosaurus is, a Battle Damage sorozat figuráiról nem is beszélve!

jatekshop_1.jpg
Harmadik hullámos figurákról még nincs információ, már arra vonatkozóan, hogy idehaza jönnének, de a második hullámos megjelenések után aligha kockáztatok nagyot, ha azt jósolom, nálunk is megjelenik például az elektromos Grab’N Growl Indoraptor! Hamarosan egyébként a Bukott birodalom jelenlegi box office helyzetéről, a közelgő megjelenésekről és új figurabemutatókra is számítani lehet itt az oldalon!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9014201015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.08.25. 18:13:49

Nem tudom mikor rendeltél innen, de Suchomimusból nem lehetett sok, mert a héten, amikor körülnéztem ebben a webshopban egyáltalán nem volt a S. figurából. Kár, azt szerettem volna. Viszont a 2. hullámos Attack Pack figurák megintcsak nincsenek sehol.

Anak 2018.08.25. 19:40:29

A kislány haja miért nem sötét színű a figurán? Így valahogy nem hasonlít a színészlányra.

Ser Davos 2018.08.26. 10:16:08

@Anak: Én játéknetről rendeltem Suchomimust csütörtökön,ott érdemes lenne megnézni,amúgy én tényleg csak ajánlani tudom a Sucho-t,de mintha úgy érezném,hogy a mellső lábai,nincsenek kifestve,de ezt orvosoltam.

Ser Davos 2018.08.26. 10:18:18

Sőt most nézem,hogy a játékneten van egy story line-os stiggy és mercenary figura.

Anak 2018.08.26. 12:15:23

@Ser Davos: Tegnap még az esti órákban a Tulli.hu-ról meg is rendeltem a Suchomimust (6,5E ért) meg egy Story Pack-os Stiggyt. Tegnap volt valami akció is, úgyhogy 8%-kal kedvezőbben lehetett hozzájutni ezekhez. Attack pakkos Stiggy jelenleg nincs sehol, a Battle Damage line meg nem tetszik, így maradt a Story Pack. Ez legalább tud egy kis kunsztot is és a zsoldos szerepében lesz némi csemege a Suchomimusnak is :P, na meg úgy is kíváncsi voltam milyenek ezek a figurák.
Pachycephalosaurusból viszont minden ellenérzésem ellenére kénytelen leszek BD változatot beszerezni, tekintve, hogy a Legacy cuccok nem jönnek hazánkba.

Ser Davos 2018.08.27. 09:18:59

@Anak: Nekem az a battle damage pachycephalosaurus valamiért nagyon nem tetszik, valószínű a festése miatt.Én is nagyon sajnálom,hogy nem jelennek meg hazánkban a Legacy játékok,pedig szerintem azok az egyik legjobbak festés ügyileg,nem mellesleg meg a kedvenc dinoszauruszom a spino szóval...de azért ha már nem lesz Spino,akkor a Sucho sem rossz,mivel elég Spinos a megjelenése.

Anak 2018.08.27. 17:06:35

@Ser Davos: Nekem sem tetszik túlzottan, úgyhogy majd még én is meggondolom. Különben is, a tudósok még az sem tudják eldönteni, hogy a Pacy és a Stiggy az egy vagy két külön faj-e, így aztán lehet nem is olyan fontos.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.27. 20:07:05

Örülök, hogy felpörgött a kommunikáció :) Egyenlőre csak őt vettem most meg, a Suchomimus tetszik, a bátor színválasztással, de mivel filmben még nem szerepelt, nem elsődleges célpont a beszerzési listámon.

A Stiggy-t én a filmben is imádtam, így nem is volt kérdés, hogy kell egy figura belőle, az Action Attack, akkor még csak az volt elérhető itthon belőle, pedig tökéletesen megfelelt, szépen kidolgozott, de nála is, és Blue-nál is, csak fotók alapján, a Battle Damage változatok, a sebet leszámítva, jobban tetszenek, szebb a kidolgozás, számomra.

A Pachy nekem is furcsa, a színe miatt, kár, hogy a Legacy-s, Az elveszett világos festést kapót nem tudjuk itthonról beszerezni.

Zookai 2018.08.28. 17:46:30

@Lord Picard: Én a suchomimussal egy ideig leállok,mivel már ez sem volt benne a tervben,de ha jelenne meg új raptor figura azt biztos megveszem,tényleg jut eszembe nem tudsz olyan raptor figuráról ami olyan színes ,mint a 3.rész raptorai és tollas,mert az érdekelne engem,videót ugyan nem láttam róla,de a jurassic world facts appban láttam.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.28. 23:22:58

@Zookai: Habár nagy a csend róla, de várható Jurassic Park ///-as Velociraptor figura! A Mattel-es forrás beszélt róla még tavasszal, hogy a Legacy sorozaton belül jön majd a raptor, és ez nem csak az app miatt valószínű, hanem mert máris elég sok raptor figura van, nem lesz gond egyet átfesteni, illetve talán olyan gumis "tollat" adni neki, mint az Indoraptornak.

A Legacy vonal aligha itt ér véget, hiszen Ian Malcolm figurája sem jelent még meg, és biztosan ezen a vonalon is lesz majd Wave 2, Wave 3. Csak győzzük kivárni :)

Anak 2018.08.29. 14:13:51

@Lord Picard: Hát ha a Legacy sorozat egyet jelent azzal, hogy USA exkluziv, akkor inkább ne adjanak ki semmit ezen a vonalon.

Ser Davos 2018.08.29. 17:12:50

A győzzük kivárnival csak az a baj,hogy nem kaphatóak hazánkban szóval annyira nem is várósak.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.29. 20:19:25

@Anak: A kivárást inkább a Wave 2-es és 3-as figurákra értettem. Nem értem a Legacy sorozat mellőzését, de ugye többször írtam már, Európában is kaphatóak, csak azokban a bizonyos országokban is csak bizonyos áruházak árusítják, azaz náluk is exkluzív. Csak feltételezhetem, hogy a Mattel olyan feltételek teljesítését kérte a partnereitől, amelyeket nem tudnak vagy nem akarnak teljesíteni a legtöbb piacon...

Anak 2018.08.29. 20:33:00

@Lord Picard: Ma megérkezett az újabb pakkom. A Suchomimus eszement szuper és hála a jó égnek kimondottan jól kiegyensúlyozott a méreteihez képest, nem úgy mint a T&T Rex vagy a Roarivores theropodák. Az Allosaurusom kimondottan nagyon szeret felborulni, a Metriachantot meg csak a polc oldalának támasztva tudtam kirakni a vitrinembe, annyira instabil.
A Story pakkos Stiggy is klassz, féltem tőle, hogy instabil lesz, mert láttam róla pár értékelő videót, lapos felszínen viszont semmi gond nincs vele. A kunsztja, hogy a fejével tud öklelni kicsit érdekesen lett megolva: ugyanis a farkának "lenyomása" esetében nem kilöki a fejét, hanem behúzza. Szóval fordított az irány. Ezen még gondolkodni kellett volna, de végülis tudja az eksön fícsört.
Amin nagyon pozitívan meglepődtem a pakk mellé járó zsoldos katona. Nagyon jól kiegyensúlyozott sok ponton mozgatható és korrektül kidolgozott játékfigura. A kiegészítőnek adott puska viszont írtó gagyi, elég nehezn lehet a kezébe adni. Nagyon lágy anyagból készítették. Mindezek mellett messze jobb és pozitívabb a benyomás a figuráról, mint egy hasonló méretű 5 ponton mozgatható SW figura esetében, amik szintén hasonló árkategóriában találhatóak. Szerintem az anyagminőség is sokkal jobb, kellemesebb. Bravó Mattel.

Anak 2018.08.29. 20:38:32

Mégvalami: Kár, hogy általánosságban a kétlábú állatfigurák szőnyegen nem szeretnek megálln,i ez szerintem picit csökkentheti egy gyerkőcnél az élményfaktort.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.29. 20:50:38

@Anak: Igen, kezdem én is tapasztalni az egyensúly problémákat, nálam a Baryonyx szeret bukfencezni... Ugye mivel a lábak oldalirányba is mozgathatóak, el lehet találni a tökéletes beállást. Gyerkőcök szempontjából ez szerintem pont nagyjából elhanyagolható faktor, ők nyúzzák őket, játszanak velük, nem állítják ki, mint mi rajongók.

A Stigyt akkor érdekesen oldották meg :D Az ember figurákkal én nagyon elégedett vagyok, szép, élethű az arcuk is, hamarosan e kapcsán frissített fotók is kerülnek ki a korábbi bejegyzésekbe egyébként. Maisie a felnőttek ellentétben kevésbé mozgatható, sem a kezeit, sem a lábait nem lehet behajlítani, gondolom ekkora méretnél ezt már valamiért nem tudták megoldani, de az egész pakk, a koponyával, figurával együtt, bőven megért minden pénzt, főleg, hogy úgy fest, pont Amerikában ritka figura!

Anak 2018.08.29. 21:11:48

@Lord Picard: Igen a Stiggy pont akkor öklel a fejével, ha először lenyomjuk a farkát, majd elengedjük.
Mivel ilyen jól szerepelt a figura nálam, úgy gondoltam fogok venni párat még. Claireből nekem a Stego-s változat tetszik, de nem tudom Owenből melyik lehetne a leginkább nyerő? Talán a Baby Blue-s, de azt nem nagyon láttam a boltokban.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.08.29. 22:44:23

@Anak: Én is beújítanék többet is, Gallimimus-t, Dilophosaurus-t, nagy növényevőket, és még ragadozókat... Nagyon elégedett vagyok a figurákkal, rettentően filmszerűek, már azok, amelyek szerepeltek a filmekben, a festés visszafogottabb, pedig lehetne nyilván a filmbéli ábrázoláshoz közelebbi színskálát összehozni, de gondolom főképp a gyerekek miatt, akiket jobban vonzanak az élénk színek, ezt a rajongóknak maguknak kell megoldani.

Claire-ből nekem a pörgőgömbös van meg, nagyon tetszetős, és amikor megvettem, akkor még nem volt a Stego-s változat, pedig valószínűleg akkor azt választottam volna. Owen-ből nálam a bébi Blue-s a nyerő, hiszen van hozzá pl. kicsi dinó is, de erősen gondolkozom mondjuk a Lockwood Battle figurán, az is elég jól néz ki, és konkrétan a filmbéli szerelésben is van Owen. Remélem, hogy Franklint sem feledik el itthon, ha majd megjelenik.
süti beállítások módosítása