2018. július 02. 21:59 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Bevételfigyelő #3 és Hírek

nevtelen-2.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom második amerikai hétvégéjét is sikerrel vette, az ilyenkor teljesen szokványos visszaeséssel, de így is remek számokat produkál a Universal filmje. Erről, és Colin Trevorrow véleményéről az előzetesek kapcsán a tovább mögött. 

jurassic-world-750x400.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom sikerrel zárta első hétvégéjét az Észak- és Dél-Amerikai mozitermekben és az első teljes hetén sem vallott szégyent a film. A második hétvégét 60 millió dollárral, összesen pedig közel 265 millió dollárt termelt ki a film másfél hét alatt! A múlt héten pedig, az összes piacot figyelembe véve máris

934.000.000 millió dollárnál

jár a Universal filmje és ezzel máris az év harmadik legsikerebb filmje a Bayona-film! A Marvel-istálló filmjei (Fekete párduc, Bosszúállók: Végtelen háború) már aligha megfoghatóak, és még érkezik a Hangya második önálló filmje, de más komolyabb kihívó nem látszik az idei évben, így pedig jó eséllyel a Marvel-Disney konzorcium utáni legsikeresebb film a Universal Studios bemutatója!

Idehaza a film a második helyen zárt a múlt héten, összesen pedig már 345 ezren látták a filmet, innen a 400.000 nézőt már nem lehet nehéz elérni, főleg majd egy hónappal a premier után! 

Az elmúlt napokban-hetekben több interjút is adtak a film készítői, most Colin Trevorrow nyilatkozatait ragadnám ki: a Jurassic World író-rendezője, a Bukott birodalom írója, és a harmadik Jurassic World író-rendezője, és mind a három film executive-producereként, Trevorrow átlátja az új filmtrilógia egészét, és nem régiben úgy nyilatkozott, hogy szeretne a három év múlva érkező folytatásban nagyon szerepet szánni a korábbi filmek szereplőinek. Kiváltképp Laura Dern-nek, mivel Trevorrow szavai szerint, ő neki még járna egy „önálló” film, egy nagyobb szelet a Jurassic Park tortából, és a Ian Malcolm-ot immáron háromszor alakító Jeff Goldblum is már korábban is arról nyilatkozott, hogy szeretne ismét Malcolm bőrébe bújni!

colin-trevorrow.jpg

Az író-rendező viszont elég kritikusan fogalmazott az előzetesek megvágásáért felelős marketing-osztályról, teljes joggal.

„Rémesen frusztrál ez az egész. Kapcsolatban vagyunk a marketingesekkel, én megértem, hogy minden osztály másképpen nézi a filmet. A marketingesek kétségbeesetten igyekeznek igazolni minden egyes előzetessel, hogy a filmnek van létjogosultsága, így a jelenetek valószínűleg azért kerültek be a az utolsó előzetesbe, mert az ilyen képsoroktól várták, hogy bevigye a nézőt a moziba. Én nem akartam, hogy belekerüljenek, én azt akarom, hogy a néző a moziban, kontextusban lássa azt, amit alkottunk.”

Itt az executive producer arra gondolt, hogy az előzetesekbe bekerült a szörfösökre támadó Mosasaurus, illetve Ian Malcolm, a filmet záró sorai. Ne feledjük azonban, a nyitójelenetből is sokat mutattak, de például a Baryonyx-et is jobban el lehetett volna rejteni, nem kellett volna talán megmutatni, hogy ő bukkan elő. Remélhetőleg a következő résznél visszafogják a marketing osztályt, és kevesebb konkrétum derül ki a filmből.

jw3.jpg

Trevorrow azonban másról is nyilatkozott, miszerint szeretne egy Jurassic Park-reunion-t a harmadik Jurassic World filmbe, azaz szeretné, ha Sam Neill mint Alan Grant, és Laura Dern, mint Ellie Sattler is visszatérne a Jeff Goldblum által játszott Ian Malcolm mellé. 

Az Entertainment Weekly, amely magazin még a New York Toy Fair előtt megjelentette a Mattel figurák stúdió fotóit, a napokban újabb ínyencséggel jelentkezett: a filmhez készült látványtervekből közöltek párat:

Megjegyzendő, de a látványterven egyébként a Ford Explorer roncsa sokkal jobban hasonlít ahhoz, ahogy utoljára láttuk, mint ahogy a filmben visszatért, nem csak maga az autó, a környezete is. 

jwfk-art-07.jpg

A múlt héten már jeleztem, hogy hazánkban is végre kaphatóak a gyűjtőkártyák. Ezek kapcsán jutott eszembe, mivel több kártyalapon is szerepel, hogy egy egész érdekesnek ígérkező, Mills és Maise karakterét elmélyítő jelenetsor is a vágópadlón végezte, de mivel itt aligha kell sok effektet elkészíteni, remélhetőleg ez a jelenetsor mindenképp rajta lesz a dvd és Blu-ray változatokon, ha másképp nem, az extrák között. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5214089393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.07.03. 18:33:58

Hát ez az korábbi poszthoz írt kritikámban és is feljegyeztem hibaként, hogy az előzetesek nagyjából minden érdekes fordulópontot ellőttek. Így aztán úgy jöttem ki a moziból, hogy nagyjából semmi értelme nem volt végignézni a 2 órát, hisz a 2 perces előzetes mindent tudott.

A reunionnak meg örülnék nagyon, csak nehogy hasonlóképp érjen véget a sorsuk ezeknek a színészeknek/karaktereknek,, mint az új Csillagok háborúja sorfilmekben a klasszikus karakterek (Han, Luke, "Leia" mind halott ) és esetleg gyíkeledellé váljanak!

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.03. 20:01:53

@Anak: Igen, ezt a marketing-osztály most nagyon eltolta :S Nem tudom, tényleg miért nem kaphat ebbe beleszólást a rendező/producer, hogy mi kerülhet bele... Remélhetőleg most tanultak az esetből.

Igen, a reunion-t én is csak úgy szeretném látni, de mivel Alan, Ellie és Ian Crichton eredeti figurái, nem hiszem, hogy kinyírnák őket. Maximum olyan kis szerepet kapnak, mint Ian... De ez még nagyon soká van, de már írják a forgatókönyvet.
süti beállítások módosítása