2018. július 22. 22:06 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - SDCC - Malcolm - Társasjáték

sdcc2.jpg

A mai napon ér véget a san diego-i Comic-Con, amelyen a Mattel a Jurassic World játékvonalát impozáns módon reklámozta, erről írtam korábban. A cég képviselői tegnap közel egy órás beszélgetésre, bemutatóra invitálták a látogatókat, és remek híreket kaptunk a játékvonal folytatásáról!

A Mattel úgy tűnik helyesen ragadta meg a Jurassic Park és folytatásainak játékjogaiban rejlő lehetőséget. Több, mint 100, dinoszauruszt, embert, járművet magába foglaló kínálatában javarészt az egy méretarányban készített figurák dominálnak, mind a Bukott birodalom, mint a korábbi filmek kapcsán. Semmi okunk nem lehet panaszra, és a Mattel sem csak az új film körüli felhajtást használja ki: bejelentették, hogy jövőre 16 új faj fog csatlakozni az eddig megjelent dinoszauruszokhoz!

Részletekbe nem bocsátkoztak az előadók, de aligha tévednék, ha azt mondom, ez jóval több, mint 16 új figurát jelent, hiszen a mini-dinoszaurusztól kezdve az Action Attack figurákon át a Battle Damage szériáig megjelenhetnek az új fajok, akár mindhárom vonalon. Három dinoszauruszt nevén is neveztek a jövő évi felhozatalból:

styra.jpg

A Styracosaurus az egyik legnagyobb ceratopsida faj, és talán a legimpozánsabb nyakfodorral is bírt, a nagy méretű szarvai miatt. A filmekben eddig nem láthattuk őt, de ez sem most, sem korábban nem volt akadálya annak, hogy egy dinoszauruszról figura készüljön a Jurassic filmek kapcsán. Az eseményen csak róla mutattak be látványtervet. 

amarga.jpg

Az Amargasaurus a sauropodák képviselője, de az egyik legkisebb is a maga nemében. Jellegzetes, háti tüskéi, amelyek valószínűleg bőrvitorlát feszítettek ki, mint a Spinosaurus-nál, alapján össze sem téveszthető más fajjal, és őt sem láthattuk még eddig filmen. 

brachio_2.jpg

A legnagyobb bejelentést ebben a blokkban a végére tartogatták: a rajongók imái meghallgatásra találtak, jövőre elkészítik a Brachiosaurus 1:18-as méretarányú, de a Colossal T. rex-hez fogható változatát! A hatalmas sauropoda, méretei miatt, eddig többnyire vagy mini figurában, vagy a többi dinóhoz mérten jócskán csökkentett méretben jelent meg (a Jurassic Park /// kapcsán). Pletyka szinten már tavasszal is lehetett hallani, hogy a Mattel készített egy prototípust, de a cég partnerei nem rajongtak érte, hiszen a hatalmas mérete mellett a költségek vevőkre való terhelése miatt nem bíztak a sikerében, de a Colossal T. rex sikere után vélhetően megváltoztak a vélemények, szóval jövőre érkezhet a Brachiosaurus!

Természetesen az új figurák érkezése mellett a korábban megjelent figurákat is újra ki fogják adni, más festéssel, vagy új funkciókkal megtoldva. A gyártó ígérete szerint egészen biztosan lesz új T. rex modell is, vélhetően Az elveszett világ hím példánya. Az már csak pletyka szintjén merült fel, de állítólag ugyancsak 2019-ben lesz olyan szett, amelyben Ellie, Muldoon és a sérült Ian figurája kap helyet, valamint egy Jeep (vélhetően a bukókeret nélkül) és természetesen egy T. rex figura, vagyis a Jurassic Park klasszikus üldözéses jelenete elevenedik meg!

bliwz3f.png

A panel keretein belül bemutatták, és a jelen lévők között aztán ki is sorsolták, a Destruct-A-Saurs játékvonalon belül megjelentetni kívánt Tyrannosaurus rex figuráját is, ő még hiányzott az ismertebb példányok közül ebből a sorozatból, bár, a látottak alapján új figurát nem készítettek (a Legacy, az Extreme Chompin' és a Battle Damage sorozatban is ugyanez a példány volt), csupán kiegészítésként egy zsoldost és egy szétomló transzformátor állomást csomagoltak mellé. Illetve valószínűleg, ezt nem részletezték, ugyanúgy mágneses lett volna az állat felső állkapcsa, mint a többi dinónak ezen a vonalon. Sajnos azonban a hírek szerint, ezt a szettet törölte a Mattel, így kereskedelmi forgalomba se kerül, talán csak a boltoknak előre leszállított példányok, már ha léteznek ilyenek.

mosa_5.jpg

A panelen nem részletezték, de hamarosan kapható lesz egy játékszett, amelyben a már ismert Mosasaurus figura mellé a Matchbox méretarányos, sárga, világító tengeralattjáróját csomagolják, és az Indominus rex csontvázát, ha már egyszer az a szett neve, hogy Quest for Indominus (Az Indominus felkutatása), tehát az előző film hibridjének maradványa újdonság lesz. A Mattel képviselői ugyan titokzatoskodtak, de a megbízható források szerint jövőre érkezik az Indominus rex akciófigurája is!

2019.jpg

Nem meglepetés, az ugyancsak korábbi bejegyzésemben bemutatott nagyobb méretű, 1:12-es Owen mellé leleplezésre került a több ponton is (akár az Indoraptor) mozgatható Blue figurája, valamint a panelbeszélgetés közben bemutatták Ian Malcolm figuráját is!

Blue-ról további képek:

az angol Sky televízió Now TV előfizetését is reklámozandó, elég rendhagyó módon emlékeztek meg a Jurassic Park 25. évfordulójáról: Londonban, a Temze partján, a Tower Bridge "árnyékában" egy közel 8 méter hosszú Jeff Goldblum szobrot avattak fel, amely a film egy mára mémmé vált pillanatát örökíti meg a matematikusnak!

A Mondo, amely egy 14 éve alapított cég, és híres filmek és sorozatok egyedileg tervezett plakátjaival robbant be a köztudatba, mára már vinyl lemezes filmzene kiadásokkal, VHS újrakiadásokkal(!) és játékokkkal, ruhaneműkkel is foglalkozik, természetesen minden a saját grafikusaik tervei alapján készül. A cég még tavaly jelentett be egy társasjátékot, Jurassic Park: The Chaos Gene címmel. A héten a társasjáték kiegészítőiről, a figurákról rántották le a leplet, bár ezek még csak grafikai tervek, és a végső jóváhagyásra várnak.


unnamed-2.png

A cég bevallottan is, a 25 évvel ezelőtt kiadott eredeti táblajáték modern, felújított változatát dobja piacra, valamikor még az idei év folyamán! Hamarosan pedig minden bizonnyal a Bukott birodalom házimozis filmkiadásairól is több információ láthat napvilágot, de addig is lesz még más téma, amit érintek a jövő héten!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5314128857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.07.23. 21:00:58

Yess, végre sauropodák, a másik kedvenceim. Ők annyira alul vannak prezentálva ebben a középkategóriás figuraméretben, nyilván persze a méreteik miatt. Az Amargasaurusról még sosem hallottam, de ha lesz, jöhet. Diplodocust vagy Apatosaurust szeretnék még nagyon, és bár biztosan szép lesz a Colossal Brachio nálam ő kolosszális méretben nem játszik, ha ilyen Roarivoresban jönne az már inkább.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.23. 21:10:23

@Anak: Igen, most rájuk fér az erősítés, bár ugye többnyire a gyerekek kedvencei a ragadozók. Apatosaurus-ra látok reális esélyt, mert mégis csak hangsúlyos szerepe volt a World-ben.

A sauropodák, mint a Brachiosaurus is, ugye pont a méretük miatt nem voltak népszerűek a gyártók számára korábban sem, a harmadik részhez kiadott figura mérete a többihez képest, ehh... Az a jó a Mattel törekvésében, hogy tényleg be akarják mutatni, egy emberhez és egymáshoz viszonyítva mekkorák voltak ezek az állatok. Ma/holnap ezzel kapcsolatban kirakok egy interjút a játékok fejlesztéséért felelős vezetővel :)

Anak 2018.07.23. 22:44:28

Fura én mindig a növényevőkért voltam inkább oda. Triászból a Plateosaurus, Jurából Stego, Kentro meg a sauropodák, Krétából meg inkább a Hadrosaurusok, azokból is a Parasaurolophus, meg az Iguanodon, de azt most nem tudom hova tartozott.

Danijurassic 2018.07.24. 21:38:16

Brachiosaurus figura vegre! 25 eve varok ra

Anak 2018.07.24. 21:57:02

Nézd már mit találtam: Legacy sorozatos matchboxok idehaza? Bár szerintem csak tartalomhiba a szolgáltató részéről:
www.liliputjatek.hu/mesehosok/matchbox-jurassic-world-kisautok.html

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.24. 23:18:47

@Danijurassic: Örülök, hogy tetszik az oldal, igyekeztem mindig is a rajongókat tájékoztatni, informálni :)

A Brachiosaurus nekem is hatalmas álmom volt, mindig is, nem csak a Bukott birodalomban betöltött szerepe miatt, de most már még inkább. Szép kis dinóparkot sikerült már összegyűjtened :) Örülök, hogy láthatóan ilyen nagy sikert arattak a Mattel figurái itthon is :)

A Mattel.com oldalon valószínűleg azért nincs fent, mert mint minden Legacy figura, úgy a Spinosaurus is egyenlőre kizárólagosságot élvez az USA-ban is, csak bizonyos áruházláncban megvásárolható, de ez a későbbiekben valószínűleg változni fog, ahogyan az Amazon-ra is csak most kerülnek fel ezek a termékek. Ez egy elhibázott döntés volt szerintem egyébként a Mattel-től, mert a Legacy figurái talán még több vevőt vonzottak volna itt, Európában is, de nem csak nálunk, a kontinensen is nehéz találni belőlük, angoloknál is tudtommal csak egy játékbolt forgalmazhatja őket, a Smithy's. És hiába a magyar megnevezések a csomagolásokon, úgy tűnik itthon nem talált utat ez a széria (sem). Ezért is nehéz most találni Spinosaurus-t, így egészen biztosan azt kapod, amit megrendeltél, szerencsére az eBay korában nem nagy nehézség beszerezni ezeket a figurákat.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.24. 23:19:35

@Anak: Ó, igen! Én is már megtaláltam, és írtam is nekik emailt, de eddig még nem kaptam választ, talán utánanéznek, hogy akkor tényleg, mit is árulnak, mert ha lennének a Legacy autók, azonnal venném őket :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.24. 23:22:53

@Anak: Én nekem mindig is a T. rex volt a szívem csücske, javarészt a Jurassic Park-nak köszönhetően persze, de szeretem a Triceratops-ot, Brachiosaurus-t, Ankylosaurus-t, és még sorolhatnám, de a ragadozók valamiért jobban vonzottak mindig is, talán a félelmetes külsejük és a veszély miatt. Pedig valószínűleg a Brachiosaurus sem volt olyan békés dinoszaurusz :)

Danijurassic 2018.07.25. 11:57:15

Csak emlegetni kellett es mar fel is kerult a Mattel oldalara a Spinosaurus. Remelem en is hogy jo figurat kuldenek

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.25. 20:22:43

@Danijurassic: Egészen biztos eredeti lesz, nem szokták ezeket hamisítani, a Jurassic Park /// figuráit láttam még csak eddig bootleg változatban, de azok is azért festésükben, és csomagolásukban is jól megkülönböztethetőek az eredetitől.

Danijurassic 2018.07.25. 21:12:21

Hat igen a csomagolas/ mattel, universal felirat/, qr kod, jurassic jel a talpon a biztos pont

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.26. 21:59:24

@Danijurassic: Igen :) Bár, láttam már olyat, hogy a matrica lemaradt, főleg a Dimorphodon-nál... Majd szívesen látnék fotót, ha megérkezett a Spinosaurus :)

Anak 2018.07.26. 22:16:41

@Lord Picard: Kaptál választ a kisautókra?

Akkor a 2. Hullám nálunk egyelőre elmarad?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.26. 22:32:21

@Anak: Sajnos nem :/ Nem merem látatlanba így megrendelni sem.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy igen, bár hallottam olyat, de ezt nem erősítették meg soha, de a Müllerben például számolnak új figurák érkezésével, remélhetőleg már a 2. hullámos figurákról van szó, bár még az 1-ből is sokat lehetne kiadni...

Danijurassic 2018.07.27. 08:55:52

Sziasztok. Megjott a Spino, igen jol nez ki
süti beállítások módosítása